בעיות עם החבר

שני793

New member
בעיות עם החבר

קוראים לי שני, אני בת 30 יש לי חבר כשנתיים, ואנחנו מאד אוהבים אבל רבים המון. המריבות שלנו הן מאד קשות, הכול מרגיז אותו, הוא רוצה שאני אעשה בידיוק מה שהוא אומר כי הוא אומר שאני סתומה, אטומה, מפגרת, ושאני אפס, ולצערי הרבה יותר מזה הוא אומר. כול זה הוא אומר ברגע שהוא כועס עליי וזה נורא פוגע בי, אני לא חושבת שאני באמת מה שהוא אומר עליי, אני לא חושבת שאני מושלמת אבל מה שבטוח לא מגיע לי יחס כזה. ניסיתי לדבר איתו, אבל זה לא הולך לי טוב, הוא טוען שאני לא יודעת מה שאני אומרת ושאני משקרת ומדיימת הכול, וטוען שבחיים לא פגש מישהי כמוני ושכול האקסיות שלו היו מושלמות, שדרך אגב שניים ניסו להתאבד בגללו, אני מרגישה שאני משתגעת, ואני באמת רוצה להתחיל חיים טובים וכמובן בריאים אבל הבעיה שכול פעם שאני מנסה לעשות צעד החוצה, הוא נותן לי להרגיש שבלעדיו אין לי חיים, ושבזכותו אני שווה משהו היום, ואז אני מתחילה להרגיש פחד לצאת החוצה לחיים אחרים ואני שוב נשארת. והוא מזכיר לי כמה טוב לנו כשאנחנו לא רבים, אבל כששוב רבים אז אני שוב אשמה בהכול. אני באמת לא יודעת מה לעשות, הוא פתאום אומר לי באמצע הקניון לא רוצה אותך יותר, ויום למחרת קונה לי מתנות ומתנצל, אני מרגישה ממש לא טוב עם כול זה. אני ממש מבולבלת, יש לי אח שהוא קצת קמצן, אז חבר שלי החליט שלא אוהב אותו כי הוא קמצן, והגיע למצב שאמר עליו שהוא דפוק ושהוא סמרטוט כי מתנהג לאישתו בעדינות, ובדרך כלל עושה מה שאישתו מבקשת ממנו, אפילו אמר עליו, הלוואי שימות, והרבה דברים לא נעימים, אז ביקשתי שלא ידבר עליו ככה כי זה כואב לי אז הוא ענה לי, זה מה שיש לא סובל אותו. אני מתחילה עם טיפול פסיכולוגי בשבוע הבא, אני מקווה שיעזור לי קצת, כי אני ממש מיואשת. אני אשמח לשמוע עצות ממכם, תודה שני.

I C E M A N 7

New member
נשמע שהאהבה פורחת

חבר שלך צודק. אם שתיים ניסו להתאבד בגללו ואת מקבלת באהבה את מה שנותן, אז כנראה שהוא צודק - הוא אכן מציאה. ואני טוען שעל מציאות שומרים בכל הכח. לכן העצה הכי טובה שאפשר לתת לך זה לקבל את הדין ואת אפסיותך לעומתו ופשוט לשתוק ולהנהן. תחיי כל יום כאילו זה היום האחרון שהוא רוצה אותך
אגב הוא אישר את הסיפור הזה עם הפסיכולוג?

שני793

New member
בעיות עם החבר.

הן לא ניסו להתאבד כי הם נפרדו, הן ניסו כי הוא אמר להן שהן מתייחסות אליו כסמרטוט, וכשהן ניסו להוכיח לו שזה לא נכון, אז הוא אמר להן שהן משקרות. הוא שיגע אותן. נכון הוא באמת נותן, ומפנק, אבל בתמורה צריך לוותר על הזכויות שלי כבת אדם, וזה לא נראה לי הגיוני, כי יש לי דעות גם אם הן לא טובות בעיניו יש דרך להגיד את הדברים, הוא צועק על אמא שלו על אבא שלו, ההורים שלו מפחדים ממנו, אבל רק עם החברים שלו הוא הולך עם הזנב בין הרגליים, ונורא מכבד אותם, אבל על האנשים חלשים הוא מרשה לעצמו, הוא גם אמר לי שהכוונות שלו זה לשלוט במצב ובי, אני לא אומרת שהוא חרא, יש לו באמת לב זהב, אבל כשהוא מתעצבן וזה קורה הרבה אני רואה את הצד הלא נעים שלו.

