בעיות ריגשיות

תמרע2

New member
בעיות ריגשיות

היי בנות אני משתתפת חדשה הייתי פעילה בYNET המון בנות מוכרות לי מכאן שמי תמי ואני אמא לאורי בן 3.5 ונועם בן חצי שנה יש לי בעיה עם אורי אני סיפרתי פה לפני כמה ימים אך לא היה תגובות . יש לנו איתו בעיות ריגשיות הגננת השנה האירה את עייני . ועוד בעיה לא יודעת אם זה קשור לבעיה הריגשית הוא לא מוצא עניין בשום פעילות משחקים כלוםםם הוא הולך לפינת החיות בגן זה הפינה היחידה שהוא רוצה הגננת המון מתעקשת איתו לפעמים הוא מקשיב לה ולפעמים הוא פשוט יושב ובוכה הוא מאוד עקשן הוא לא מוצא את עצמו זה ההגדרה שלה ואני חושבת לצערי הרב שהיא צודקת ככה גם בבית הוא מת על מוזיקה טלויזיה ספרים וזהוווו לא מעניין אותו פאזלים או משחקים ואם כן לדקה וחצי בדיוק . אנחנו רוצות אהי הגגנת והפסיכולוגית לעשות איבחון אך עדיין לא ברור בדיוק מה הבעיה פה ? האם תוכלו לייעץ לי אשמח תודה

שhira

New member
מה עם חברים?

בבית ובגן הוא משחק עם ילדים אחרים?

תמרע2

New member
היי HIRAש

היה לו קשה בהתחלה לשהתחבר תמיד הוא היה הולך לצד היום באים חברים והוא חברותי בגן

D X 9

New member
אפשר בבקשה

להוסיף פסיקים ונקודות במשפט?

D X 9

New member
המטרה של האבחון היא למצוא אם יש בעיה ומהי

בודקים כמה כיוונים, מבחינת ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית ואם יש צורך בודקים ראייה שמיעה ואפילו בדיקה נוירולוגית. שווה לנסות

תמרע2

New member
ה D X 9

נכון אני מופנת איתו לריפוי ועיסוק כי יש לו ריפוי שרירים לא מחזיק טוב את עיפרון וכו בדיקת ראייה עברתי איתו הכול בסדר ברוך השם ואנו עירבנו את הפסיכולוגית של הגן אבל יש קשר לבעיות הריגשיות וחוסר עניין במשחקים ?

D X 9

New member
מאד יכול להיות

לקשיים פיזיים יש השלכות התנהגותיות. אני לא מומחית בנושא, כדאי לשאול את המרפאה בעיסוק כשתגיעו אליה.

adif11

New member
אחרי האבחון הבעיה תהיה יותר ברורה

תמרע2

New member
היי ADI

הפסיכולוגית לא יודעת לאיזה איבחון לשלוח אותנו . אנחנו נפגשים איתה שבוע הבא נקווה לטוב ולתשובה מהירה

shiron number 1

New member
אין לי ניסיון בזה

רק שולחת חיבוק. אולי לנסות לחבר אותו לילד אחד מהגן? זה הגיל שאפשר להתחיל להזמין ילד הביתה אחרי הצהריים. אולי זה יקל עליו את השהייה בגן?

תמרע2

New member
היי SYHIRON

את הגן ואת הגננת הוא מאוד אוהב ואהוב בגן . רק הבעיה שהיא עלתה לי שרשמתי למעלה על החוסר עניין במשחקים והפעלות

שhira

New member
לא כל כך מבינה בנושא אבל

שאלתי לגבי חברים כי יש מקרים שהקושי של הילד הוא חברתי ואז גם מתבטא בכך שלא משחק עם אחרים. את צרכה לחשוב (ואם יש לך קשר טוב עם הגננת זה מעולה) האם זה משהו שהתחיל או החמיר לאחרונה או תמיד היה ככה. ובכלל, לעשות אבחון אף פעם לא מזיק, מה אכפת לך? אני תמיד בעד לבדוק או שיגידו שאין כלום או שיתנו שם ודרכי פעולה למשהו שכן קיים בכל מקרה זה יכול רק לקדם ולהרגיע.

