בעיות עם עבודה

3min3m

New member
בעיות עם עבודה

אני בן 18 יש לי מן בעיה כזאת..כל פעם שאני הולך לעבודה חדשה ומשהו לא הולך ביום הראשון-שני, אני ישר נכנס ללחץ ועוזב את המקום. הבוס לא צועק או משהו כי אני חדש, אבל הוא בכל זאת מעיר הערות וזה מכניס אותי טיפה ללחץ ואז אני אומר לעצמי "יאללה זה לא מתאים לי אני אמצא לי משהו אחר" ובעבודה הבאה קורה לי אותו הדבר. אני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי \: אבא אמר לי שבכל מקום בשוק העבודה גם כשאני אגדל ואהיה עובד במקצוע שלי הכל יהיה לחוץ..ואני מפחד שאני לא אעמוד בזה..תראו איך אני מפקשש עכשיו למישהו יש טיפים\רעיונות בשבילי? תודה

אוריק3

New member
היי ידידי

נראה לי כי יש לך איזה בעיה עם התמודדות מלחיצה. כלומר מקום העבודה הוא התמודדות יומיומית הגיונית. אבל טיפה מעל ההתמודדות הראשונית אתה לא מצליח להתמודד עם לחצים."היאללה זה לא מתאים לי" הוא תרוץ לא להתמודד.וכן הלאה והלאה..כנראה בעיה עם הבטחון העצמי שלך.אתה יכול למשל בעזרת מאמן/ת ללמוד את מהות הבעיה וללמוד ולהתאמן כיצד לפתור את בעיית הבטחון עם נושא ההתמודדות עם לחצים.

גלעד63

New member
תרשה לי להיות בוטה -

מי מכר לך את הרעיון שאנשים בני 18 אמורים לדעת מה הם רוצים ולעמוד במצבי לחץ או בכלל, להחזיק עבודה קבועה? זה לא נכון - אנשים בני 18 אמורים לרדוף אחרי בחורות או לרוץ על פיסטינים עם עוזי ולעשות הרבה דברים אחרים שאנשים בני 43 לא יכולים מפאת גילם ו/או מצבם המשפחתי ו/או התחיבויות אחרות
. אז קודם כל, תרגיע - אתה בן 18 בסדר גמור ואל תרשה לאף אחד, כולל קרובי משפחה, להגיד לך אחרת. ועכשיו, אחרי שקיבלת את זה, אפשר להתחיל לעבוד.

3min3m

New member
כנראה לא הבנת

אני לא מתכוון לעבודה קבועה קבועה. אבל נגיד להחזיק חודש בעבודה, אפילו לזה אני לא מסוגל. יש איזה פחד שתמיד אומר לי ללכת משם.

גלעד63

New member
לא הצעתי לך פתרון

הצעתי לך נקודת השקפה שתסייע לך, לדעתי, לפתור את מה שאתה מגדיר כ"בעיה" ואני רואה כמצב הטבעי של אנשים בני 18. מבין את ההבדל?

3min3m

New member
הבנתי את זה:)

אבל בכל זאת, אני רואה בהשקפה הזאת כנסיון להתחמקות מהבעיה המקורית.

גלעד63

New member
תשמע חביבי -

אני מכיר שתי דרכים לטפל ב"בעיה" שלך - דרך קשה ודרך קלה. את הדרך הקשה אתה מכיר - לעבוד קשה, להוריד ת'ראש, לאכול מה שנותנים לך, להתפשר, להתקדם, לא להיכנע לפחדים ולקשיים או מאוד בקיצור - להתבגר. אני ניסיתי להראות לך דרך קלה יותר אבל אם אתה מתעקש לעבוד קשה - ת'פאדל.

אוריק3

New member
האמת טלפון שבור ברמה כזאת מזמן לא

ראיתי..גלעד יקירי, הבחור אומר לך מה הבעיה שלו אז אתה אומר לו אין לך בעיה חביבי לך תרוץ אחרי בחורות?? תמהתני משהו...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להקשיב לפחד

האם אפשר לנסות להקשיב לפחד הזה? מה הוא אומר לך? כיצד הוא מפחיד אותך? נסה לתאר אילו מילים קשורות לפחד.

3min3m

New member
לא ממש יודע איך להסביר את זה..

