בעיות עם הצבא

dud234

New member
בעיות עם הצבא

שלום, אנחנו אמורים לקבל בקרוב ויזות הגירה לקנדה ועכשיו יש לנו בעיה: אני כבר קיבלתי צו גיוס (ובעצם כבר שובצתי ליחידה, אני כרגע בדחיית שירות). ואמור להתגייס באוקטובר. אני יודע שכדי לשמור על סטטוס ה PR בקנדה צריך להיות לפחות 2 מתוך 5 שנים שם. אם אני אסע לפני הגיוס ואחזור יצא שאני לא אהיה שם יותר מ 3 שנים (ולכן לא אוכל להיות שם 2 מתוך 5...). אם לא אחזור אחשב עריק. מישהו היה במצב דומה? תודה.

orrki

New member
הייתי במצבך

הגעתי לפה 5 3 חודשים לפני הגיוס התאהבתי במקום (בהתחלה שנאתי כי היה חורף ותמיד הייתי בטח שאני חזור לשריון) 3 חודשיים פה כיץ עיר מגניבה (אומנם בלי חברים) אבל מגניב החלטתי להשאר כי אמרתי לעצמי מה אני מחפש שם טחינה של 3 שנים לטחון אבנים בשטחים אומנם אתה בתוך טנק אבל עדיין מסוכן אז חזרתי להארץ בגלל עודף כוח אדם קיבלתי דחיה למרץ הלכתי לקב"ן לא הצלחתי לשכנע אותו שאני דפוק בראש (הרבה אנשים שמכירים אותי יחלקו איתו על זה) אבל הוא אמר יש לך בעיה קלה של קשיי הסתגלות ובגלל זה אתה תהיה קרוב לבית וקיבלתי תאריך גיוס למשטרה צבאית ומודעין שהיה ביום ראשון האחרון אבל אני כבר פה כי בחרתי להיות עריק כי לא היה לי כוח לפגוש שוב קב"ן אני לא אומר מה לעשות רק נותן עצה או שתלך לקב"ן או שתעשה שירות או שתברח לקנדה אלה החיים שלך וכל בן אדם עושה את השיקולים שלו בחיים אז אני לא יכול להגיד לך מה לעשות תשב עם ההורים שלך תחשוב טוב כי זו לא החלטה שמקבלים בשתי דקות וגם לא בלילה

dud234

New member
בקשר לעריקות

האם זה אומר שלא תוכל לחזור לארץ אף פעם? (או שאחרי כמה שנים יוותרו לך ויתנו פטור?) ועוד משהו: אתה יכול עדיין להשתמש בדרכון הישראלי עד שתקבל אזרחות קנדית? (נגיד כי להכנס לארה"ב)

kit k@t

New member
אני לא יודעת לגבי אם אפשר,

אני מניחה שכן.. אבל אי אפשר להוציא הארכה לדרכון, ובזה אני בטוחה במאה אחוזים. קאט

okts

New member
תשובה

עד כמה שאני יודעת, אחרי גיל 25-26 אתה יכול לחזור לארץ כי כבר לא ממש צריכים אותך בתור חייל צעיר. וכל זה רק בשביל עריקים לא כאלה שקיבלו אישור מיוחד לשהות בחול (לא שיש הרבה כאלה).

orrki

New member
זה לא שלא צרכים אותך פשוט...

על כל עבירה חוץ מרצח ואונס יש חוק התיישנות לכל עבירה זה מספר שונה של שנים במקרה של סירוב גיוס התיישנות היא 7-9 יש על זה ויכוח ובקשר למשפט שתקעת הצבא כן צריך את כולם תכנס ותסתכל באתר של צה"ל עד איזה גיל מגייסים עולים חדשים זה עד גיל 25 לפי דעתי (אני לא זוכר פשוט) והחוק גם אומר שאם חזורים אחרי גיל 24 אז לא יכולים לחייב אותנו לעשות שירות מלא אלא משהו שנקרא טירונות שלב ב' זה טירונות 02 וקצת שמירות ובדיקת תעודת זהות במחסומים משהו שדומה למילואים ממש ארוכים

okts

New member
דבר ראשון אני בת!

אז בדקתי עם אנשים ואחרי גיל 25 אם אתה חוזר לישראל אתה לא משרת ולא עושה שום טירונות ב' ג' או ד'.......

ציקהלה

New member
או קיי

אם כיבלת תאריך גיוס אתה לא חוזר אליו הם קורעים אותך אפילו אם אתה חוזר בגיל 1000. אם אתה לא כילת תאריך גיוס ולא דיברת עם אף אחד מהמעגל הצבאי אז אתה פטור אבל אם אתה תגיע עד גיל 20 ומשהו לארץ אני מניח גיל 25 הם יגיסו אותך. אם כיבלת תאריך גיוס אז עדיף שתישקול את המעשים שלך טוב טוב כי אני חושב שאתה לא רוצה להיכנס לכלא שאתה ניכנס בפעם הראשונה לארץ.... אבל מה שלא תעשה תהנה

kit k@t

New member
אתה טועה.