תמרע2

New member
HIRAש

מאז שהבנתי שלילד יש קושי ,כי יש אני רואה עליו אני לא אותה אחת ממש קשה לי עם זה וכואב לי שלילד בן 3.5 יש בעיה ועדיין עלינו עליה פשוט אולי רגשי אשמה לא יודעת סתם מחשבות תודה על העידוד.

תראי התיאור שלך קצת לא ברור לי

אבל בהחלט נשמע שכדאי ללכת לייעוץ שמתחיל באבחון יכול להיות שהוא פשוט ילד מיוחד טיפה יותר מתעניין בדברים אחרים. לא הבנתי איך הוא מעביר את הזמן אם הוא לא "משחק". אמרת שהוא אוהב ספרים. אז הוא יושב ומסתכל בתמונות ומדפדף? זה גם סוג של משחק. איך את אומרת שהוא חברותי ואהוב אם הוא לא משחק? הרי החברים שלו ירצו לשחק יחד ואם הוא באמת ילד "שלא משחק" לא היה להם מה לעשות יחד והוא היה אמור להיות מבודד חברתית. בקיצור התיאור שלך קצת לא ממוקד קשה להבין באמת מה הבעיה לכן לדעתי את עצמך אולי טיפה מבולבלת ולא יודעת להגדיר בדיוק מה הבעיה (ואולי אפילו הגננת) ולכן עדיף באמת מאבחן שייתן לזה שם מדויק ותיאור קצת יותר ברור - ככה תוכלי לדעת מול מה את עומדת ובטח שלעזור לו בצורה יותר ממוקדת ומדויקת. בהצלחה!

תמרע2

New member
היי נועהנועה

תודה על תגובתך . הוא משחק איתם בפינת החיות ,בתאטרון בובות, בחצר ,בחול, דברים כאלה. ולא לצייר ביחד או להרכיב פאזל ביחד מבינה את זה הוא לא עושה אני קוראת לו המון ספרים והוא מאוד אוהב וגם לדפדף ולראות תמונות . אני מיואשתתת

שhira

New member
רגע רגע תרגעי : )

לא שאני לא מבינה את היאוש והעצב וההרגשה של אוףףף למה. אבל, ככה מההודעות שאת כותבת יכול מאוד להיות שהילד סתם לא אוהב משחקי קופסא וכד'. כזה הוא. (יכולה להגיד לך שהבנות שלי בנות 6+ הרכיבו אולי 6 פזאלים בחיים שלהן שתיהן לא מתות על זה. גם משחקי קופסא לא בדיוק האהבה הגדולה שלהן מעדיפות משחקי תפקידים ודמיון יצירה ובשנה + האחרונות משחקי קלפים) וכמו שכבר כתבתי לך מאבחון יכול לצאת רק טוב. או שככה הוא וטוב לא ועיזבו אותו או שיש קושי X ואפשר לעזור ולטפל ולקדם. תנשמי עמוק תזכרי שאת די בתחילת הדרך והרבה פעמים צצים קשיים והתלבטויות

תמרע2

New member
את נשמה תודה על העידוד ו

את רואה מאיפה הוא ילד רגיש ?מאמא שלו

לא כולם אוהבים לצייר

הבן שלי לא אוהב פאזלים נסי "הך פטיש", עוד לא קם הילדון שלא יתלהב ממשחק הקופסא הזה
וברצינות, נראה שאולי יש לו טיפה קושי בתחום מסוים. ממש לא נשמע מייאש - כי הוא כן חברותי וכן משחק בצורות אחרות. ולכן לדעתי דווקא מצב מאוד אופטימי וחיובי. זיהית איזשהו קושי. תביני בדיוק מה הוא וממה נובע ותעזרי לו כמה שאפשר... בהצלחה

תמרע2

New member
הוא זורק רוב היום דברים על הרצפה אם זה

משחקים ושופך מים על השולחן והרצפה הוא פשוט מתנהג כמו בן שנתיים ולא כילד בן 3.5

למעלה