בעיות שינה

בעיות שינה

נועה כמעט בת 5 חודשים.מיום הלידה לא ממש ישנה שעות רצופות במשך היום,בלילה ישנה בסדר גמור כ3 שעות רצוף בערך...בשבועות האחרונים התחילה להתעורר בלילה כל חצי שעה,היא ישנה איתנו במיטה ויונקת כל הזמן,לא ממש מתוך רעב אלא במקום מוצץ...שאותו מוצצת במשך היום.אנחנו מנסים בימים האחרונים להשכיב אותה במיטה בחדר שלנו,וזה קשה מאוד לה ולנו.איך ומה כדאי לעשות???מותר לתת לה לבכות?רק עלינו היא ישנה ממש טוב. ואנחנו כבר עייפים מאוד............. סליחה על האורך-זה מתוך יאוש.

א R נ ב ת

New member
בעיה מוכרת...

אצל הרבה תינוקות בגיל הזה מתחילות בעיות בשנת הלילה, גם כאלו שכבר ישנו לילה שלם. אני אומרת את זה על סמך קריאה פה בפורומים ועל סמך מידע מחברותיי המיואשות... זה משהו שקשור במחזורי שינה של התינוק שבגיל הזה נמשכים כ-40 דקות ובסופם התינוק מתעורר, לא יודע כיצד להרדם בחזרה, וצריך עזרה בצורת מוצץ/ציצי/בקבוק וכו. אצלנו זה קרה עם הבכור וכרגע קורה עם הפיצקית (בת 5 חודשים). קמה כל שעתיים במשך הלילה, ולקראת הבוקר כל שעה (אחרי שכבר ישנה לילות שלמים)... עם הגדול עשינו את שיטת ה-5 דקות בגיל חצי שנה. היו שני לילות קשים של בכי במשך שעה וחצי... אבל אח"כ זה פתר את בעיית הלילה והוא ישן לילות שלמים עד גיל שנה וחודשיים (אז החל לקום בחמש בבוקר). עם נטע קצת קשה יותר כי אי אפשר לתת לה לבכות, היא תעיר את הגדול.. אנחנו עוד לא סגורים על פתרון ומתלבטים בדילמה בדיוק בימים אלה. זה עניין של החלטה שלכם: אם מתאים לכם שהיא תישן אתכם, ומתאים לכם לתת לה ציצי או מוצץ כל חצי שעה... סבבה. אם לא - אני לא רואה פתרון אחר מלבד להניח אותה במיטה ו"לתת" לה לבכות עד שתלמד להרדם לבד. כמובן להיות לצידה, להראות נוכחות... (לפי שיטת ה"5 דקות" אומרים להיכנס לחדר, להרגיע, לצאת לחמש דקות ורק אח"כ להיכנס שוב, וחו"ח. בדיעבד זה נראה לי די קשוח.. אני חושבת שאפשר גם להשאר אתם בחדר לידם ורק להשאיר אותם במיטה). מה שאני ניסיתי היום הוא "נדנוד" של המיטה.. אמרתי שעדיף קודם שתלמד להרדם במיטתה אפילו בעזרת סיוע חיצוני, אח"כ נוכל בהדרגה להחליש את הנדנוד או לקטוע אותו כשהיא על סף הרדמות. בקיצור, שמח.

למעלה