שני חמודה

את במקום לא טוב בכלל. תעשי לעצמך ולמשפחתך טובה ואל תהיי שם. וכמובן לא לוותר על הטיפול.

יעל717

New member
תגידי את ממציאה דברים או מה????

כי אם מה שאת מתארת זה נכון ואת למרות זאת איתו אז מגיע לך.

חיזור אלים

אינני יודעת אם את יודעת מהו חיזור אלים - אך בהחלט יש כאן מקרה שכזה חיזור אלים אינו חייב לכלול בתוכו אלימות פיזית אלא גם מילולית ורגשית. את חייבת לפנות לעזרה מקצועית ולחתוך את הקשר הזה מיד!!! עצמי את עינייך ושאלי את עצמך: איזו זוגיות את רוצה? איזה בן זוג את מחפשת? כיצד את רוצה שיתיחסו אליך? מה היית רוצה לקבל ממערכת זוגית? האם הוא עונה לך על הציפיות?- לא נראה לי.... יקירתי גבר כזה לא מגיע לאף אחת- גם לא לגרועות שביננו. את חייבת לפנות לגורמים מוסמכים שיכולים לעזור לך- שדולת נשים, נעמ"ת וכל ארגון או עמות ה כזו. אולי את קרואת זאת וחושבת שאני מגזימה, אבל אינ מגיעה ממקום של עניסיון ועבודה עם מקרים כאלו ועל כן עליי להזהיר אותך ולקרוא בקול שתתעוררי ומהר. את כבר לא ילדה- כיצד את נותנת לו להתיחס אליך כאילו היית ילדה בת 16 ללא כל ניסיון?!?! אינני יודעת מה עברך וניסיונך עם גברים אך האם יש לך נטיי הלמשוך אליך גברים קנאים ואלימים? אמרת שאתם מאוד אוהבים- מהי אהבה בשבילך? האם מה שהוא מקרין אליך זו אהבה? אני חושבת שעליך להגדיר מחדש את משמעות המושג עבורך. באהבה אין שום דבר שלילי רק דברים חיובים טובים ומעצימים! האם זה מעצים? האם זה אוהב? האם זה חיובי? קראי מה כתבת: הכול מרגיז אותו, הוא רוצה שאני אעשה בידיוק מה שהוא אומר כי הוא אומר שאני סתומה, אטומה, מפגרת, ושאני אפס, ולצערי הרבה יותר מזה הוא אומר. כול זה הוא אומר ברגע שהוא כועס עליי וזה נורא פוגע בי, אני לא חושבת שאני באמת מה שהוא אומר עליי, אני לא חושבת שאני מושלמת אבל מה שבטוח לא מגיע לי יחס כזה. בזוגיות בריאה וטובה יש תקשורת, ישנה אכפתיות , ישנו רצון עלשות את הצד השני מאושר- האם כאן את רואה זאת?: ניסיתי לדבר איתו, אבל זה לא הולך לי טוב, הוא טוען שאני לא יודעת מה שאני אומרת ושאני משקרת ומדיימת הכול, וטוען שבחיים לא פגש מישהי כמוני ושכול האקסיות שלו היו מושלמות, שדרך אגב שניים ניסו להתאבד בגללו, אני מרגישה שאני משתגעת, ואני באמת רוצה להתחיל חיים טובים וכמובן בריאים אבל הבעיה שכול