בעייה חמוסית

Misha180

New member
בעייה חמוסית

צהריים טובים,
לפני כ-3 חודשים אימצתי חמוס קצת מוזנח מבעלים שלא יכלו לטפל בו. החמוס לא נוגע בבשר, מורגל לאוכל שלא מתאים לו (מזון לחתולים בוגרים, פירות וירקות)
בזמן האחרון החלו בעיות רפואיות והוא אובחן כבעל אינסולינומה וכעת נמצא בהשגחה למען החלטה מתי לנתח אותו.
כנראה בגלל שהוא לא מרגיש טוב, הוא לא מוכן לגעת באוכל שלו (שהתייחס אליו באדישות גם לפני כן). היום קניתי לו שימורים שהוטרינר המליץ והוא לא מוכן היה לגעת, כנל בבשר חי. הדבר היחידי שהוא עדיין אוכל זה תוסף המזון שלו (ferretone)
נקרע לי הלב, הוא מורעב ולא מוכן לאכול מה שטוב לו, הוא מנסה להגיע נואשות לפח ולהוציא שאריות ירקות שזרקנו, כשאנחנו אוכלים הוא מסתכל עלינו בעיניים עצובות ומבקש אוכל. היום הוא גנב חתיכת גמבה מהפח ונשך לי את האצבעות כשניסיתי לקחת אותה ממנו (פעם ראשונה שהוא נושך)
אני כבר לא יודעת מה עוד לנסות, למישהו יש רעיון מה אפשר לתת לו? או איך להרגיל אותו לאכול בשר/שימורים? הוא ירד 100 גרם במשקל וממשיך.
אולי הפרטון משביע אותו? למרות שעד שיש משהו שהוא אוכל, אני מפחדת למנוע ממנו גם את זה.
אשמח לעצות ועזרה,
מיכל

WTR

New member
שלום מיכל

מצטערת לשמוע שאתם בתקופה לא טובה כרגע...
אין לי ניסיון אישי באינסולינומה אבל כן רציתי לשאול מספר דברים:
בן כמה החמוס?
מי הוטרינר המטפל?
כיצד אובחנה המחלה?
האם החמוס נמצא תחת טיפול תרופתי?

בנוגע לאוכל שכתבת - הרבה חמוסים לא אוהבים לאכול בשר חי או משימורים (אצלי אף אחד לא אהב ואני מכירה הרבה חמוסים שלא נוגעים בזה) ולא הייתי דואגת בגלל זה. הירידה במשקל כן מדאיגה ואני יודעת שאלו אחד הסימפטומים למחלה.
האם נשללו גם מחלות אחרות? מחלת אדרנל למשל גם גורמת לירידה במשקל. האם החמוס צולם באולטרסאונד?

את יכולה לנסות לתת לו ביצה קשה, אנשור (משקה עתיר ויטמינים) - זאת בהנחה שמותר לתת את הדברים הנ"ל לחמוס עם אינסולינומה (תתייעצי עם הוטרינר)
לחמוס בריא, מותר לתת פירות וירקות במידה מועטה - כפית ליום. יש בהם סוכר אז אני לא יודעת עד כמה זה מותר לחמוס חולה. גם את זה רצוי שתבדקי.
לגבי פרטון - מתן של יותר מכפית ליום עלול לגרום לשלשולים אז כדאי להזהר.
לגבי מזון יבש לחתולים - למרות שהוא לא מיועד לחמוסים, אם נותנים מזון באיכות גבוהה שמתאים לגורי חתולים, אין עם זה בעיה. אני מאכילה באוריג'ן שיש בו רמת חלבונים ושומנים גבוהה ובשר אמיתי (לא שאריות). מזון נוסף שמתאים לחמוסים הוא GO/NOW לגורי חתולים.

