בעיות שיעורים

taz512

New member
בעיות שיעורים

שוב פעם, בעיות שונות בשיעורים שונים, בווסטרן וברכיבה כללית בסיסית כאילו רכיבה שלא כוללת תרגילי דר´סאז וקפיצות, מה שאני לא מבין בו. שרשרו בעיות שונות ונראה מה אפשר לעשות. טאז, השד והבעיות

Sweet SuGaR

New member
יותר בעיה לפני רכיבה

יש לי פגיעה בשריר
בין הצלעות...... עכשיו אסור לי לעשות ספורט אבל אני לא מוכנה לוותר.... אני לא חושבת שרכיבה מאמצת את השריר הזה... נכון?

taz512

New member
להתייעץ עם רופא

תדברי עם רופא מוסמך, ברכיבה כמעט כל השרירים פועלים כולל השרירים שבין הצלעות תתיעצי עם רופא בשביל שלא יגרם לך שום נזק, עדיף לא לרכב כמה שבועות חודשייםן מאשר לגרום לנזק ארוך טווח שיגרום לך לא לרכב בכלל ליותר זמן. בקיצור דברי עם רופא מוסמך. טאז, השד והרפואה

angel457

New member
יש לי סוס בחווה ש...........

כל מי שבא לעלות עליו הסוס פתאום מתחיל להסתובב וללכת.. הוא לא נותן שיעלו עליו עד שנותנים לו כמה "מכות" עם המושכות.. או שמחזיקים אותו ממש קצר... אבל יש לך איזה רעיון לגרום לו להפסיק?? כי זה ממש מעצבן.. ויש לו עוד בעייה למשל אתמול שרכבתי עליו רק עליתי עליו ואפילו לא הספקתי לסדר את הארכובות והוא פתאום התחיל להשתגע ולעשות לי מין באקים כאלו.. שכמעט נפלתי... זה שאני לא נפלתי זה לא אומר שילד קטן שיעלה עליו לא יפול.. הוא לפעמים עושה את השטויות האלו.. חחח ויש עוד בעייה אחתת.. בזמן החימום הוא בודק אם הרוכב לא מפחד ממנו ויודע לרכב ולכן צריכים להביא לסוס הזה הרבה שוטים כי הוא עוצר ולא זז עד שלא מראים לו מי הבוס!! ואם אתה נותן לו שוט הוא נותן באק.. זה הרגל.. ומה שאני עושה זה שאני מביאה לו עוד שוט על זה.. והוא מביא עוד באק וכך הלאה.. אבל הבעייה לא נפתרת בכלל עם הסוס... יש לך רעיונות?? מצטערת על המגילה.. מקווה שתעזור לי....

אמממ

יש לנו פונית וולשית בחווה שעם לא מחזיקים אותה קצר ועם מתח במושוכות היא מתחילה בקאנטר מטורף. אבל היא גם כול הזמן מעיפה את הראש שלה ממקום למקום..... ככה שאין לך תמיד קשר איתה. מה עושים?

angel457

New member
יש לי 2 הצעות.....

1. שימו לה מרטינגל... ואז יהייה לה קשה להעיף את הראש מצד לצד.. או שתשימו לה מושכות צד... 2. תקשרי את המושכות.. ואז יהייו לך מושכות יותר קצרות....

taz512

New member
רק הוסיף

יש כמובן את האופציות האלה, אני לא מתלהב מאופציה מספר אחת כי אני לא אוהב כל כך עזרים מלאכותים. ואני לא יודע כמה אופציה שתיים תעזור. מה שאפשר לעשות זה לנסות לעבוד עם הידיים קצת יותר נמוכות משתי צידי הצוואר, וככה לזכות בקצת יותר ליטה, לעבוד קצת גם יד יד, משיכות ממש קלות עם הקצה של היד ככה שהסוסה תמיד תרגיש שאת איתה, לא לתת לחץ קבוע לתת לחץ לפרקים כאילו יד יד פעם ימין פעם שמאל. טאז, השד והתוספות

ההפך!

