בעיות שינה

בעיות שינה

בעקבות הכתבה שפורסמה ובעקבות נסיוננו.. הילד לא נרדם לפני 11 בלילה גם אם הכדור הפסיק להשפיע ב- 6 בערב וגם בימים בהם הוא כלל לא לוקח כדור. קראתי בכתבה שכתוב שכדאי לקחת למעבדת שינה. מישהו יש לו נסיון איך ניתן לטפל בבעיה? תודה

zivadina

New member
בעיות שינה - המלצות לטיפול

כדאי שתעני לעצמך על השאלות הבאות: 1. האם בעיות השינה קורות רק עכשיו, בחופש, או גם בימי הלימודים? 2. האם כאשר הוא כבר נרדם, השינה היא רצופה או שיש בעיות? 3. במידה שיש בעיות במהלך השינה, מהן? למשל- הפסקות נשימה קצרות או בצורת חלומות לא טובים. 4. במידה שיש הפסקות נשימה, הולכים לרופא א.א.ג כדי לבדוק חסימות בדרכי הנשימה. 5. במידה שיש סיוטים, הולכים לפסיכולוג. 6. במידה שיש בעיות בשעון הביולוגי או בעיות אחרות לא מזוהות, מומלץ לבקש מרופא הילדים הפנייה למעבדת שינה. אני הייתי הולכת לרופא א.א.ג בכל מקרה, כי זה תהליך פשוט ביותר. לעומת זאת, מעבדת שינה יאשרו לכם רק אחרי בירור עם רופא מקצועי, כי זה תהליך יקר.

בעיות שינה- תגובה

התסכול מורגש בדבריך. אני מבין לליבך, גם אני כילד עם ADHD(כיום בן 30) וגם לבני (שנתיים) יש קשיי שינה, ואני יודע מה הקושי הן כהורה והן כבעל קשיי הירדמות. גם כיום קיים אצלי קושי, ולעיתים קרובות אני הופך את היום עם הלילה. מערכת העצבים שאנשים עם ADHD מאופיינים בה פועלת בצורה כזו שלוקח זמן להיכנס למנוחה (ובכלל זה שינה) ולצאת ממצב ממנוחה. דפוס פעילות זו מאופיין בספרות כאסטרוברטיות. לפני שאתייחס למספר נקודות שעשויות לעזור, יש לדעת כי דבריי אינם מהווים תחליף להתייעצות עם רופא, על מנת לשלול מעורבות של גורמים נוספים. 1. לא ציינת בן כמה הילד ? , לפי השעה אני מניח שמתחת ל13. 2. מנסיוני האישי, שיטות של הפעלת לחץ לישון אינה עוזרת, אינה יעילה וגורמת לתיסכול וכעס. אבל, אין זה אומר לשבור את גבולות וכללי הבית. אם החלטה שהילד ייכנס למיטה ב- 10 אז בשעה זו יש להכניסו למיטה. לא להכריח לישון, אלא להיכנס למיטה ולשבת עד שיירדם. גם כאשר ילד נרדם מאוחר, אין לשחררו ממוחיובותיו למחרת בבוקר. 3. לנסות להפחית גירויים מחדרו. אם קיימת טלויזיה בחדרו לבדוק האם יש לה השפעה (על ידי ניסוי ותהייה). ניתן גם כחלק מהכנות לשינה לוודא שהחדר מסודר, להוציא משחקים. ניתן גם לעשות איתו הרפייה במגוון שיטות כמו: נשימות, מתיחות, דימיון מודרך, מדיטציה או כל דבר מרגיע אחר שעולה לך בראש.(בנמצא קלטות דיסקים וספרים בנושא, ובהם גם דוגמאות לעבודה). 4. בגלל מאפיין זה של ADHD, אני נוהג (גם עם עצמי) להתחיל בהכנות לשינה מוקדם מהשעה המיועדת, ומתחיל ביקיצה מוקדם מהמתוכנן, על מנת לאפשר למערכת להסתגל לשינוי ממצב עירות לשינה, ולהיפך. והכל לעשות עם המון אהבה והפגנה של אהבה. בהצלחה גיל

אז תודה על התגובות והנה כמה התיחסוי

אז ככה, מדובר על ילד בן 9. * אין טלויזה בחדרו. * יש טקסים קבועים בהליכה לישון. אחרי ההקראה והקריאה שלנו הוא נכנס למיטה עם סיפור בטייפ. (אני מקליטה לו את השעה לילדים בגל"צ בשבת בשמונה בבוקר).. אבל אז מתחילות הקימות. כל רגע למשהו אחר. וכך זה נסחב עד 2300. בבוקר הוא קם על ידי זה שאנחנו מעירים אותו. לא עושה רושם עייף. אך יתכן ושעייפות לא מדוברת אלא באה לידי בטוי באי שקט פסיכומוטורי. ניסיתי הרפיות מסוגים שונים.. לא עוזר. גם מסג'. לא עוזר. ז"א - עוזר לאותו רגע ואח"כ כמו קפיץ קם על הרגליים. היום הייתי אצל רופאת הילדים שלא הסכימה לשלוח למעבדת שינה. לטענתה הבעיה שלו לא תיפתר שם. שם בודקים ילדים עם בעיות שינה במהלך השינה. אגב, במהלך השינה הוא ישן פחות או יותר שקט. לעיתים נוחר ולעיתים מתעורר עם סיוטים. מטופל על ידי פסיכולוגית. הרופאה הפנתה אותי לדר קובי שדה (?) באוניברסיטת תל אביב שיש לו מרפאה להפרעות שינה (להבדיל ממעבדת שינה). מישהו שמע?? ותודה על ההתיחסויות

בעיות שינה../images/Emo29.gif

מה שאני יכולה להציע לך מניסיוני האישי זה לגשת לבדיקה אצל א.א.ג. לבדוק אם יש בעיות כגון שקד שלישי או הפרעות דומות לנשימתו במהלך השינה. בנוסף, מצרפת עבורך קישור למדור בספרית הפורום המדבר על סוגיות השינה, כולל מידע על פרופ' אבי שדה ומרפאת השינה המדוברת.

zivadina

New member
פרופסור אבי שדה

פרופ' אבי שדה הוא מנהלת מעבדת השינה לילדים באוניברסיטת תל אביב. הוא יועץ בפורום שלנו כמומחה לבעיות שינה בשילוב עם ADHD. אני בטוחה שתקבלו ממנו ייעוץ מצוין.

מרמריסה

New member
גם אצלנו אותו סיפור... מי מכיר את

זה? מי השתמש (לא לטיפול בADHD אלא לסייע בהירדמות)? מישהו יודע אם מותר כשהילד - בן 6 - מקבל ריטלין LA30 בבוקר?

למעלה