תהיו בריאים ותעדכנו

איילת

Misha180

New member
--

החשד לבעיה בריאותית החל עוד לפני חודש בעקבות שינוי בהתנהגות, לפני מספר ימים היה לו התקף בלק אאוט שצילמנו וידאו שלו על מנת להראות לוטרינר. באותו יום הוא אושפז ועבר בדיקות מקיפות שהניבו תוצאות תקינות למחלות אפשריות אחרות. מאז הוא עבר עוד התקף קשה יותר שכלל עוויתות. הוטרינר הוא עדי גנץ מהמרפאה האקזוטית הרצליה.
לפי עדי, הסימנים קלאסיים לגידול בלבלב ואנו מחכים לתזמן את הניתוח בצורה היעילה ביותר, מה רק שאני דואגת שעד שנגיע לזה הוא יהיה בריא ככל האפשר ולא צנום וחלש כמו עכשיו.
אתמול בערב והיום בצהריים אחרי ההתקפים הוא פשוט נשכב עלינו אפוס כוחות ונרדם בבקשת קצת חום. פשוט כואב לי הלב, ואני לא יודעץ אם אני אשרןד סשן דחיפת אוכל בכוח עם מזרק

Misha180

New member
סורי על החפירה

בערך 3 ו, אנחנו לא יודעים בדיוק, הוא עבר מספר ידיים לפני שהגיע לביתנו האוהב

ponzik

New member
ניסיון דומה

היי מיכל,

זה מאוד מצער לשמוע על הבעיה של החמוס שלכם ואני אכן מקווה שתצליחו למצוא לעזור לו להתאושש מהמחלה.
היה לנו מקרה דומה של חמוס שאיבד המון משקל ולא רצה לאכול כלום (בשיא שפל שלו הוא הגיע למשקל של כ-600 גרם, כולו עור ועצמות)
הוא נבדק בביה"ח הוטרינרי בבית גדן וכל הטיפול שלו היה בשיתוף מלא של הוטרינר שלו ושל ד"ר דניאלה יעקב מבית החולים (ממליץ בחום לקחת את החמוס אליה)
בכל קרה היה לו חדש למחלה שאיני זוכר את שמה כרגע וכחלק מהטיפול הוא היה צריך לעבור למזון בריאותי שאינו כולל מריכבי עוף
מיותר לציין שהוא לא היה נוגע כמעט במזון היבש והיו ימים שהאוכל היחיד שלו היה קצת חטיפי חתולים ופרטון בשלב מסוים התחלנו להאכיל אותו דרך מזרק כאשר היינו מרטיבים את האוכל היבש - אבל זה היה מאוד מאוד קשה.
אח"כ ניסינו להאכיל אותו במזון מקופסת שימורים (מזון מסוג d/d על בסיס בשר צבי) כמובן שגם בזה הוא לא נגע בהתחלה
בכלל מניסיו אישי חמוסים בדר"כ לא מתקרבים למזון מקופסת שימורים.
נקודת המפנה הגיעה בזכות עצה של הוטרינר שלנו על הדרך להגשת המזון - היינו מערבבים בבלנדר את המזון מקופסת השימורים + חתיכות של מזון יבש ומים - זה יה מקבל מרקם משחתי כזה והיינו מאחסנים את זה במקרר (אפשר גם להקפיא מנות) ומגישים לו
הוא היה מטורף על זה והיה אוכל את זה כמו משוגע
החמוס שלנו התאושש לגמרי מהמחלה שלו והיום הוא שוקל 1.1 ק"ג (כמעט פי 2 משיא השפל שלו) גם הוא וגם החמוס השני שלו כ"כ אוהבים את האוכל הזה (בצורת ההגשה הזאת) שעד היום הם מקבלים ארוחה אחת כזאת ביום בתור פינוק.

