בעייה מוזרה...

DaphneZ

New member
בעייה מוזרה...

התגייסתי לצבא לפני כשלושה חודשים. בבדיקות דם שערכתי לפני כשלושה שבועות בצבא התגלה אצלי כולסטרול ברמה של 250. רופאת היחידה ביקשה ממני לחזור על בדיקת הדם (בטענה שלא צמתי, למרות שכן צמתי לפני הבדיקה). חזרתי על הבדיקה כעבור שבועיים ואז רמת הכולסטרול עמדה על 337 (!) וגם בבדיקה זו הייתי בצום. אני לא מבינה איך זה יכול להיות שהכולסטרול שלי כל-כך גבוה, אני בסך הכל בת 19, ושומרת על תפריט מאוזן יחסית, לא אוכלת ממתקים, חטיפים ושוקולדים למיניהם. הגובה שלי הוא 1.66 ואני שוקלת בערך 50 ק"ג. לא עושה ספורט באופן קבוע. אני רוצה לציין מספר דברים: 1. בבדיקת דם שערכתי כשלושה חודשים לפני הגיוס רמת הכולסטרול עמדה על 205. 2. יש במשפחה שלי היסטוריה של סכרת (סבתא ז"ל, אחות של אמא) 3. אני סובלת בחודשיים האחרונים מכאבי בטן נוראיים, שמעירים משינה. הרופאים טוענים שזו קיבה עצבנית 4. אני שרוייה במתחים נפשיים רבים הייתי שמחה אם מישהו יוכל לומר לי האם יש קשר בין כל הנתונים שציינתי. ועוד שאלה- האם זה הגיוני שרמת הכולסטרול תעלה ברמה כל-כך משמעותית בזמן כל-כך קצר?

כולסטרול גבוה יכול להיווצר

מבעיה גנטית מבחינה תזונתית גם מאכלים מטוגנים, עשירים בשומן מהחי (בשר שמן, חמאה ,מוצרי חלב שמנים) ומוצרים שמכילים שומן צמחי שחומם (מוקשה) בעיקר מרגרינה. יכולים לגרום לכולסטרול גבוהה למרות שבגילך זה לא סביר. לסוכרת מופיעה יחד עם כולסטרול גבוה אבל זה קורה יחד (כנראה כתוצאה) מהשמנה. להתעורר כל לילה מכאבים גם משרה מתח נפשי אבל לא להיפך והקשר בן המתח הנפשי לכולסטרול גבוה לא הוכח.

DaphneZ

New member
אז מה עושים?

בצבא מיד שלחו אותי לדיאטנית על מנת שתרכיב לי דיאטה דלת כולסטרול. אבל כל מה שאכלתי עד היום לא כלל הרבה כולסטרול... אני לא מבינה את זה! כולסטרול ברמה של 337 למישהי בגילי זה יותר מדי ודרך אגב, הרופאים טוענים שכאבי הבטן נגרמו כתוצאה ממתחים נפשיים. אבל זה לא נכון. המתחים הנפשיים נגרמו בעקבות הכאבי בטן וצורת ההתייחסות של הצבא אליי עקב אותם כאבי בטן. ועדיין אין לי פיתרון!

למעלה