פעם שאני מנסה לעשות צעד החוצה, הוא נותן לי להרגיש שבלעדיו אין לי חיים, ושבזכותו אני שווה משהו היום, ואז אני מתחילה להרגיש פחד לצאת החוצה לחיים אחרים ואני שוב נשארת. והוא מזכיר לי כמה טוב לנו כשאנחנו לא רבים, אבל כששוב רבים אז אני שוב אשמה בהכול. אני באמת לא יודעת מה לעשות, הוא פתאום אומר לי באמצע הקניון לא רוצה אותך יותר, ויום למחרת קונה לי מתנות ומתנצל, אני מרגישה ממש לא טוב עם כול זה.- |
אחת הנורות האדומות בחיזור אלים!!! האם אדם שאוהב מרחיק אותך ממשפחתך או יקרב אותך אליהם ויעזור לך כשיש קשיים או בעיות בתוך המשפחה?!- האם זה הגיוני בעינייך: אני ממש מבולבלת, יש לי אח שהוא קצת קמצן, אז חבר שלי החליט שלא אוהב אותו כי הוא קמצן, והגיע למצב שאמר עליו שהוא דפוק ושהוא סמרטוט כי מתנהג לאישתו בעדינות, ובדרך כלל עושה מה שאישתו מבקשת ממנו, אפילו אמר עליו, הלוואי שימות, והרבה דברים לא נעימים, אז ביקשתי שלא ידבר עליו ככה כי זה כואב לי אז הוא ענה לי, זה מה שיש לא סובל אותו. כל הכבוד על הטיפול הפסיכולוגי אבל מתוקה את חייבת להתרחק ממנו ולבקש מהסביב השלך שתעזור לך להיות רחוקה מממנו ככל האפשר. לסיום אני מצרפת לך רשימה של הנורות האדומות עבור חיזור אלים- אחרי שתקראי אותה אולי תביני שאת לא אשמה בכל מה שקורה אך עליך לעזור לעצמך להיות במקום אחר ומהר: * אם הוא עסוק באופן אובססיבי בבת הזוג (אישה, חברה, ידועה בציבור או גרושתו). * אם הוא קנאי בצורה קיצונית: מנהל מעקבים, שיחות טלפון רבות ומבקש לדעת היכן היא נמצאת בכל רגע נתון. * אם מצבי הרוח שלו קיצוניים ומשתנים במהירות. * אם הוא מבטא עמדות נוקשות כלפי בת זוגו ורואה בה רכושו. * אם הוא מאשים את בת הזוג או את הסביבה בבעיותיו ולא לוקח אחריות. * אם הוא מנסה לבודד את בת הזוג ממשפחה ו/או מחברים. * אם הוא מדווח על תופעות כגון: חוסר תאבון, אי שקט, בעיות בשינה, העדר עניין בחיים עד למצבים קיצוניים של איום בהתאבדות אם היא תעזוב אותו. * אם הוא פוגע בך ומבקש סליחה שוב ושוב * אם יש חוסר ערכה קבוע לדעותיך * אם הוא מאשים אותך תמיד במה שקורה * אם הו אמגביל אותך בעיסוקיך * אם הוא עסוק בניסיון חוזר לשנות אותך *אם יש לו התפרצויות זעם * אם הוא גורם לך לבטל את עצמך תמיד בהצלחה אני כאן לתת לך כל עצה ועזרה שאת צריכה מודאגת לשלומך מור