זה פחד שמסכם את הכל..."אני לא אצליח להסתדר שם..." "הבוס קשוח אני לא אצליח להחזיק שם.." "אני לא אסתדר עם האנשים..." ועוד כל מיני דברים כאלה..מקווה שהבנת למה אני מתכוון כי לא התבטאתי כל כך טוב...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שדונים ../images/Emo191.gif

בשפת האימון אנחנו קוראים לפחדים כאילו שדונים או גרמלינים. נראה שיש לך שדון גדול במיוחד, שבא לחגוג כשאתה מתחיל עבודה חדשה, אבל בוודאי גם מופיע בעוד הזדמנויות בחיים. דרך טוב לאלף שדונים היא קודם כל להסתכל בהם היטב - איך נראה השדון שלך? מה הוא עוד נוהג לומר? מה אתה מרגיש בקרבתו? איך תרגיש אם השדון יתרחק ממך? מה יהיה אפשרי עבורך? כאשר הסתכלת בו מקרוב, נסה לראות מה תוכל לעשות כדי להפחית את כוחו. אילו מילים תוכל לומר לו כדי שלא יפריע לך? מה תוכל לשלוח אותו לעשות בינתיים? האם הוא מצחיק אותך? האם אפשר לשלוח אותו לחופשה באי רחוק?

האלי

New member
ביקשת טיפ

קנה את הספר "ארבע ההסכמות" (תשאל בכל חנות ספרים) ותעשה מה שכתוב שם. את תצליח, שיחקת אותה.

האלי

New member
אלו הם הספרים.

אני מתכוון לספר ארבע ההסכמות, את "ארבע ההסכמות - הספר המלווה" כתב דון מיגואל רואיס כספר נלווה לספר ארבע ההסכמות.

ומה אתה בעצם רוצה?

תאר לנו מה אתה רוצה, צייר את המציאות אותה אתה רוצה במילים, אל תחסוך ותהיה פרטני ומדוייק. יום מבורך

3min3m

New member
לא יודע בדיוק מה אני רוצה..

אני רק יכול להגיד שתמיד יש לי ציפיות, אבל ברגע שאני מגיע למקום עצמו, נכנע ללחץ, הציפיות ממש יורדות ואני מחפש משהו אחר. וככה זה חוזר על עצמו \:

בו אספר לך סיפור

"האם תואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת?" שאלה אליס את החתול . "זה תלוי מאד לאן את רוצה להגיע," השיב החתול. אליסה ענתה שלא ממש משנה. "אם כך" אמר החתול "כל דרך שתבחרי בה היא טובה, ובלבד שתתמידי ללכת, כך לבטח תגיעי לאנשהו" (לואיס קרול) אם לא תדע לאן אתה רוצה להגיע, איך תדע שהגעת? יום מבורך

isaacm

New member
ממש אין לי רעיונות

אבל אני ממש תוהה, ואולי תהיה מוכן לספק את סקרנותי
תראה, אני מבין שיש לך בעיה קונקרטית (זו הדרך שלי לומר אמיתית). יכול באמת להיות שהסתבכת מעל לראש ומי יודע איך אפשר יהיה לצאת מהבעיה הזו. אבל אני, ככה סתם - יושב לי על הבוקר וחושב לעצמי: מעניין מאד, ממש, מה יקרה ביום השלישי. ואז תופסת אותי האכזבה. ברור. אף פעם לא נדע. אבל, אם רק היה ניתן מה לא הייתי נותן כדי להיות זבוב על הקיר (כלומר לראות מה קורה ביום השלישי בלי להפריע לתהליך). מה את אומר? יש משחק? איציק

אוריק3

New member
ידידיי היקרים אני עדיין חושב

שהבעיה היא עדיין ב"קרב" על הדרך ולא בקרב על היעד..קראו נא שוב נחת את דברי הבחור. הבעיה צצה כאשר קם הצורך ל"טפל" בבעיה ולא שעמום או הרהורי חרטה..

../images/Emo131.gifקל להגיד אבל אתה חייב להיתגבר

תמיד בחים יש מצבים מלחיצים. אז מה תברח כל פעם ? מה תעשה יומיים אחרי שתיתחתן ? גם תברח ? קל להגיד אבל קח את הדברים בפרופןרציות. כמעסיקה לשיעבר אני יכולה להגיד לך שתמיד יש הערות, כי המעביד [זה שמשלם לך בסוף] רוצה שהעבודה תיעשה לשביעות רצונו. זכותו. אז מה אתה מתרגש? תחשוב עליו. צריך לשלם בסוף לאחד שלא עושה את העבודה טוב. כלומר לצאת פרייר.

למעלה