בעיות שיעורים

אבו-דני

New member
שתי אסכולות ללונג´

--- הלונג´ הנפוץ נעשה בעזרת חבל באורך בין 6- 9 מ´ זו אסכולה הטוענת לשליטה מכסימלית על הסוס אבל היא נפוצה למעשה בגלל שלא לכולם יש עיגול מסודר ותיקני (קוטר 9 מ´). השניה היא פשוט הרצת הסוס ללא חבל בעיגול מסודר עד שהוא כונס פנימה

גם לנו היה סוס שהיה מהלך תוך כדי

עלייה עליו גם מיסי שלי הייתה כזאת אם תתעלמי זה יעבור כאילו תעלי עליו לא משנה מה הוא עושה אם תעשו את זה הוא בסופו של דבר עמוד! כל הסוסים שלנו בחווה היו ככה אני הייתי עולה על מיסי תוך כדי הליכה והיא הפסיקה לעשות את זה!

תגובה לאנג´ל457

נראה שיש כאן עסק עם סוס בית ספר טיפוסי. מן הנגרר, לאף אחד לא אכפת באמת אם הסוס אפילו יתקע את עצמו בכוונה בגדרות, כל עוד אפשר להעביר עליו שיעורים. ככה זה. לכן, חבל לתקן את הבעיות שלו (שהן פשוטות למדי, למען האמת), כי לא יהיה אף אחד שיחזיק את התיקון לאורך זמן. אז כן, לא נסתום את הבעיה - אבל נשתיק את הסימפטומים. את כבר הבנת את העקרון - צריך להראות לו שליטה. לאו דווקא באגרסיביות, תשאלי את המדריך. תנחומיי לסוס.

angel457

New member
הוא באמת סוס בית ספר.. אבל...

אי אפשר להתעלם מזה ולעלות שהוא בהליכה.. כי אז הוא עוד יתחיל טרוט... זה ממש לא רעיון טוב... דורון.. בקשר לגלופ במגרש זה גם בלתי אפשרי כי הסוס עובד גם ככה מלא בזמן השעורים.. האחרים אז חבל סתם להרוג את הסוס.. אבל אני מסתדרת עם הסוס הזה מצויין... ואחרי שהוא לומד מי באמת השולט ושאני לא מפחדת ממונ הוא מותק של סוס.. אבל אני רואה ילדים קטנים שרוכבים עליו וחלקם ממש לא מסתדרים איתו הוא פשוט נעמד במקום ולא מוכן לזוז.. וצריכים להביא לו מספר שוטים.. וטאז.. תודה על העצות אבל אולי העניין עם העלייה והירידות יעבוד.. עשיתי משהו כזה פעם באימון שהיה לנו משחק.. (אני לא ירחיב).. אהה ובנוגע לעניין של הבאקים שועלים עליו.. אז הוא לא תמיד עושה את זה... יש לו כמה פעמים שהוא עושה את זה.. אני זוכרת שלפני שנה-שנתיים הוא עשה לי את זה ונפלתי לפני הרגליים הקדמיות שלו והוא קפץ מעלי.. מזל שהוא לא דרך עלי.. הוא עשה את הקטע של הבאקים פעמיים לידיד שלי בשעורים שונים כמובן והידיד שלי נפל פעמיים בגלל זה... והוא ניסה לעשות לי את זה בשעור שירדתי ממנו לשנייה ושוב עליתי עליו אבל בדיוק התיישבתי עליו ולא קרה כלום...... תודה לכל מי שניסה לעזור..... אני אנסה את כל העצות תודה...

לפעמים..........

לפעמים באמצע השיעור או בסופו נתפס לי השריר ברגל מה אני יכולה לעשות כי בפעם האחרונה זה קרה לי כשעשיתי קאנטר והסוס כמעט הפיל אותי

angel457

New member
רוני תעשי מתיחות.. זה יעזור.......

לך.. ולי זה גם קרה ובלילה לא הצלחתי לישון אז פשוט תעשי מתיחות אחרי השעור וגם לפני השעור...

לחובבי ומביני הווסטרן למינהם!עזרה!

יש לנו סוסה מאוד מוכשרת שבאה מווסטרן היא ממש טובה בקפיצות והכול אבל לימדו אותה להוריד תראש יותר מידי ועכשיו היא לא מסכימה חהרים תראש מה עושים עם זה ויש לי עוד מקרה הפוך לגמרי סוסה שלא מוכנה להוריד תראש וזה יוצר מין קאנטר במקום כזה! משהו מציק לאללה אני לא יכולה לעבוד עם לץ בפה כי זה מה שגורם לה לעשות את זה מה עושים!!?!?

למעלה