שני793

New member
בעיות עם החבר!

מור תודה רבה לך, עזרת לי מאד. ובקשר לרשימה, היו לי הרבה כן שמה. שוב תודה.

אין על מה ואני מסכימה עם מריוס זכריה

אני יודעת שאת נמצאת במקום קשה כרגע, עליך להבין שלבד לא תוכלי לעשות זאת את צריכה לגייס את כל החברים ואת המשפחה שלך שתעזור לך אחרת את לא תצאי מזה בבקשה ממך אל תנסי להיות גיבורה- את כבר לא ילדה שת=צריכה ללמוד מניסיון ועל בשרה כל דבר. למדי מטעויות של אחרים והאהי חכמה לבקש עזרה כשצריך -ואת צריכה. אחרי שהכל יטופל אני מאמינה שתתחזקי ותמצאי לעצמך גבר שידע להעריך אותך ולפנק אותך ולהעצים אותך ואז תדעי מהי אהבה באמת בהצלחה!!!

מריוס זכריה

Member
מנהל
לאויבי אינני מאחל כזה "חבר" ../images/Emo31.gif

את צעירה ולא מנוסה, וכנראה שאת נתקלת בפעם הראשוני בפסיכופת. כי זה מה שהוא. פסיכופת מניפולטיבי, אדם חולה שזקוק לחברתה של אישה-קורבן. באמצעות ההתנהגות החיובית הוא בונה תלות והתניה. באמצעות ההשפלה הוא חווה סיפוק. באמצעות ההחלפה המתמדת מכה-מלטף, הוא מרגיל אותך ומעמיק את התלות שלך בו. הדבר היחיד שאני מאמין לו הוא בזה ששתיים התאבדו בגללו. זה בהחלט יתכן, כי פסיכופטים מהסוג הזה יודעים לצוד קורבנות שיפלו בפח בקלות. זה משהו אינסטינקטיבי. אם את חושבץת שאני סתם משתלח, אני מזמין אותך לקורא תגובות אחרות שלי, ולראות שאני כותב באופן מאוד מתון וענייני. אם אני כותב פה ככה, זה כי המצב הזה קיצוני באמת. אני חושב שאייסמן שאל שאלה נכונה: האם הוא "אישר" לך ללכת לפסיכולוג. אני אנחש שלא. כך או אחרת, את חייבת להגיע אליו (אני רק מקווה שזה לא מישהו שה"חבר" המליץ לך עליו, כי אם כן, תברחי כמו מאש. ואם לא הבנת במאה אחוז מה אני אומר, אני אומר: תברחי מה"חבר" הזה לפני שיהיה מאוחר מדי וכבר לא תוכלי.

שני793

New member
בעיות עם החבר!

בקשר לטיפול הוא בהתחלה לא הבין מה שאני רוצה, כי הוא טען שאני לא צריכה טיפול ושהוא כמו פסיכולוג, אבל התעקשתי כי הרגשתי שזה לא בסדר, ואמרתי אולי יש עיניין של שטיפת מוח מהצד שלו, ואולי הוא מפחד שאגלה משהו עליו, לאחר שהתעקשתי הרבה אז הוא אמר איך שאת רוצה אבל רק שתדעי שהאת תעשי לעצמך פאדיחות. הגעתי למצב שלא איכפת לי מהפאדיחה אני ממש צריכה צד שלישי ינקה לי את הטישטוש שיש לי בעיניים כי אני כבר לא מצליחה להבדיל בין טוב לרע. אותו סיפור היה לי עם החשבון בנק, התעקש לחשבון משותף, בהתחלה הסכמתי, אבל כשהתחלתי להרגיש שמשהו לא טוב, אז נלחמתי כדי להפריד חשבונות, ומזלי כבר תקופה מאד ארוכה יש לי את החשבון שלי. ובקשר לתגובה שלך היא בסדר גמור, תודה רבה.

את חזקה

אני שמחה לקרוא את מה שכתבת כעת. על כך שלא ויתרת על הפסיכולוג על כך שהחזרת לעצמך את חשבון הבנק על כך שהקשבת לעצמך כשהבנת שמשהו לא כשורה בדיוק כמוש עכשיו את כותבת לנו כי את יודעת שדברים אינם כשורה את בחורה חזקה!!!

czar

New member
לא רואה כאן שום שאלה

תקראי את ותחשבי שאת עונה למישהו אחר ותקראי לבד מה צריך לענות כאן. הביתה, ואתמול.

czar

New member
ואגב

תהיה נפילה צער וחרטה, אבל אחרי תקופה קצרה תתחילי להתרומם בוודאות למקום טוב יותר. והכל עפי מה שכתבת.

yellow feather

New member
מדובר בהתעללות נפשית.

אמרו כבר לפני - תברחי ממנו, מהר ורחוק. אם לא תברחי, במוקדם או במאוחר תמצאי את עצמך "קונה" את הסחורה שהוא מוכר לך על אפסותך - ואז כבר לא תוכלי לברוח. אל תנסי לעשות צעד אחד החוצה, הכי טוב שתתארגני מראש ותחתכי בבת אחת - בלי לתת לו אפשרות "לשכנע" אותך שבלעדיו אין לך חיים. פשוט נתקי קשר וזהו. אם קשה לך, כדאי שתיעזרי בפסיכולוג או במישהו מיקצועי. ד"א, לפי איך שזה נשמע - תוכלי כנראה לקבל עזרה, תמיכה והדרכה גם במרכזים לסיוע לנשים הסובלות מאלימות. בהצלחה לך.

chenby

New member
רוצה עצה?

