בעייה בשרת server 2000 ו win98

בעייה בשרת server 2000 ו win98

לפני ארבעה חודשים שודרג אחד השרתים שלנו שמשמש כרפליקה ל DC. כמו כן הוא משמש כ DHCP עבור התחנות וממנו רצים הסקריפטים של התחנות. מאז השידרוג יש בעיות עם תחנות של windows 98 (כן, יש דבר כזה עדיין). הם נדלקים בבוקר ומקבלים ip ו subnet musk של class c, אך מתי שהוא במשך היום ה subnet musk משתנה ל class b או ל class a. כמובן שבעקבות זה הם לא יכולים להתחבר למשאבי הרשת, ורק שחרור ידני עם winipcfg ו renew הם חוזרים ל class c. יש לציין שלפעמים הם עולים בבוקר גם עם subnet בכל class שהוא חוץ מ c, כך שאין לי שום אפשרות למצוא תבנית קבועה לבעיה. אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בעניין שכזה. ההנחה שלי היא שבשדרוג השרת פספסנו משהו, ואולי יש הגדרה כמו sessions או משהו דומה שמשגע את תחנות 98. תודה מראש.

לא...

מספר ip תקני לחלוטין, וגישה לתיקיות רשת נשארת, אבל ישומים אחרים לא עובדים ורק ה subnet musk משתנה.

antidot

New member
------>

האם יש לך יותר משרת DHCP אחד ? האם יש בדרך dhcp relay agents ? כאשר אתה מבצע ipconfig /all האם הIP של DHCP Server לפני ואחרי שינוי הmask הוא אותו אחד ? האם אתה משתמש בmask לא סטנדרטי עבור הclass (ביצעת subnetting ?)

תשובות

לא, זה שרת DHCP יחיד אין relay agents ipconfig /all נותן את אותו מספר ip של שרת DHCP musk סטנדרטי לחלוטין

H N 1

New member
אני אגיד משהו שלא תאהב

הייתה לנו בעיה כזו פעם... זה לא נפתר מעולם. כשהעברנו את כל התחנות לחלונות 2000 זה נעלם. זה לא מעודד אבל זה מה שהיה אצלנו. אגב - איזה סוויץ' יש לכם?

cisco catalyst 3500 / 3550

וזה נורא מוזר לי כי רק חומרת השרת השתנתה, ה server 2000 נשאר אותו הדבר ולא שודרג למשהו אחר.

eliranitzhak

New member
כם כרטיס הרשת השתנה ?

נסה להחזיר את כרטיס הרשת הישן, או שנה את ה MAC ל MAC של הישן. סתם רעיון.

למעלה