בעיות עם המחותנים...

קורין1

New member
חשבתם אוליי לעבור ולגור לבד?

זה מן הסתם יפתור לכם המון בעיות..... באהבה

שירונה

New member
בעיות עם המחותנים...

אני פונה לקבלת עיצה או טיפ איך לנהוג עם האמא והאחות של בעלי. אנחנו יחד כבר מספר שנים, וגם גרים יחד כשלוש שנים. לאחרונה התחתנו. לאמא שלו תמיד היו רק דברי ביקורת כלפי, וברור לי שקשה לה עם העובדה שבנה עזב את הבית, וכביכול עזב אותה.בעלי נקרע בין שתינו, ואין לו כל-כך פתרון למצב, פרט לניסיונות להדוף אותה כל פעם מחדש. בנוסף לכך, "תסביך אדיפוס" מספר שתיים התגלה אצל אחותו (בת 20),אשר מרבה "להידבק" אליו בכל פעם שאנחנו נפגשים, באופן מוגזם. בכלל, נראה לי שהיחסים ביניהם לא ממש "נורמלים", וזה בא לידי ביטוי, למשל, בזה שהם נשארים בחזיה ותחתונים זה מול זה (ומול ההורים). אותי זה מביך להיות נוכחת בזמן הזה.הוא טוען שה עניין של חינוך, וככה הוא התחנך... מה אתם אומרים?

לשאלתך הראשונה-

הסיפור מוכר ... ודומה! בעלי "נקרע" ביני לבין אימו, היא גרמה לו לתחושה זו, ונכון אין פתרון על- פניו למצב... אנחנו הלכנו לייעוץ בשל כך-- שם היועצת המליצה לו לשוחח עם אימו, להבהיר את עמדתו כעת כקודם כל בעלי, להבהיר את עמדתו בנוגע לנישואים ובעצם להבהיר לה שהיא גורמת לו להרגיש מאד מאד לא נוח והיא מכאיבה רק לו. הוא עוד לא הלך לשוחח עם אימו וכל פעם הוא דוחה, אבל אולי עיצה זו טובה גם לכם. ובאשר לשאלה השניה- כן, זה עניין של חינוך ומנטליות משפחתית. שיהיה לך בהצלחה בבאלאגן הכ"כ מוכר וכ"כ כואב

גרא.

New member
המרשם כמעט הכי בטוח לכשלון בנישואין

הוא המגורים המשותפים ,גם באין ברירה אחרת,עם החותנת,או החמה.במקרה שלך שירונה,חמתך,אימו של בעלך מתקשה כנראה לקבל את העובדה שאת לקחת ממנה את בנה.הוא לא בדיוק עזב את הבית,הרי אתם גרים ביחד עימה.אבל הוא עכשיו שלך, ולהבנתה הטעונת רגשות,היא כאילו כבר הפסידה אותו.ואת קשה לה,ולהמוני חמות לקבל.עפ"ר קשה יותר משום מה דווקא לאם החתן להתמודד עם "אובדן" הבן לטובת אשה אחרת.הביקורת כלפייך,אינה מכוונת דווקא לעזור,אלא מבטאת יותר את חוסר שביעות רצונה ממה שקרה.להבנתי,הביקורת גם אינה מכוונת אלייך ספציפית,גם אם זה נראה לכאורה.,אלא כלפי האישה ש"גנבה" את בנה...אפשר להבין את ההתלבטות של בעלך ,הכאילו נקרע בין שתיכן.אבל אי אפשר לקבל את זה.הוא חייב להתייחס אלייך ואל אימך בהתאם למעמד של כל אחת,ולא כמאהב הנקרע בין אהבתן של שתי נשים.לי נראה שבאופן ברור הוא חייב לצדד בך,לתמוך בך ולעמוד לצידך בקונפליקט שלך עם אימו.היחסים האינטימיים לכאורה בין גיסתך לאחיה,אינם כמובן קשורים כלל ל"תסביך אדיפוס".בעיקר משום שהתסביך מופיע אצל ילדות בנות 5-4 ,ומכונה תסביך "אלקטרה",ובא לידי ביטוי במשיכה מינית אינפנטילית (ילדותית) לאב,תוך תחרות עם האם על האב כמאהב "פוטנציאלי"...ליחסים הללו שאת מתארת בין בעלך לאחותו,יש כנראה רקע ועבר שהם שניהם מודעים לו.וזה עוד רמז עבה וחד משמעי שעליכם לעזוב את בית הוריו של בעלך מהר ככל האפשר..לפני שנישואייך יעלו על שרטון..ואז תאלצי,או תאולצי לעזוב לבדך,עירומה ובחוסר כל...

למעלה