בעיות של טמבלים

בעיות של טמבלים

שלום לכולם, כפי ששמי מעיד עלי אני לא גאון גדול, אז אשמח אם מישהו יסביר לי 2 דברים: 1. איך מסתדרים עם ההגה, נניח שאני רוצה לקחת ימינה, לאחר חצי סיבוב היד שלי כבר נתקעת בברך, המורה הסביר לי איזה חמישים פעמים איזה משהו על הצלבה וכו', אבל לא הבנתי מילה וכבר לא היה לי נעים לשאול, מישהו יכול להסביר לי את זה לאט או לתת איזה הפניה לסימולציה בענין? 2. בעת הנהיגה, על מה מסתכלים בדרך, על המטר הקרוב לי או על האופק?, הבנתי שעל האופק, אז איך אני יודע מתי להסתובב עם הסיבוב הוא כאן, ואם אני מסתכל על האופק איך אני יראה מה שקורה מטר מולי? כמובן, שאם אני יסתכל מטר מולי ורק על הנתיב שלי אני לא יראה את הרמזור שנמצא עוד עשרים מטר. בקיצר, אני מקווה שהבעיה מובנת. אני מאוד יודה למי שיעזור לי ולא יצחק עלי תודה

סליחה, ועוד שאלה

בתיאוריה אני אמור לזכור מה זה רכב אחוד ולא אחוד, אוטובוס זעיר וכו', כל אחד מה התנאים שלו בדיוק ומה המהירות או ששואלים שאלות נורמליות? תודה

16תומר

New member
תשובות

לגבי השאלה הראשונה אתה מסובב את ההגה לדוגמה בפניה ימינה עם יד שמאל לצד ימין וכשאתה אומר שאתה נתקע אתה צריך לשים את היד הימנית בצד שמאל למעלה של ההגה ולסובב וכך תחזור על זה. לא יודע אם הסברתי טוב...תגיד למורה שלך שיראה לך את זה. והשאלה השניה אתה מסתכל על הטווח הקרוב ותעשה את הפניה לאט. עם הזמן אתה לא תצטרך להסתכל את המרחק שלך מהמדרכה ואם עשית את הפניה טוב כי זה יבוא לך כבר לבד בלי לחשוב הרבה...לאט לאט זה יפעל לך על אינסטיגטים.

פרטנר

New member
אתה לא טמבל../images/Emo163.gif

אני מניח שאתה חדש בעסק ורצוי שתתעקש לשאול שוב את מה שלא הבנת (הרי המורה נמצא בדיוק למטרה זו ,ואם הוא לא ידע הוא מוזמן לשאול כאן בפורום). הפניית ההגה ע"פ השיטה הנהוגה אצלנו היא יד רודפת יד. ההסבר הטוב ביותר יהיה ע"י הדגמה ולאחר מכן תרגול. היד התחתונה עולה מעל היד העליונה (ע"י משיכות ודחיפות חלקו העליון של ההגה). לגבי המבט, חשוב לסגל מבט ארוך טווח שכן המבט הוא הוא המוביל את הרכב. את הנעשה קרוב אליך תראה שכן מיקוד המבט הוא לעבר האופק(המטרה) כשהראיה ההיקפית מאפשרת לראות את השאר. מבט קצר יקצר גם את הדבר שהוא אולי החשוב ביותר בנהיגה -זמן . מבט רחוק -הבחנה מוקדמת - יותר זמן לביצוע הפעולות.

תודה

בקשר להגה חשבתי שאולי יש למישהו איזה הפניה לאתר שמדגים כיצד עושים זאת. לגבי המבט אני לא סתם שאלתי, אני בשיעורים הראשונים ממש, בהתחלה הייתי מסתכל על האופק ואז שמתי לב שאני לא שומר על הנתיב, כשהתחלתי להסתכל כל הזמן על הנתיב המורה אמר לי לעצור כי הרמזור אדום, ואני בכלל לא ראיתי רמזור (הראש היה בנתיב). אגב, אם למדתי על גיר רגיל נגיד 28 שיעורים והלכתי לטסט ונכשלתי כמה פעמים, כעת אני אומר לעצמי, לפחות שיהיה לי על אוטומט, האם אני יכול לעבור טסט על אוטומט או צריך שיעורים מחדש?

פרטנר

New member
לגבי מעבר לאוטומטי

לא יהיה צורך בשעורים מחדש. למבט אתה עוד תתרגל שכן בשלבים הראושנים של הנהיהג ובתחילת הלימוד בפרט הראיה של הנהג\תלמיד היא "ראיה צינורית" שבה הוא ממוקד בדבר אחד ואינו מסוגל להבחין באלמנטים חשובים נוספים. עם הזמן הראיה "נפתחת" ואז תוכל להבחין גם בעולם שמסביב.

למעלה