באינגליש היידים צריכות להיות יותר למעלה מאשר למטה! מרטינגייל זה פתרון יותר עדין מושכות צד יעבדו על חלק מהסוסים וישגעו סוסים אחרים אני עם אפאצ´י עבדתי בהתחלה עם מושכות צד כי הוא היה עושה בידיוק מה שתיארת וזה סידר לו תראש כמו שצריך! ואז הוא היה מצויין! את צריכה לשאול את המדריך שלך מה עדיף אולי גם תשימו מרטינגייל קבוע!?!?

טאז צודק.....

אבל גם דרור צודקת.... באינגליש לא עובדים בשיטת ה"יד יד" למרות שזה נהוג עם סייחים וסוסים ירוקים. ואני ממש לא אוהבת מרטינגיל וזה לא ימנע מאף סוס להתחיל קאנטר מטורף או גאלופ. אני ממש מפחדת ממנה למה היא רק מתפרעת ואני אף פעם לא נופלת ואני מרגישה ממש חסרת ביטחון כי אולי אם הייתי נופלת הייתי מרגישה מה זה ליפול ממנה ואז לא מפחדת?

ש ל ג

New member
פיצי ../images/Emo28.gif

א) השיטה של היד יד זאת שיטת הניסור? ב)מרטינל לא ימנע מסוס יותר מדי, מרטינגל טוב לא מגביל את הסוס ממש מרטינגל לא טוב, לא טוב. ג) עם הסוסה תנסי מהתחלה לעשות איזה 10 דקות עבודה רגועה מאוד בהליכה, מעברי עצירה אולי קצת הליכה אחורה להוריד את הסוסה על המתג ושתהיה רגועה ולאט לאט לשלב קצת טרוט לעבוד בטרוט איטי הרבה מעברים רגועים, תזכרי, סוס לחוץ שהרוכב לחוץ! אם את מפחדת מהקנטר איתה אל תדחפי את זה מהר תעשי רכיבה אחת בלי קנטר, לא נורא! תתחילי לעבוד על הקנטר רק שבכל שאר המקצבים זה בסדר. ד) לגבי הנפילות, אולי זה איזה וירוס באוויר גם לי יש איזה פחד כזה פתאום, ואף פעם זה לא היה לי, נורא מוזר.

אהממממ

1. כן זאת שיטת ה"ניסור" (אוי השם הזה עושה לי צמרמורת). 2. כפי שאמרתי- מרטינגיל לא יעצור אותי מלהתחיל בגאלופ או קאנטר ואני בכלל לא אוהבת את זה. 3. אינ לא מפחדת מקאנטר- להפך! אני מתה על קאנטר ואני האדם הכי משוחרר בקאנטר, פעם כמעט נירדמתי על סוס בקאנטר.....חחח 4.חחחחח

בעיה קטנה../images/Emo28.gif

בזמן האחרון סוס מסויים שפעם היה פותח את הצעד בטירוף שמבקשים ממנו ישר עוב לקנטר בגל הכי קטנה ודווקא שרוצים שיעבור הוא מתחיל לגרור את המעבר, מה לעשות?

taz512

New member
קצת בעיה

כי הפתרון לזה תלוי מאוד בגיל של הסוס ובזמן שרוכבים אליו, כמה שהוא יותר זקן ורוכב יותר זמן זה יהיה קשה. הבעיה שיש לך פה זה חוסר תקשורת, הסוס לא מבין מה את מבקשת, הוא לא מבין מתי את רוצה שהוא יעבור לקאנטר, ומתי את רק רוצה שהוא יפתח צעד. מה שצריך לעשות זה להפריד פקודות לחלוטין, למשל שהפקודה למעבר לקאנטר תהיה קול של נשיקקקה ודחיפה קלה עם הקרסול, ושפתיחת צעד תהיה ציקצוק עם הלשון ולחיצה קלה עם העקבים. בנוגע להגדלת צעד, תנסי לעשות את זה כשהסוס קצת יותר אסוף ולעשות את זה ממש בהדרגדיו, תנסי לפרק את הרגל לכמה חלקים ולעשות את זה ממש בשבלים עדינים ככה שזה יבוא לסוס בהכי עדינות. תזכרי לשים טוב לב לצעד של הסוס ולהרגיש אותו לפני שהוא עובר לקאנטר בשביל למנוע ממנו זאת. טאז, השד והפתרונות