Misha180

New member
--

תאמת, נראה לי שההצעה שלך עם הבלנדר באמת תעבוד. אימצתי. באיזה פרופורתיות את שמה? גכמה ממה?
תודה רבה לך :)

Misha180

New member
וגם

כמה מזה אתם נותנים לו
ומה היו הסימפטומים שלו?

ponzik

New member
סמפטומים שונים

הסימפטןמים של המלה שלנו היו שונים.
החמוס הפסיק לאכול, היה משלשל בלי הפסקה ולרוב היה פשוט נכנס לארגז חול עושה את התנועות של עשיית צריכם וכלום לא היה יוצא לו - היה יכול לעשות את זה כמה פעמים בדקות ספורות.
בכל מקרה, למרות שהמחלות שונות הדגש העיקרי פה כרגע הוא להחזיר את החמוס שלך לאכול. "הקוקטייל" שלנו היה מורכב מ-2 קופסות של 150 גרם + קופסה אחת של מים + חופן גרגרים (ככל ששמים יותר התערובת פחות מימית - בגדול המינונים לא משנים הרבה ואפשר לשחק עם זה למרקם הרצוי. אפשר גם לנסות קופסת מזון אחת ולא 2. בהתחלה היתי ממליץ לנסות את זה יותר מימי/משחתי ופחות סמיך. ברגע שראניו שהוא אוכל את זה הוא היה מקבל מזה הרבה (זה היה המזון שלו) הוא היה קם משינה והיינו נותנים לו קערה עם כמה כפיות והוא היה טורף והיינו נותנים לו עד שנמאס. ככה עד שהחל לחזור לעצמו. בהדרגה התערובת נהייתה סמיכה יותר עד שיום אחד הוא גם חזר לאכול מזון יבש. כיום כמו שצייינתי הוא אוכל מזון יבש ועדיין גם את התערובת פעם ביום כי בכל זאת הם פשוט מתים על זה...

Misha180

New member
מסכן קטן:(

כואב לשמוע על חמוסים חולים:( שמחה לפחות שהבראתם. ניסיתי לתת לו ארוחונת והוא סוף סוף הסכים לאכול, כך שתודה רבה!
השאלה היא מה עושים עם השיניים שלו? כמה זמן הוא יכול לאכול אוכל נוזלי? זה לא יפגע בהן?
וגם, כשהקטן יבריא אשמח להצטרף אליכם לאיזה מפגשון ולהכיר לו חברים (אם אפשר)

ponzik

New member
הכי חשוב כרגע שהוא אוכל

אפשר לנסות לפזר לו גם אוכל יבש בקערה עם התעורבת ולקוות שהוא יאסוף גם אותו. אבל תני לו כמה ימים להתאפס לאכול מסודר ולעלות שוב במשקל. אח"כ בתקווה הוא יתחיל לחזור לעצמו ולאכול גם אוכל רגיל. אפשר גם כל פעם ךהוריד את כמות המים וככה להפוך את ה"קוקטיל" לעיסתי יותר ופחות מימי וגם להכניס לתוכו אוכל יבש לא מרוסק. בקיצור אפשר לשחק עם זה. אנחנו נתנו לשלנו את האוכל הנוזלי במשך תקופה די ארוכה (שבועיים לפחות) אם לא יותר) אחכ הוא כבר התחיל לאכול הכול...

chatulika

New member
חמוס יורד במשקל

קודם כל : שמחה שהחמוס מקבל טיפול וטרינרי הולם :)
לא יודעת את כל הפרטים על המחלה המסוימת הזו,אבל באופן כללי:
תוסף המזון מספר 1 הוא פראויט ferravite והוא מצויין לחמוס חולה.
פראטון גם מצוין אך מיועד בעיקר לפרווה וכתוסף שומנים.
מעט ירקות המידה בכל יום זה בריא. אצלי העדפה בולטת לגמבה ומלפפון.
לחמוסים צעירים זקנים וחולים: האוכל חתולים פרימיום מעורבב עם מעט מים,ואז מעוך לעיסה לחה = להיט. גם הם מעדיפים דייסה כשהם חולים:)
באופן כללי ירידה במשקל אצל חמוס מפחידה נורא,הם נהיים עור ועצמות,ובדרך כלל במצב זה מבחינתי שיאכלו מה שהם רוצים -העיקר שיאכלו.
הבסט סלר שלי: כופתיות (פרימיום) מעורבב עם פאנסי פיסט בטעם כבד,לתת לכופתיות להספג ולהגיש בטמפרטות החדר.
בהצלחה!