תעזבי אותו בעודך אומרת לו - אתה חרא של בן אדם, אין לי מושג איך החזקתי איתך שנתיים , אתה טיפש , מריח נורא, ואתה צודק בדבר אחד אני אכן מטומטמת.. שבזבזתי איתך שנתיים.. אל תיגע בי יותר ואל תתקרב אליי יותר.. להתאבד? אולי אני מתחילה לחיות.. ועכשיו בלי עצה: הוא גורם לך לחשוב שאת לא יכולה בלעדיו כל פעם שאת רוצה ללכת - הוא אומר את מה שהוא אומר - מי בוחר להאמין שאת לא יכולה בלעדיו חוץ ממך? אף אחד לא גורם לך כלום - זה את שמאמינה.. שגורמת לעצמך -דרך זה שאת מאמינה לו.. מי היית (וכן תקשיבי טוב לשאלה) מי היית - בלי החבר שלך? איך היה נראה היום יום שלך - אם לא היית מקבלת את הריקושטים האלה -אבל לא היה לך חבר (השם ישמור) ועוד דבר, האם הוא מפורסם?מיליונר? האם הוא חתיך כזה הורס? האם הוא כל כך חכם ומדהים? האם הוא המציאה הכי גדולה עליי אדמות שאסור לך לוותר עליו? האם את חושבת שאם לא תהיי איתו - לא תהיה לך זוגיות? כי הבן אדם מקלל אותך ואומר לך דברים נוראיים - האדם שכביכול אמור לאהוב אותך.. סתומה אטומה מפגרת, אפס.. כולן היו מושלמות חוץ ממך (למה הוא איתך אם את כזו תזכירי לי?) את מיואשת את יודעת למה? כי את כבר שנתיים נותנת לאדם הזה לגיטימציה לרמוס אותך במילים שלו, גם אם את לא חושבת שזה נכון, עצם העובדה שאת נשארת וממשיכה לספוג עוד ועוד מילים כאלו - כמו שאמרת - זוהי שטיפת מוח שבסוף גם אם את חושבת שאת לא מאמינה לה- היא כבר נמצאת שם בפנים אצלך במיינד.. וככה את פועלת - את חלשה מולו - והוא ממשיך, ואת חלשה יותר, והוא חזק יותר (כמובן שהוא החלש האמיתי) והנה את בלופ נפלא של התעללות מילולית, אלימות מילולית - האם את רוצה להביא איתו ילדים? כשאת יודעת שיתכן שהוא יגיד את הדברים הנוראיים האלו לקטנים? או שהוא יגיד כמה את אפס ליד הילדים? עכשיו הזמן שלך להבין מה זה ביטול עצמי, ולעשות עבודה. פסיכולוג זה אחלה, אני ממליצה לך לברר על פסיכולוג שהוא גם מאמן אישי - כדי שתוכלי גם בנוסף לתובנות ולרגשות ולמחשבות , ליצור לעצמך חזון, להציב מטרות ויעדים לעצמך כדי לקדם את עצמך למקומות שאולי בטיפול תגלי - שאליהם את רוצה להגיע. ובלי קשר, אני לא מרבה לתת עצות - כי אני תמיד מאמינה שכל אדם יודע על החיים של עצמו יותר טוב - בטח ממני.. אני יודעת שאם הייתי מגיעה למצב כזה במקומך.. לא הייתי.. פשוט לא הייתי שם. עכשיו זה מילים, אולי בהמשך זה גם יעבור למכות.. השאלה כמה את מוכנה עוד לבטל את עצמך בשביל שתוכלי להגיד שיש לך חבר..

יעל717

New member
את צוחקת או שאת באמת טיפשה?

את באמת לא יודעת מה לעשות? מאיפה הבאת:"אנחנו מאוד אוהבים"???????????????????????????????? הוא עושה ממך אפס ומתעלל בך נפשית,את בחורה תלותית שנשארת במערכת יחסים הרסנית,איפה בדיוק אהבה? אין לך מושג בכלל מה זה אהבה. את צריכה לעזוב אותו ומהר,כי את כבר לא ממש צעירונת[30],את כבר צריכה מישהו להקים איתו משפחה ,אל תבזבזי את זמנך.

שילה1

New member
האיש יוצר תלות נפשית שלך בו,מערכת לא בריאה לך

קחי את הרגליים,ויפה שעה אחת קודם! ההתנתקות חיבת להיות טוטאלית. תעברי תקופה,תרגעי ותתנקי,ואז,תחפשי מישהו שיכבד,יעריך,ויתן לך אהבה לה את ראויה.

למעלה