בעיות קשב וריכוז

ILANA1973

New member
בעיות קשב וריכוז

שלום רב! בני בן 4.5 נמצא במסגרת גנית מיוחדת,יש לו הפרעות קשב וריכוז )ADHD ,אנשי מקצוע של הגן ימלצו לי לתת רטלין,גם באבחון של התפתחות הילד הומלץ על רטלין.שאלתי האם זה לא מוקדם עדין ,סה"כ במסגרת 7 חודשים ,לפני כן הוא הוצא מהמסגרת הגנית הרגילה חודשים לאחר מכן,ולאחר איבחונים וועדות נכנס למסגרת המיוחדת ספ"ט 2004.ידוע לי שרטלין נותנים בדרך כלל בבית הספר.נא תעזרי לי בבקשה

זה לא מוקדם מדי לריטלין.

הריטלין ימנע מהילד הרבה אי אבנות עם אנשים, כישלונות ושאר חוויות מתסכלות שיוצרות דימוי עצמי נמוך, הערכה עצמית נמוכה וחוסר רצון לשתף פעולה עם זולתו.

דליה.ד

New member
נורא תלוי במצב הילד

אני מבינה שמדובר בילד שמטופל במסגרת החינוך המיוחד ומקבל תרפיות שונות וטיפולים. אם כל הגורמים המטפלים ממליצים ותמימי דעים בנוגע לטיפול התרופתי אני (אישית) הייתי מנסה. לפעמים זה פותר הרבה דברים כבמטה קסם. אני מכירה ילדים צעירים רבים (מגיל 3) שנוטלים את התרופה שמאפשרת להם אפילו שילוב בגן רגיל.

zivadina

New member
עוד מידע מקצועי

על אבחון ילד בגיל הגן תוכלי לקבל מד"ר גל מאירי, מנהל השרות הפסיכיאטרי לגיל הרך של בית החולים סורוקה, אשר יתארח כאן בתאריך 10/5/05. עד אז, תוכלי לקרוא בקישורים שלנו על אבחון בגיל הגן. חשוב לציין שרק רופא יכול להמליץ על מתן ריטלין, ולכן לא ברור לי אילו אנשי מקצוע יכלו להמליץ לך על ריטלין. היות שבגיל הגן יכולות עדיין להיות בעיות שנובעות ממהלך ההתפתחות, לא ממהרים להמליץ על ריטלין לפני ביצוע "אבחנה מבדלת" מדוקדקת. מומלץ שתפני לאבחון אצל רופא התפתחות הילד, אשר גם הוא מוסמך לאבחן הפרעת קשב ורכוז ולהמליץ על טיפול תרופתי לפי הצורך. את מוזמנת לקרוא כאן:

הלה4

New member
שאלה

שלום אני אמא לילד בן 4 והומלץ לי להכניס אותו למסגרת של חינוך מיוחד, היתי רוצה לדעת מנסיונך האים את רואה שיפור בהתנהגות הילד בעקבות הכנסתו לחינוך מיוחד? דרך אגב גם בגן נותנים רטלים.הרי בגן הם גם לומדים וזקוקים לזמן שבוא יוכלו להתמקד לכן ממליצים על רטלין גם בגן עם צריך.

ILANA1973

New member
תשובה

שלום בני ספ"ט 2004 נכנס למסגרת גנית מיוחדת,מאז ועד עכשיו ישנו שיפור משמעותי כגון:1. התחיל לדבר ברור.2.התחיל לשתף פעולה עם שאר הילדים.3.התחיל לדעת גבולות מה מותר מה אסור 4.לגבי התנהגות חל שיפור רב,אבל מבקשים ממני לתת לילד רטלין שמזה אני חושש מאוד 5.במסגרת גנית מיוחדת סה" 10 ילדים ככה כל ילד מקבל תשומת לב רבה והילד מרגיש את עצמו מלך.6.בנוסף יש אנשי מקצוע ,ריפוי ועיסוק ,מוטוריקה,וכולי...... 7.מומלץ מאוד.נ.ב רציתי לדעת את דעתך לגבי הרטלין

הלה4

New member
רטלין../images/Emo31.gif

תודה על התשובה. לגבי הרטליון אני נגד רטלין. מזלי עדין לא בקשו ממני לתת ליד רטלין. אבל במשפחה שלי יש בן דוד שלקח רטלין והפסיקו לו כי זה גרם לו בעיות בשרירים. ובמשפחה של בעלי גם בן דודו לכך רטלין וזה גרם לו דיכאון. אז מהחוויות של משפחתי אני ממש נגד. אבל ממה שאני קורא בפורם אנשים פה סוגדים לרטלין. שוב תודה הלה

למעלה