בעייה בדיסק מכאני....

ADIV4

New member
בעייה בדיסק מכאני....

שלום... לפני כמה ימים רכבתי בבוץ....בסוף הרכיבה הברקס הקדמי נהניה חלש מאוד... אחרי יום רציתי לרכב עליהם ופשוט גיליתי ...שהברקס הקדמי לא עוצר בכלל... היום הסתכלתי טוב בתוך הקליפר ונדמה לי שהרפידה הימנית חסרה... נ.ב הברקס הוא hayes mx2..... - האם זה יכול לקרות (נפילת רפידה)...? אהה .... ומה אם הדיסק האחורי קבל קצת (שמן) ??....נסיתי לנקות אותו באלכוהול 70% (אחרי שיבשתי אותו)....ולא ממש עזר .. - האם יש משהו לנסות לעשות אותו לפני שמחליפים את הרפידות ? תודה רבה...

andnem

New member
קשה לי להאמין שהרפידה באמת חסרה

בשביל שהרפידה תברח, צריך לפחות לפרק גלגל. אין לרפידה שום אפשרות ללכת לאיבוד תוך כדי רכיבה. אולי הרפידה פשוט יצאה מהכיוון. לכיוון הרפידה הימנית(פנימית) יש לשחרר בורג קטן(אלן 2) על גוף הקליפר ולסגור בורג(אלן 5) שנמצא בצד הימין של הקליפר, עד שתרגיש בהתנגדות. אז שחרר אותו טיפה. אחר כך - לסגור בחזרה את הבורג הקטן. אגב, אתה בטוח שמאחור הרפידות באמת התלכלכו? אולי הרפידות פשוט נשחקו, אז צריך כיוון. בכל אופן, אלקוהול 70% לא בריא, לא לבן אדם ולא לרפידות, תמיד עדיף הדבר האמיתי - 95%.

Alon2k6

New member
נסה דגריזר מיוחד

לברקסים... שלשום קניתי אחד... עוד לא השתמשתי בו על הדיסקים אבל לפי מה שהבנתי הוא מעולה... ד"א הוא מיוחד לדיסקים אבל מתאים גם לשאר חלקי האופניים שמצריכים שימון וניקוי מדי פעם...

ADIV4

New member
תודה רבה...

עזרתם לי מאוד.... לא חושב שהרפידות נשחקו (האופניים בנות רק 4 חודשים)... כנראה אקח אותם למכונאי שקניתי אותם ממנו ...

andnem

New member
4 חודשים זה לא מעט זמן - בכל אופן,

חשוב בעיקר קילומטרז' וסיגנון רכיבה. זה לא שהרפידות נשחקו עד הסוף. אם השיכבה הפעילה נהיתה דקה, צריך לקרב את הרפידות אל הרוטור. זה דבר מאוד פשוט. כמובן, אם האופניים עדיין באחריות, עדיף לפנות לחנות. תבקש שיסבירו לך איך עושים את הכיוון, בעתיד תצטרך לעשות אותו לבד מדי פעם.

למעלה