אם אני לא טועה, אז אסור לו לחזור לארץ עד גיל 25, ואז הוא יכול להסדיר את העיניין... חוצמזה, הוא גם יכול לנסות לקבל פטור אחר כלשהו.. קב"ן, או פטור בגלל לימודים, או רפואי... קאט

ציקהלה

New member
זה קרה בידיוק

לי זה ביוק מה שגורמים יותר מוסמכים ממך אמרו לי........

noa0912

New member
מק../images/Emo78.gif........

אני יודעת שיש אנשים בפורום הזה שיודעים מה עושים כשהמשפחה עוברת למקום חדש אחרי שמקבלים כבר צו גיוס....

orrki

New member
בגלל זה אני אומר שזו החלטה קשה

תראה בעקרון אתה לא יכול לחזור לארץ זה תמיד אומרים אבל רק שחזרתי לקנדה הבנתי שצו מעצר של משטרה צבאית זה לא כמו צו מעצר של משטרה כחולה כלומר הביקורת גבולות לא יכולים לעכב אותך או משהו פשוט נותנים לך לעבור למרות שעל המחשב רשום להם דרוש מעצר או משהו כזה רק הם ישר מודעים למשטרה צבאית שאתה בארץ יש לך שבועיים בארץ להתקשר אליהם ולהסגיר את עצמך וסביר מאוד להניח שאפילו לא תכנס לכלא במידה ולא תסגיר את עצמך תפגוש לוכדי ערקים שיבוא אליך הביתה יעצרו אותך תעלה למשפט תכנס ל3 חודשיים לכלא צבאי (דיי גדנ"ע הבנתי שזה) בקשר לדרכון תשכח ממנו לי נדמר ביוני ואני נשאר בקנדה בלי אפשרות לצאת לאף מקום עד שאני אקבל אזרחות ודרכון קנדי אבל לפי שעתי עדיף להיות כלוא בקנדה 3 שנים מאשר 3 שנים להיות כלוא בצהל שזה הרבה יותר נורא נראה לי תראה אני הייתי מורעל שריון ורק 3 ימים לפני הגיוס שלי פגשתי קב"ן תנסה את זה כי זה הכי טוב יהיה לך דרכון תוכל לבוא לבקר בארץ מתי שתרצה תוכל לצאת מהארת מתי שתרצה את אף אחד זה לא יעניין תעשה חושבים ותחליט בעצמך

tzvika ca

New member
תשובות טובות יש ב.....

תשובות טובות יש בפורום קנדה. התשובות נמצאות תחת הכותרת שאלה משפטית. יש שם אחלה תשובות שיכולות לעזור לך מאוד.

dud234

New member
האמת היא שזה אבא שלי שאל..

את השאלה הזו בפורום קנדה והיפנו אותו לפה... תודה בכל מקרה!

אוקיי אז ככה...

אותו סיפור לאח שלי (אבל אחרת
)... עזבנו אחרי שהוא היה בן 16 אבל לפני שהוא קיבל צו גיוס, וממה שידוע לי כרגע (אני לא ממש מתעניינת במה שהולך פה עם הצבא שלו) אבל אם הוא לא מקבל פטור הוא נחשב עריק ואז עד גיל 29 לא 25, הוא צריך להישאר פה בשביל לא להתגייס... הוא יצטרך להישאר פה עד 29 בשביל לא להתגייס אם אין פטור, עד כה מובן? יותר מזה אין לי ממש מושג, אני אנסה לברר... אבל אני בטוחה שזה עד 29...

dud234

New member
ומה אם אתה נוסע אחרי שהתגייסת?

נגיד שגויסתי ואז אני נוסע, זה עדיין תקף שאני יכול לחזור אחרי גיל 29?

okts

New member
מי בכלל יתן לך לצאת אחרי שגויסת?!

קודם כל אתה צריך לשרת שנה שלמה בשביל שיתנו לך שבוע חופש מחוץ לגבולות ישראל....וגם אם יתנו (לא כולם מקבלים) אמורה להיות לך סיבה מספקת בשביל הצבא כדי שיתנו לך בכלל לצאת מהארץ! ואם כבר יצאת ולא חזרת (אני לא בטוחה בתשבוה הזאת אבל לפי ההגיון) אתה תהיה עריק שאיך שנכנס לארץ ישר נכנס לכלא, בגלל שאתה כבר אמור לשרת....ואתה בכלל רכוש צבאי עד שאתה לא משתחרר אז עם זה יהיו לך מלא בעיות!

Doctor Evil

New member
אם אתה מתגייס ואז עוזב את הארץ

ודופק נפקדות אז אתה עריק. לא מומלץ.

למעלה