Misha180

New member
לגבי ירקות,

העליתי את הסוגיה של לתת מה שיאכל באוזני הוטרינר שלנו (הוא הפחית באכילה עוד לפני הביקור, אחריו הפסיק לגמרי), והוא אמר לי שירקות יכולים רק להזיק ולגרום בעיות כגון חסימת מעיים. רק זה חסר לנו :(
לגבי ויטמינים ואביזרי חמוסים, יש מקום בארץ שמוכר את כל הדברים האלה? אני מנתניה ואפילו ערסל הייתי צריכה להזמין לו מאיביי, כי אם באיזה חור משהו כבר נמכר, זה במחירים מופקעים. אביזרי טיפוח ותזונה בכלל לא מצאתי.
המחלה שלו למי שמתעניין נובעת מגידול בלבלב שגורמת לו לירידת סוכר והתקפי היפוגליקמיה קשים. אנחנו מחכים לניתוח..
בכל מקרה, תודה רבה לכולם על הרעיונות,
עזרתם לנו המון והקטן התחיל לאכול קצת (אפילו תפסתי אותו בביקור לילי טועם בסתר מהשימורים שהשארתי לו עם פרצוף נגעל - ממזר!), בינתיים לרוב רק אחרי תחנונים ובידיים שלי בלבד. אבל גם זה שיפור. מקווה שיבריא ושכל חמוסיכם ישארו בריאים ומתוקים גם כן.

WTR

New member
אני לא מכירה מקום שמוכר

מוצרים לחמוסים בארץ והם לא במחיר עתק....

האמת שאני רוצה כבר כמה זמן לארגן הזמנה קבוצתית מחו"ל אבל אני לא מוצאת אתר שמוכר מוצרים לחמוסים עם משלוח לארץ....

בקשר לחמוס שלך, שמחה לשמוע שהוא אוכל קצת
מקווה שבקרוב יתחזק וישמין ויוכל לעבור את הניתוח כדי שאיכות החיים שלו תשתפר

תהיו בריאים!

chatulika

New member
משלוח מחו"ל

פניתי לחברה האמריקאית שמיצרת את התוספים במייל בתקווה שיהיה להם משווק בארץ שנוכל להזמין דרכו את המוצרים שלהם.
עדיין לא קיבלתי תשובה.
אעדכן לכשתהיה.

Misha180

New member
משלוח

אני מזמינה מאיביי, אבל המשלוח די יקר ולוקח לזה זמן להגיע. אם אתם עושים הזמנה מרוכזת אני אשמח להזמין גם:)

WTR

New member
זהו שאני מחפשת מאיפה לעשות הזמנה מרוכזת

כי כל האתרים שמצאתי לא עושים משלוח לישראל
ואיביי/אמאזון לא טוב בגלל שצריך לקנות כל מוצר ממוכר אחר (אלא אם כן יש לו "חנות" באיביי, אבל לא מצאתי כאלה עם "חנות" שיש מוצרים ממש טובים. ובעיקר מכרו מוצרים של מרשל - ואני מחרימה אותם)

ponzik

New member
ferrettown

Ferrettown היא חנות באיביי שעושה משלוחים לארץ.
אנחנו הזמנו ממנה כבר כמה פעמים.
היא אכן בעייתית אם מישהו מחרים מוצרים של מרשל אבל יש שם גם מוצרים של חברות אחרות (אבל המוצרים של מרשל אכן איכותיים ומהויים את הרוב המוחלט בחנות)
כל אחד והשיקול שלו...

למעלה