בעיות עם הבוס

lir365

New member
בעיות עם הבוס

שלום , אני עובדת בחברה מאוד גדולה, ואני חלק מצוות מסויים עם השנים קבלתי תפקיד להיות אחריאת צוות וכול פעם שאני מנסה לקחת אחריות הבוס שמעלי מכניס לי רגל, למורת שבשישבות שאני מדברת איתו הוא מסכים אותי ואמר לי כן, אח"כ בשיחות אני שומעת דברים אחרים , וגם לי להרגיש מאוד לא נוח בצוות בעבודה . אני לא מצליחה להבין מה הוא רוצה ואין להמשיך ... אני סטודנטית ועובדת במשרה מלאה + ועקב המצב הכלכלי הקשה אני לא יכולה להרשות לעצמי לעזוב ולחפש משהו אחר . מה כן ניתן לעשות במצב הזה, שכול בוקר אני מגיע לעבודה עם חוסר חשק . תודה !

תקשורת עם המנהל

שלום רב, אני ירמי, עוסק באימון לתקשורת בין אישית בעבודה וייעוץ קריירה. ראשית אני רוצה לומר לך שהבעיה שאת מתארת הינה בעיה נפוצה ואולי אין בכך לנחם אותך בגלל צרתם של רבים אבל חשוב שתדעי שאינך לבד במערכה הזו. לא מעט אנשים מתקשים לנהל את מערכת היחסים מול המנהל שלהם בצורה ברורה ובהירה. את מתארת שני מצבים לא פשוטים: האחד- מסר כפול וסותר מהמנהל הישיר שלך בהתנהלות היומית מול הצוות שלך ומולו. והשנייה- חוסר חשק ומוטיבציה בעבודה. לעניות דעתי, ישנם מספר שאלות שרק לך יש את התשובה להן, כגון:, במצב אידיאלי- איך את רואה את עצמך מתקשרת מולו? איך את רואה אותו מתקשר מולך? במצב אידיאלי, מהם הדברים שהיית עושה בכדי ליצור את השינוי? במצב אידיאלי, מהי התנהלות טובה מול המנהל שלך? מהי התנהלות טובה מול הצוות שלך? לגבי המצב הראשון של המסר הכפול, אני מציע לך להעלות על הכתב את הנקודות והממשקים הבעייתיים מול המנהל שלך ולהציב לך יעדים ברי השגה בתקשורת מולו. לדוגמה: באם סיכמתם על דבר מסוים. חשוב שתקבלי אישור ברור, כולל לוחות זמנים או יעדים והסכמה מפורשת ממנו על דרך הפעולה שאת עומדת לנקוט. השקיפות הזו (עדיף בכתב או מייל) תיתן לך ולו תיעוד וסוג של "התחייבות" כלפי דרך הפעולה שלך וגיבוי שלה. בנוסף, הייתי ממליץ לך לבקש לאחר הבירור והשאלות שתעלי, פגישה אישית שמטרתה: תיאום ציפיות ודרכי עבודה ותקשורת מולו. לרוב, ברגע שמעלים את הנושאים בשיחה פתוחה מגלים שהבעיה הייתה בחוסר בהירות של הגדרת התפקיד וכפועל יוצא- טווח הסמכויות. חשוב לציין שכדאי לך להכין את עצמך בצורה טובה לשיחה הזו ופה אשמח להיות לך ליועץ. לגבי חוסר החשק- על פי התיאור הקצר שהבאת, הוא נובע בעיקר מהתסכול שאת חשה על אופן העבודה, אני מאמין שהוא יפחת ככל שתצליחי לעמוד ביעדים שתציבי לעצמך אל מול המנהל שלך והצוות. אשמח לעמוד לרשותך בברכה ירמי כהן ייעוץ והדרכה 054-4285090

דבי ג1

New member
תקשורת עם הבוס

היי lir365 תחילה הרשי לי לפרגן לך את עושה רושם של תותחית אמיתית משהי עם ראש גדול העובדה שהבוס שלך מסכים איתך בישיבות צריך רק לחזק אותך, לגבי הדיבורים השתדלי לא לקחת את זה באופן אישי .למרות שאני מאוד מבינה אותך כשאדם מתקשר בשני מובנים שונים זה לא הכי נעים. ויש בזה משהו מתסכל, כדי שנוכל לראות את התמונה ברורה יותר אשמח אם תוכלי לענות לשאלות הבאות מהי תקשורת אידאלית עבורך?תוכלי לתאר לי תקשורת אידיאלית בנך לבין הבוס? תוכלי לתאר לי מערכת יחסי עבודה בנך לבין הבוס במצב אידיאלי? מהו מקום עבודה אידאלי עבורך? מהו בוס אידאלי עבורך?. 35 חשוב לי להגיד לך תקשורת זה הבסיס לכל והכל אפשר לפתור ע"י תקשורת . כמו שכתבתי בהתחלה את תותחית לא תהיה לך שום בעיה לקחת את הבוס לשיחה ופשוט לפרוש את כל היריעה. ואת פשוט תרגישי אחרת כשאנחנו מתקשרים. פשוט זה שם אותנו במצב של ודאות ואז יותר קל לנו להחליט וכמובן לקחת בחשבון את שתי האפשריות . אשמח לעזור דבי גפני מאמנת אישית 050-6998284

למעלה