ז"א או שהאגזוז או שכל חלק אחר שמחובר בברגים לא סגור כמו שצריך ואז הוא יכול לזוז ונוצר חיכוך מהחיכוך נשחקת המתכת ומשאירה צבע שחרו בשמן. אקיצר תבדוק שהכל מחוזק במנוע כומו שצריך.
כל ההודעות פה מתיחסות לסגירת ברגים ופתרונות חיצוניים. אבל אולי תפתחו מנוע ותראו מה קורה בפנים. לחלק ממנועי OS יש פונ בבוכנה שהוא צף. כלומר אינו מוגבל בתנועתו ע"י טבעות סגר ןכו´. לפין הצף יש פקקים מטפלון או לפעמים מברונזה והפקקים האלו פשוט מחליקים על דופן השרוול ביחד עם הבוכנה. הפקקים האלו נשחקים עם הזמן ויש צורך להחליף את הפין. אי החלפה בזמן יגרום לשריטות בשרוול ע"י הפין. אפשרות נוספת שחיקה בתלתל. שחיקה זאת יכולה לגרום לתלתל לזוז לאחור במהלך הירידה ולמגע בין התלתל לבין מיכסה בית גל הארכובה. מגע זה גורם לשיפשוף של שני חלקים מאלומיניום, חלקיקים, חיכוך גבוה ובלאי מואץ למנוע. אפשר לכתוב עוד ועוד אבל פשוט לפתוח ולראות. מנוע של טיסן זה לא מנוע של רכב. אי אפשר לתחזק מנוע של טיסן רק מלהסתכל עליו חיצונית. ותמיד יש נקודה בעיתית וזה הדלק. עם עקבתם אחר שירשורים קודמים אז דיברנו על איכות הדלק ובעיקר שמן קיק איכותי... בברכה.
עכשיו הנעתי את הטיסן ושמתי לב ברגע שאני מגיע לסל"ד גבוה יוצא שמן שחור באגזוז בין הפייה לגוף האגזוז שם עובר בורג ארוך לאורך כל האגזוז ושמתי לב שהוא מסתובב ניסיתי לפתוח את הורג בפעם הראשונה לא הצלחתי יש לציין שאני שם לוקטייט על הברגים . כשפתחתי את הבורג ראיתי שההברגה גמורה . בחלק שהאום יושב בו ומה שהציל את זה מנפילה בטיסה היא ההברגה שנשארה לאחר מכן והלוקטייט . עכשיו מעניין אותי לדעת כמה עולה הבורג הזה?
משום מה יש המון צרות ובעיות עם מנועי הFX46 כל הזמן חוזרות שאלות על מנועים אלו. אפשר להסיק מסקנה.?? לא יודע אבל זה אומר דרשני אם כמעט כל יום בעל FX מתלונן על תקלה זו או אחרת,מענין שאנו כמעט לא שומעים על תקלות שלמנועים אחרים בפורום,מתי היתה שאלה על מנועי טנדר טיגר למשל?? או ווברה,או MVVS או או או.. זה מענין אולי אפשר לעשות סקר תקלות? מצד שני אולי תגידו שיש כל כך הרבה מנועי FX אז כמות התקלות היא בהתאם יכול להיות.!? מסקנה שלי אישית-אני אשאר עם הטנדר טיגר פרו 46 שלי(X2) מנוע פשוט ללא תקלות. זו סתם דעה אישית שלי ולא פירסומת. אמיר
לא ששמרתי עליו יותר מדי או משהו, פשוט נגבתי ממנו שמן כל פעם הוא כבר 4 שנים אצלי, הוא עכשיו כבר מוציא קצת שמן שחור, אבל הוא פועל כמו חיה רעה, בלי קאטים בלי תקלות, בלי להתעשק איתו יותר מדי... אתם מבינים??