בעיות עם ריימרין

cynter

New member
בעיות עם ריימרין

שלום לכולם נתקלתי היום בשתי בעיות אולי משהו יכול לעזור כיצד לפתור אותם. ניסיתי לחבר מכם רייטאון s70 לצג GPS Raymarin E80 משום מה הצג אינו מוכן להכיר את המכם . הפלג הוא אותו פלג של המכם.החברה שינת את השם לפני כמה שנים מריטאון לרימרין ויתכן שתוכנת ההפעלה כבר לא אותו דבר? מה האפשרויות לראות את המכם על הצג? בעיה שניה היא בחיבור צג הE80 למכשיר הקשר כדי לשלוח מיקום לצורך DSC יש יציאת NMEA בחוטים צהוב וחום ואת זה חיברתי Icom504 לחוט אדום וסיכוך אך הוא אינו מקבל את הנתון.

gb228

Active member
תנסה את התמיכה הטכנית שלהם באתר

מנסיון הם עונים תוך יומיים-שלושה. לגבי השאלה השניה - אתה בטוח שהצג מוציא NMEA סטדרטי ולא SEATALK? לבירור התקלה הייתי מתחיל במכשיר GPS רגיל שמוציא NMEA ומנסה לחבר אותו ל icom כדי לשלול בעיה בצד מכשיר הקשר. אחרי שזה עובד מחבר לריימרין וממשיך משם.

cynter

New member
NMEA

הכן כן הצג מוציא נתונים NMEA+ NMEA- בשני החוטים. בפלג היציאה הזה אין seatalk יש רק כניסת NMEA ויציאת NMEA בתוכנה רואים שהוא שולח נתונים וגם בעזרת DVM רואים שנתונים יוצאים אין לי כאן סקופ או קורא תיקשורת כל שהוא

NMEA- מתחבר רק לNMEA- בשום אופן לא לחבר להארקה. ולכן תשאיר אותו באוויר ובמקומו חבר הארקה מהצג לארקה במקמ"ש. ריימרין הוא סוג של ספין אוף של רייתיאון שממשיכים בעיסוקיהם הצבאיים וזה היה מזמן. ואת שאלת הצגים הייתי מפנה ישירות לתמיכה הטכנית שלהם.

Blue heaven

New member
raymarine radar

חבר יקר מכשיר ה E80שברשותך אינו מדבר מתקשר עם כל מכשיר או קומפוננט נוסף לשאלתך הראדאר שהוא מתקשר איתו הוא RD218וכן דגמי הדיגיטל או הדיגיטל HDהחדישים יותר איתם הוא מתקשר אותו דבר לגבי מכשיר הקשר עליך לברר אם המכשירים מדברים ביניהם וכיצד לחבר אותם.

cynter

New member
ריימרין

שלום אכן הצג אינו מדבר עם המכם זה רשום גם בספר חשבתי שמשהו מצא פיתרון יצירתי לבעיה כמו החלפת תוכנה ואו שנוי חומרה דברים שביצענו בעבר. לגבי ה NMEA כנראה יש תקלה במכשיר הקשר ולכן הוא לא מקבל את הנתון. בכל מקרה תודה

אילנא

New member
נסה לחבר את החום והצהוב הפוך לסיכוך ולאדום

הסיכוך אינו מוארק כך שנזק לא יגרם, הסיכוך הוא NMEA - ולא יגרום קצר.

ובלבד שNMEA- לא יחובר להארקה או (-) מצבר/מתח אפילו יישאר באוויר ללא חיבור.

למעלה