בעיות של גזים, כאבי בטן וdientamoeba fragilis

magal101

New member
בעיות של גזים, כאבי בטן וdientamoeba fragilis

אני בן 42. מזה מספר חודשים אני סובל מגזים, אי נוחות, לחץ וכאבים בבטן תחתונה ועל הרקטום, לעיתים עוויתות, לעיתים גירוי וגרד בפי הטבעת, תחושת חוסר התרוקנות בגלל גזים תקועים, מעיין תחושה שגזים לא יכולים לצאת ועוד.
מבחינת יציאות, בדרך כלל יש יציאה אחת ליום בבוקר אבל אני הרבה בשירותים בגלל הגזים. לפעמים בבוקר יש גם שלשול קל. משקל תקין. אני מרגיש בסדר חוץ מזה. בדיקות דם תקינות ובבדיקת צואה מצאו אצלי dientamoeba fragilis והרופא נתן לי פרג'יל .
מבחינת משפחה, אין מחלות משמעותיות מלבד אח שיש לו פוליפ או שניים שיש להסיר מידי שנה (מתבטא בדם בצואה שאצלי אין).

בהקשר לכך יש לי כמה שאלות:

1. האם אכן הסימפטומים שיש לי יכולים להיגרם בגלל הפרזיט הזה ולא בגלל, נניח משהו אחר כמו מעי רגיז.

2. שמעתי שלפרג'יל יש תופעות לוואי לא נעימות. מעבר לכך הוא מחסל את כל החיידקים הטובים במעי ולכן לאחר הטיפול יכול להיווצר מצב שפרזיט אחר, כמו קנדידה, מרים את הראש וגורם לבעיות. הבנתי שפרוביוטיקה יכולה להקל על המצב ואני לוקח אותה כרגע ללא שום קשר ללקיחת אנטיביוטיקה אבל עדיין חושש לקחת את האנטיביוטיקה.

3. האם יש תרופה אחרת חוץ מהפרג'יל שהיא עם פחות תופעות לוואי או דרך תזונתית להתמודד עם הבעיה?

magal101

New member
זה נראה לך משהו זיהומי?

למרות שזה נמשך כבר חודשים? מעי רגיז? אני בן 42

peach20

New member
זה לא נכון

יש בהחלט מקרים שdientamoeba fragilis גורם מה שנכתב בהודעה.
זו גם לא אמבה, זהו טפיל חד תאי שאצל אנשים מסוימים גורם לתסמינים ואצל אחרים לא.

למעלה