בעיות ת"ש

KOBINET

New member
בעיות ת"ש

אנחנו משפחה חקלאית. אני עומד להתגייס לחיל אוויר ושמעתי שהיציאות שם ממש על הפנים. חשוב לי לצאת בסופי שבוע כדי לעזור לאבא שלי בחקלאות כי אני לא רוצה שכל העומס יהיה עליו. השאלה שלי היא האם הצבא מתחשב בזה, כי אני לא רוצה לצאת כל יום או משהו כזה פשוט אני רוצה להשתחרר בסופי שבוע. בתודה מראש, קובי

הת"ש ועזרה כלכלית בבית

הת"ש לא בא לפתור בעיה משפחתית על רקע כלכלי. כל מה שכתבת - לא מתאר בעיה כלכלית, כן? אבל זה לא אומר שיש או אין
פשוט אומר שהת"ש מקבלים עקב בעיה בריאותית של אחד מבני המשפחה או שלך (הת"ש רפואי/נפשי). תמיד אפשר לנסות ולהגיש... ישנו סיכוי קטנטן שיאשרו לך..בגלל שצריך עזרה, אם לאבא יש בעיה רפואית (כמובן שצריך לציין את זה ולהוסיף מסמכים מתאימים), אין סיבה שלא תקבל... הצבא מנסה למצות את כל העזרה שהוא יכול לתת למשפחה, לפני שהוא מאשר הת"ש... למשל, תמש"ש - תשלומי משפחה, אבל אם אין לכם בעיות כלכליות (משפחה בלי אוטו, ומשכורות נמוכות), לא תקבל את התשמ"ש ובדברים כאלו - הצבא עקשן...

תם תם

New member
מניסיוני

אתה יודע לאיזה תפקיד אתה מיועד? הרבה פעמים אפשר לסדר דברים כאלו דווקא ישירות מול המפקד, או עם אנשים שאיתך בתפקיד, או בצוות, ואז פשוט מחלקים משמרות...

KOBINET

New member
אני עדיין לא יודע מהו התפקיד

יש לי מסמכים רפואיים של אבא שלי, אני מקווה שהם יעזרו לי. אני מקווה שהצבא יהיה בסדר ויתן לי את זה, כי אני חושב שאני עושה את הכל כדי להיות בבסיס במשך כל השבוע ורק סופי השבוע הם הבעיה אצלי. אני קודם כל ישובץ בתפקיד ואני מקווה שאני יצליח במטרתי. תודה רבה על העזרה.

Hollowed

New member
עד כמה שאני יודעת כמש"קית ת"ש,

עקב בעיה חקלאית ישנה רק אפשרות לקבל זכאות לדחיית או קיצור שירות - במקרים חריגים בלבד. המקרה שלך לא נשמע לי חריג, אבל הכל תלוי במקרה עצמו. הפתרון שאני יכולה לייעץ לך עליו הוא רק לבקש על ההתחלה לראות מש"קית ת"ש (תהיה לך הזדמנות לבקש בראיון/שאלון קליטה שיערכו לך בבסיס - וכמובן גם בהמשך השירות), והיא תדע הרבה יותר טוב לבחון את הבקשה שלך ותדע מה הנהלים בחיל האוויר בכלל ובבסיס שתהיה בו בפרט. יכול להיות שישנה אפשרות לדבר עם המפקדים שלך שיתנו לך לצאת רק בסופ"שים. בהצלחה!

למעלה