בעיות Imate Jas Jam

• פותח הנושא CCNA
  • פורסם בתאריך

CCNA

New member
בעיות Imate Jas Jam

שלום רב ובוקר טוב לכל חברי הפורום ומנהליהם: לפהני כשבוע רכשתי מסלקום מכשיר I-mate Jas JAM , לא תיארתי לעצמי שיהיו הרבה בעיות: 1.מכשיר איטי בצורה מחרידה מאוד בהשוואה למכשיר הקודם שהיה ברשותי (Imate Qtek 2020 שגם הוא נרכש מסלקום). למרות שיש זיכרון מיקרו SD בנפח 1GB עדיין מאוד איטי. עלייה וסגירה או לסירוגין מעבר של אפליקציות לוקחתהשהייה של הרבה זמן (15 שניות משהו כזה). 2. הרבה מאוד פעמים ישנם התנתקויות בזמן שיחות טלפון שאני יוזם או שמתקשרים אליי (לפני שאני אשוחח עם סלקום על זה רציתי לשמוע חוות דעתכם). התדירות היא 3 פעמים ביום. שמתי לב שהתופעה מופיעה לרוב שהמכשיר חוזר ממצב Sleep. כמו-כן עוד תופעה באותו נושא, בסגירת אפליקציית הטלפון לחיצה על END (לחצן אדום), האפליקצייה אינה נסגרת , יש צורך בלחיצה על הלחצן האמצעי (אותו לחצן בין התחלת השיחה לסיומה). שוב אותה תופעה קוראת בחזרה ממצב sleep. 3. כאשר אני מנסה להתחבר אלחוטית ל-AP מאובטח WEP KEY , המכשיר בצורה אקראית חוזר ומבקש ממני את ה-Network Key למרות שכבר סימנתי. שוב רצוי לציין שזה לא קורה בכל התחברות. קצת פרטים: מכשיר I-mate JAS JAM נרכש מסלקום. היום אני אברר גירסת ROM שלהם. עברית של איירון, כרטיס 1GB מיקרו. כאמור השינוי היחידי אשר בצעתי במכשיר היה סינכרון אלחוטי לשרת Exchange שבחברה. (4.1Exchange ActiveSync), יכול להיות שפה טמונה הבעיה, למרות שמכשיר הקודם לא הייתה לי שום בעיה של איטיות בגלל תופעה זו. אני יודע שאני יכול לבצע HARD RESET אבל שוב לא התקנתי שום תוכנה על המכשיר ומעוניין לשמוע עיצות ממכם. כמו-כן עוד תוכנות שסלקום התקנו לי באמצעות Wizard ההתקנה : אנטי וירוס Etrust , תוכנת ה-Cellcom Navigator שלהם. לסיכום: יש מצב שאני מפספס פה משהו, אך שמעתי רבות שעל המכשיר ובגלל זה החלטתי לשדרג אותו ושוב לא ציפיתי שיהיו בעיות אלו. עוד משהו אחרון: במכשיר הקודם הייתה התקנתי תוכנה שאני סוגרת אפליקציות (עם Icon של בית זה אנני זוכר כרגע את שמה) אולי אני יתקין את התוכנה, נראה אם זה ישפר. בכל אופן אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. רב תודות.

BravoMan

Active member
אובכן את האיטיות כל להסביר:

מערכת הפעלה WM 5 היא הרבה יותר איטית מWM 2003 שהיתה לך קודם, גם במכשירם עם מעבד חזק (לא ש400MHZ של JASJAM הוא מי יודע מה). תוסיף לזה את העברית של אירון וקיבלתה לבנה. באשר לבעיות אם תוכנת החיוג והתנתקות השיחות נשמע שזה משהו ספציפי לסלקום (הם לא החליפו את החייגן ברירת מחדל למשהו משלהם?). יש שתי דברים שאפשר לנסות: 1) הכי טוב זה להתקשר אליהם ולברר האם יש עדכון ROM או לכל הפחות PATCH לבעיות הנ"ל. 2) לעשות HARD RESET ואז מהר SOFT RESET לפני שה"EXTENDED ROM" (כל התוספות של סלקום מותקנות). אם הבעיות חוזרות כנראה שהמכשיר פגום.

י-וס-י

New member
דבר ראשון יש עדכון גירסת עברית

תברר בסלקום דאטה היכן יש מרכז שירות קרוב אליך שאפשר לבצע שם עדכון גירסה, לא בכל מרכז שירות. דבר שני תמיד כדאי לבצע HR כשמקבלים מכשיר. אולי שני הדברים האלו יפתרו לך את הבעיה. נ.ב. כדאי גם לעבוד במצב תפריטים באנגלית זה עושה את המכשיר יותר מהיר.

למעלה