בעיות שינה

Pr0zac

New member
בעיות שינה

לא ממש בעיות שינה. כבר כמה חודשים שאני פשוט מרגיש עייף מבחינה כללית במהלך כל היום. אז פניתי לרופאת המשפחה עם הטענות שלי ועברנו על כל האופציות, חוסר בוויטמינים, תת פעילות של התירואיד, ומה לא... כל תוצאות הבדיקה חזרו, והמקור לבעיה לא נמצא. התחלתי לשים לב גם שכל לילה, בערך כ6 שעות לאחר שאני נרדם אני מתעורר לתקופה מספיק ארוכה כדי שאני אזכור שהתעוררתי, הסתכלתי על השעון, וחזרתי לישון. אני ישן כ8-10 שעות בלילה ואני עדיין מרגיש תשוש, שאני מתעורר, ובמהלך היום. אז פניתי למעבדת שינה, שם בפגישה עם הרופא לאחר שיחות ארוכות הגענו למסקנה שמדובר בהייגינת שינה ירודה, דבר שנשמע הגיוני ביותר עד אז. שללנו אפשרות להסטה של השעון הביולוגי. (הייתי ישן תמיד בצהריים 5 שעות כי הייתי נופל למיטה מרוב עייפות... ובלילה לא הייתי נרדם) אז הקשבתי לרופא שאמר לי לא לישון בצהריים ודברים נוספים כדי לשפר את הייגינת השינה שלי. אבל הפלא הפלא, עבר שבוע ודבר לא השתנה, עדיין תשוש מאוד במהלך היום, עדיין כמעט נרדם (מחזיק את עצמי בכח שגובל בסבל לא להרדם אחה"צ) ועדיין מתעורר עייף ומותש אחרי כל שינה. (אפילו ניסיתי לא לצאת בסופ"ש כדי לנטרל את האפשרות שאני בעצם משנה את הזמנים שלי בסופ"ש שאני חוזר בשעות הקטנות הביתה) הרופא אמר שאלא אם כן אני נוחר או יש לי בעיות נשימה בשינה, אין שום סיבה לפנות למעבדה. לאחר בדיקה, אני לא נוחר, בעיות נשימה רצינית אין לי (פרט לסינוסיטיס קלה ביותר וליחה בבוקר), ומה לעשות, אני עדיין תשוש כל הזמן. יש לכם טיפ קטן? למי לפנות? אולי סתם המלצה? אם זה רלוונטי, אני בן 16.

Pr0zac

New member
אני רק רוצה להוסיף

שאני לא מתעורר בלילה, ואין לי בעיות להרדם. אני פשוט לא מרגיש שעצם העובדה שאני ישן מעוררת אותי ומחדש אותי, אני מתעורר +\- באותה הרגשה שבה הלכתי לישון וככה זה כל היום עד הלילה...

דנטל

New member
כל דבר שהייתי מציעה כבר עשית

אשכרה, בכל משפט שלך היתה לי הצעה ובמשפט אחריו התברר שזה כבר נבדק. לגבי הגיינת השינה - הוא רק ייעץ לך לא לישון צהריים, או גם הסביר מה לאכול ומה לשתות, ומה לא? אתה ישן עם תריסים מוגפים או פתוחים? יש רעש אצלכם?

Pr0zac

New member
הייגיינת שינה זה דבר שאני נורא

מקפיד עליו תמיד ישן עם תריסים מוגפים כמעט אף פעם לא אוכל הרבה לפני שאני הולך לישון (אבל מקפיד ללכת לישון עם משהו בבטן) הרעש היחיד הוא מדי פעם מאוורר והרעש של המאווררים של המחשב (השינה שלי לא משתנה אם הם מכובים) לא שותה אלכוהול לפני השינה. בקיצור, הייגינה שהייתה לפני הביקור אצל הרופא סבירה, עכשיו היא מצויינת. אני באמת עובד עצות, עייפות כזו שאני כל היום איתה, עייפות מעיקה שאני לא רוצה שתהיה שם...

מטרידים אותך דברים?

יכול להיות שהשינה שלך קלה כי משהו מטריד אותך, אולי בתת מודע או משהו. ובגלל שהשינה קלה אתה לא מרגיש שישנת בכלל.. כשאתה מתעורר באמצע השינה, אתה מרגיש עייפות? תנסה אולי לקום באותה פעם שאתה מתעורר (בהנחה וזה מוקדם בבוקר ולא באמצע הלילה) תראה אם אתה מרגיש שינוי.. (אני רק אציין ואזכיר שלפי מה שאנייודעת אין לנו פה מומחים בפורום וכל מה שנאמר פה יש לקחת בערבון מוגבל..)

shaiush4

New member
באמת שאי לי מושג...

באמת עשית כבר הכל... אני גם רוצה לחדד את העובדה שזה לא פורום מומחים אז קצת קשה לעזור אחרי שכן התייעצת עם מומחים, וגם הם לא ממש הצליחו לפתור את הבעיה. יכול להיות שבאמת הבעיה היא פסיכולוגית, ולא פיזית, ולכן הרופאים לא הצליחו לפתור אותה. שווה לך לנסות ללכת לפסיכולוג שאולי יוכל לעזור לך, קח את זה בחשבון.

Pr0zac

New member
למרות שאני בספק

אולי זה איזה משהו מודחק או משהו, שאני לא מודע לקיומו, זה ההסבר היחיד :) בכל אופן אני מודע שזה לא פורום מומחים, אני פשוט רוצה כמה שיותר דיעות.

shaiush4

New member
סיבות פסיכולוגיות...

הן לא בהכרח מה חרדות ודברים שמטרידים אותך ולכן אתה לא נרדם. יש סיבות פסיכולוגיות מגוונות כפי שיש סיבות פיזיולוגיות מגוונות.

למעלה