בעיות שינה

בעיות שינה

שלום אני מעוניינת להתייעץ לגבי חדרו של בני הצעיר בן ה4. כל ערב יש לו בעיות הרדמות. בזמן ההשכבה הוא נהיה מאוד פעלתן וקשה לו להרגע. כל לילה הוא מתעורר ומגיע למיטה שלנו. מיותר לציין שקשה מאוד להעיר אותו בבוקר. הוא נולד ב11 לאוקטובר 99 בשעה 18 בערך

מישה בוקר טוב וברוכה הבאה

ראיתי את הודעתך ואענה עליה... בינתיים משמינה את כל מה שיכול לעזור בחשיבה... יום נעים

בוקר טוב מישה

הסתכלי על החדר וחפשי בו חפצים/סמלים/תמונות שעלולות להפחיד אותו. חיות עם שיניים חשופות, מסכות שאמורות להיות "מצחיקות" שעונים שלא עובדים וכן הלאה וכן הלאה... האם יש עומס במשחקים בחדר? פינות חדות של ריהוט, עומס בפריטי לבוש או כל דבר אחר שאינו מסודר. האם חדרו מסודר לפני שהוא הולך לישון? החלון, יש וילון לחלון? מה צבעו? והאם החלון סגור כשהוא ישן? האם הילדה עושה את שיעורי בשולחן בחדר? האם אפשר להזיז את הספריה ממקומה ליד ראשו למקום אחר? האם דלתות החדר סגורות כשהם ישנים? עמדת השליטה והבטחון בחדר נמצאת היכן שמוצבת מיטת הילדה. המיקום שלו הרבה פחות טוב... אבל, קודם הסתכלי על מה שאמרתי אני כאן להמשך יום נעים

בוקר טוב ומוצלח

שלום אביבה ותודה רבה החדר ממש "נקי" ממשחקים, מסודר ולא עמוס.חוץ באמת משני מדפים פנימיים ופתוחים הנמצאים בארון קיר בדיוק למרגלות מיטתו ובו כל מיני פיסלונים של הילדה - בבושקות, חיות וכדו' - את המלחיצות מבניהן אני העביר מקום. בלילה החלונות סגורים ומוגפים בתריסים ונצייאנים בצבע עץ בהיר(צבע שמשתלב היטב עם צבע הקירות). הילדה כמעט ולא מכינה שיעורי בית בשולחן. לגבי הספריה אני חושבת להעביר אותה חדר או לחילופין למקם אותה במקום שולחנה של הילדה ולמצוא לשולחן מקום בחדר אחר. דלת החדר פתוחה לרווחה (היא גדולה פי 2.5 מדלת סטנדרטית)- לתחושתי זה מעניק לילדים הרגשת בטחון.הבנתי שהמיקום של הילדה מוצלח יותר - כנראה שהיא הרוויחה
אשמח לשמוע תגובתך

מציעה לך ליצור תחום בחדר

שהוא רק של בנך, באזור המיטה. משהו שהוא רק שלו, מקום בבית שאף אחד לא נכנס אליו מה ששיך לילדה שיהיה באזור אחר דלת שאינה סגורה, מורידה מהבטחון לפי הפאנג שואי חשוב מאוווד לסגור את דלתות חדרם של הילדים תחושת הבטחון שלך אינה קשורה לילדים, בכלל, כדאי לבדוק כל דבר איתם...במיוחד אלה הקטנים יש להם תחושות אחרות מאיתנו, והן מדויקות יותר... השתדלי ליצור סביבה מאוד שקטה מסביבו, כשהוא ישן, זה כולל גם את הקיר שהוא ישן לידו המשיכי לספר בטח נמצא עוד דברים...

נשמע נכון ביותר

וגם אופטימי. אני אעשה מספר שינויים בסוף השבוע ומבטיחה לעדכן אותך. תודה רבה ושבת שלום

למעלה