ננסה לענות!../images/Emo28.gif

1. כדאי לך להקדעש איזה רבע שעה איזה 2-3 רכיבות על העליה והירידה מהסוס, תבקשי ממישהו שיעזור לך, שיחזיק את הסוס ואת מחזיקה במושכות(אבל לא מושכת!!) ותוודאי שאת לא פוגעות עם השוט או הרגל בסוס בזמן העליה, תראי אם זה עוזר. 2. דבר ראשון שאת עולה תעשי גלופ מסביב לכל המנז, כדי להעיר את הסוס ולהוציא אנרגיות. אך רק תחילי הכל כרגיל ותבדקי אם זה עזר לך, לי זה עזר עם מספר סוסים.

taz512

New member
כמה תשובות לכמה שאלות

בנוגע להליכה, היו לי כמה סוסים כאלה וכל פעם עבדתי בשיטה אחת והיא תמיד עבדה, מה שנקרא לעלות ולרדת. פשוט עולים על הסוס כל פעם שהוא זז עוצרים אותו, לעצור אותו גם כשנמצאים על הצד, אחרי שיושבים אליו והוא עומד כמו שצריך,לעשות לו טובה ולרדת ממנו, ואז לעלות עוד פעם ככה עד שהוא עומד בלי לזוז. בנוגע לבעיית הבאקים כשעולים אליו, אני צריך עוד פרטים, זה קורה הרבה פעמים? זה קרה רק הפעם? עשית משהו מיוחד? בנוגע ל"עצלנות" היה לנו סוס בדיוק כזה, שהיה בלתי אפשרי להזיז אותו, אני הייתי עושה את זה אם מושכות ווסטרן ארוכות במיוחד אבל נראה לי שזה גם יעבוד עם שוט. תעמידי אותו במקום מושכות קצרות, ואז תתני לו שתי אצלפות אחת בכל צד של התחת, תחזיקי חזקק במושכות בשביל שהוא לא יפתח ויתחיל לרוץ, תעמידי אותו במקום ואחרי זה תתחילי תנועה, את תראי שפתאום יהיה לו יותר מרץ. הסוס שהיה לנו הוא היה סוס בי"ס ובמשך שבועיים איתי עולה עליו ל10 דקות לפני השיעורים עושה את זה ואחרי זה הסוס היה עובד מצויין בכל השיעורים, אחרי שבועיים הבעיה נפתרה ולא הייתי צריך לעשות זאת יותר. טאז, השד והפיתרונות

אבו-דני

New member
בעיה נפוצה בעיקר עם סוסים צעירים

--- זוכרים למה נטען שיש להכיר את הסוס מלמטה? הנה אחת התשובות לכך...כדאי שתלמדי לעשות לונג´ לסוס במשך כרבע שעה הלונג´ מלמד את הסוס מי בעל השליטה. את הלונג´ יש להתחיל בהליכה ואחר כך בריצה (טרוט) לא לשכוח להחליף מדי פעם צד. אי אפשר להסביר כאן אבל כדאי לשאול מבוגר שיודע איך הדבר נעשה אין אילוף שאני מכיר שלא נעשה בעזרת הלונג´ אי לכך הדבר הזה הינו נדבך חשוב ביותר להגדלת יכולת השליטה על הסוס וכמובןהשבחת איכות הרכיבה

למעלה