בעיות ריכוז ??

בעיות ריכוז ??

שלום , ביתי בת ה-3 , עושה רושם של בעיתית בריכוז. אין לה סבלנות , וכול הזמן "עם קוצים" , יש לציין שהילדה אינטילגנטית ומפותחת יפה , הילדה התחילה עכשיו גן חדש, ולא נראה לי נכון לבקש מהגננת לשים לב לעניין, כי אני לא רוצה ליצור אצלה תוית או דעה מגובשת , האם אני טועה? וכיצד ניתן להבחין בבעיות ריכוז ? לכמה דקות של ריכוז ניתן לצפות מילד בגיל הזה ? אנא תשובתכם , תודה .

mishtal

New member
כשמדברים על טווח קשב וריכוז

מדברים למעשה על רצף מסוים, כשבקצה האחד, ישנם ילדים המתקשים מאד להתמקד ולהתרכז במשימות ובקצה השני,ילדים המסוגלים להתמיד ולהקצות קשב למשימות לזמן ממושך. קשה לומר בדיוק כמה דקות של ריכוז מצופות מילדה בת 3 אולם ניתן לומר, לדוגמא, שאם היא אינה יכולה לשבת 10 דקות ברציפות ולהתרכז בפעילות ספציפית כדאי לבדוק את הנושא במכון להתפתחות הילד. רופא התפתחותי יכול לעשות בדיקת סינון ראשונית ולקבוע האם מדובר בבעיה או לא, ובהתאם לכך להפנות לבדיקות נוספות. אני לא הייתי מדווחת לגננת על קושי מכיוון שאת אינך בטוחה בכך וכדאי באמת שהגננת תתרשם בעצמה מהתפקוד של הילדה בגן. אם קיים פער משמעותי בין טווח הקשב והריכוז של ביתך למצופה מבני גילה באופן ממוצע, הגננת תבחין בכך ותעדכן אותך.

ניתמר

New member
האם היא התחילה ללכת מאוחר?

לנו הפסיכולוגית (במהלך אבחון) אמרה שיתכן והסיבה לכך שהילדה לא יושבת היא שהיא התחילה מאוחר ללכת (שנתיים +)וזה יעבור...

../images/Emo24.gif תודה על ההענות , כמו שאמרת

שאמרתם, לא אדווח על כך לגננת, היא מסוגלת לצפות בTV במשך חצי שעה רצופה, היא אוהבת מאוד מאוד עבודות יצירה וציור אך אינה מסוגלת להתמיד בהם למשך יותר מ10 דקות . כמו כן כול דבר קטן, רחש או תזוזה היא מיד מאבדת ריכוז. היא התחילה ללכת דוקא בגיל מוקדם , בגיל שנה , ובהתחשב בעובדה שהיא פגית של חודשיים וחצי זה מכובד ביותר . לכן לא נראה לי שזה קשור ... לא יודעת.. אולי כבר כדאי לחכות עוד קצת ולראות אם לגננת יש מה להגיד לי... ואני מקווה שלאאאא תודה לכן

רק בשביל ידע

הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים לא מודדים על ידי התמדה ב: 1. צפיה בטלויזיה 2. משחקי מחשב 3. בניה בלגו. ההפרעה נממדת על ידי בדיקה לפי טווח נורמה מצופה מגיל בביצוע והשלמת מטלות וגם בדרך בה הן נעשות (באופן שיטתי ומסודר, בצורה אקראית, האם או ללא תכנון מוקדם וכ"ו). ויש עוד המון קריטריונים לאבחון.

ה"קוצים" הם לא בעיות ריכוז

בעיות ריכוז מתבטאות בהמון דברים בגיל הזה. לאו דווקא חוסר סבלנות. כשהיא עסוקה בפעילות מסוימת, היא מסוגלת להתמיד בה? האם היא זוכרת תוך כדי פעילות מה היא עושה, או שהיא עוברת לפעילות אחרת ללא משים? עד כמה קל להסיח את דעתה כשהיא עושה משהו שהיא אוהבת? אם יש לך ספקות ואת נורא לחוצה מזה, את יכולה לפנות לרופא שיפנה אותך במידת הצורך למכון להתפתחות הילד. אבל לדעתי אין שום ערך לאיבחון בגיל הזה. ממילא אין לזה שום פתרון. אני גם לא לממליצה לך לדבר עם הגננת בנושא. לגננת אין שום כלים להתמודד עם ילד עם בעיות ריכוז אמיתיות, יותר מאשר פשוט לנסות לרכז אותו, ואתץ זה היא ממילא תעשה אם היא תראה שהילדה "בורחת לה" בזמן הפעילות או משהו. בקיצור, אם היא מתפתחת היטב, פשוט תניחי לעת עתה שהילדה פשוט קצת קופצנית באופיה, ותמשיכי לפקוח עין.

למעלה