בעייה מטרידה מאוד

בעייה מטרידה מאוד

קצת רקע , אחייניתי בת ארבע בדיוק, היא ילדה מאוד מאוד מאוד אינטיליגנטית. ניכר כי המרחק בינה לבין בני גילה בכל הקשור להתפתחות שכלית ניכר וברור. היא מסוגלת לנהל שיחות עמוקות ובוגרות , היא בונה פאזלים מורכבים במהירות שיא , זוכרת ומדקלמת סיפורים שלמים ועוד. הילדה נולדה בלידה רגילה , ומאז שנולדה עד היום איננה אוכלת (במובן של האמא הפולנייה) , היא חיה כאילו מכלום , ולא אוהבת לאכול עד היום. היא רזה כמו מקל , ויפה מהממת. הבעייה איתה היא כזו , במקום לדבר היא צועקת (רוב הזמן) , היא קלה לכעוס ומתעצבנת מכל שטות. היא צורחת על הוריה , ומכה אותם , היא אף מדברת לא יפה כשבא לה , לדוגמא: "עזוב אותי מטומטם אחד" לאביה ו"תפסיקי עם זה, מכוערת" לאמא. היא קופצת וחסרת מנוח , כל הזמן בתנועה בלתי פוסקת. קפיצות , ריצות צעקות ועוד. כמובן שיש רגעי מנוחה ושלוה אך הם מועטים. היא מתנהגת באופן דומה גם עם הסבא והסבתא , צורחת ומקללת אותם אם הם רק לא עושים מה שביקשה. לפעמים כשהיא מגיעה לסבא וסבתא , עוד לפני שראתה אותם שומעים אותה (בקול רם) במדרגות אומרת להוריה "לא רוצה את המכוערים האלה" ועוד. עם ילדים אחרים (חברות , בני דודים) היא לרוב רכושנית ושתלטנית וקובעת את סדרי היום והמשחקים. היום יש לה אח קטן בן חודשיים – עובדה שאף החריפה את התנהגותה כלפי הוריה. הוריה שאלו את הרופא המטפל , שמכיר אותה היטב לגבי התנהגותה זו (התנהגות היפראקטיבית במיוחד). הוא חושב שראוי להמתין עם זה עד גיל חמש , וכי זה די נורמלי… בתחילה הם ישר דחו כל נסיון לשאול רופא או ללכת להתייעצות בנושא , אך אט אט (בעיקר לאחרונה) עושה רושם כי הם אובדי עצות. שוב , בחלק ניכר מהזמן היא פשוט חלומית , אינטיליגנטית ויפהפייה אמיתית , טוב נכון את זה כבר אמרתי. יש לציין כי היא הבת הבכורה , הוריה אנשים משכילים ופתוחים , מה לעשות? דעתכן בבקשה. תודה.

דליה.ד

New member
לפעמים התנהגות כזו

היא אכן התנהגות של בת בכורה מפונקת ושתלטנית. שהוריה רק מנסים לרצות אותה כל הזמן ומובן לי בהחלט השינוי בהתנהגותה עם הולדת אח צעיר שגוזל את תשומת הלב שהייתה עד עכשיו בלעדית עבורה. מכיוון שהתנהגותה לא נעימה אני הייתי מתייעצת עם פסיכולוגית לגיל הרך ואף לוקחת את הילדה. אם ההורים פתוחים ומשכילים זה יהיה מצויין אם יסכימו למצוא מישהו שייצור קשר טוב עם הילדה ויפרק אותה מההתנהגויות הבלתי נעימות. כי אם עכשיו היא כזאת אז בגיל ההתבגרות.....חבל על הזמן! (יש לי זוג חברים שהולך טיפול עם ילדה כזו בת 3 כך שזה לא מוקדם מידי..) בנוגע לאנרגטיות - בגיל הגן ילדים רבים הם קופצניים ואנרגטיים, זה לא בהכרח מצביע על הפרעות קשב.. אבל צריך לעקוב לשמוע את חוות הדעת של הגננת. בנוסף לעצה הקודמת יש עוד דרכים לעיצוב התנהגות (כלכלת אסימונים וכו´).

שלום וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

קודם כל, נעים להכיר. דבר שניאני חייבת לאמר שלפי מה שסיפרת עד עכשיו נראה לי שהבעיה נעוצה במקום אחר ולא בפהרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות, אני חושבת שגיל חמש הוא בהחלט גילמבוגר מספיק בשביל להתחיל בהתייעצות, אך דקה לפני זה הרשה לי להמליץ להורי הילדונת המתוקה על הספר - שיקום הסמכות ההורית, מאת ד"ר עומר. לפעמים אנו כהורים נוטים לפספס בהצבת גבולות מתוך האהבה הגדולה שלנו, ומתוך התפעלות כנה מהילדים שלנו (במיוחד ילד ראשון
). אם ההורים חושדים שמדובר בבעיה שהיא לא חינוכית, פניה לאבחון פסיכודידקטי כהתחלה יהיה צעד נכון. בהצלחה. אפרת

למעלה