בעיות עם בקבוק ...

בעיות עם בקבוק ...

תומר (בן 5 וחצי חודשים ) מסרב בתוקף לקחת בקבוק ,הוא כבר לקח בעבר אבל בטעות גדולה עשינו הפסקה של שלושה שבועות ( נסיעה לחו"ל) וכשחזרנו הוא לא הסכים לקחת . הבעיה שאני עובדת ולומדת . השבוע הוא לקח בקבוק אחרי 7 שעות!!! כניראה שהיה ממש רעב התחלתי לתת לו מוצקים שהוא מאוד אוהב אבל עדיין לשתות הוא לא מוכן . מה עושים ????????????. ועוד בעיה אמנם בפורום כזה זה לא ממש נעים אבל די נימאס לי מההנקה מצד אחד אני רוצה להיתנתק ומצד שני קשה לוותר על התענוג והתלות שלו בך . אשמח לקבל תגובות מאמהות שגמלו ( שהן בהנקה של הילד השני ...:) ) תודה מראש לכולן.

בת דודה יקרה ../images/Emo24.gif מאתנו

sorry שאני לא מספיק שם בשבילך בימים קשים אלו... מקווה שתומר המתוק יתגבר על הפרידה מהציצי ושיוקל לך ושאנחנו נרגיש יותר טוב ויותר משוחררים ונפגש בהקדם נשיקה לפשוש שלך מאיתמר

מה עושים?../images/Emo39.gif

קודם כל - לא ממש הבנתי מה הבעי העם הבקבוק..: אם הוא אוכל מוצקים אבל לא מוכן לקחת בקבוק - שלא ייקח בקבוק! הוא ישלים את מה שהוא צריך בהנקה כשתפגשו, או לחלופין - כמו שתיארת, ייקח בקבוק כשיהיה ממש רעב. זה לא נשמע לי נורא בכלל. התינוקות שאלה כל כך חכמים! לא נראה לו התחליף ציצי הזה. הוא מחכה לאימא. כשהוא מרגיש מאוד רעב ושאינו יכול לחכות יותר - הוא אוכל. סליחה על ההשוואה אבל - לפעמים אנחנו נמצאות מחוץ לבית אנחנו צריכות פיפי. אין במקום שירותים שנראים לנו מספיק נקיים. אנחנו מתאפקות. אם נגיע לשירותים נקיים - נשתין. אם לא - נמשיך להתאפק. אם נרגיש שממש לא נוכל להתאפק יותר - נשתין גם במקום פחות אידיאלי, נכון?
לגבי הגמילה: (לדעתי יהיה קל יותר לחכות עוד תקופה של כחודש, עד השמוצקים יכנסו חזק יותר לתפריט של תומר. אם את יכולה, כמובן). אני לא חושבת שאת צריכה לקבל החלטות קיצוניות, כלומר: אם ההנקה מכבידה עליך, תנסי להפחית הנקות. בכל מקרה - אם את רוצה להתחיל בתהליך של גמילה עדיף שהוא יהיה מאוד הרדרגתי - גם בשביל תומר וגם בשבילך. תתחילי מאיפה שקשה לך יותר ולפני כל צעד נוסף "תעשי חושבים" האם את רוצה להתקדם צעד נוסף. הרבה פעמים כשמורידים מספר הנקה, בעיקר בשעות שמקשות עליך, נשארים עם ההנקות הכיפיות (נגיד - ההנקה של לפניהשינה ושל הבוקר..) ואיתן אפשר להמשיך תקופה מאוד ארוכה. בהצלחה

dana29

New member
אמא של תומימון, תנסי לעבור לכוס

לתינוקות, בדיוק אני מנסה להסביר לעולם שמסביבי, שמאד לא מבין אותי, שאני רוצה לדלג על עניין הבקבוק, מור (אותו גיל כמו תום), יונק, ולא לוקח מוצץ/בקבוק, אוטוטו עוברים למוצקים, למה צריך להרגיל אותו למשהו שיצטרך להיגמל ממנו אח"כ, ואם כבר להרגיל אותו למשהו, שיהיה כוס....כך אני חושבת, אבל אין ספק שמסביבי די המומים מגישתי....(מה שלא מחזק אותי בכלל אבל אני בטוחה שכלך עליי לפעול)

דיאנה1

New member
../images/Emo45.gif יישר כוח. גם בר דילג על שלב

הבקבוק ועבר ישר לכוס. בתי הגדולה מעולם לא קיבלה חלב בבקבוק, אבל אחרי שנגמלה מהנקה הרגלנו אותה למיץ פטל בבקבוק - וזו היתה טעות! היה קשה מאד לגמול אותה מכך. אז עם בר ויתרנו לחלוטין על בקבוק, וגם על מיץ פטל - הוא שותה רק מים כשהוא לא יונק. וזה הרבה הרבה יותר טוב. אז שימשיכו להיות המומים מסביבך... אני איתך.

dana29

New member
עד שאני כבר מרגישה בטוחה לגבי משהו

אני האחרונה שאוותר, אבל אין ספק שפרצופי התמיהה ואת לא נורמלית, ויהיה לך נורא קשה, ואיך תתני לו דיסה ואפילו....תני לו מים עם קצת סוכר, זה בריא (האחרון קשור לדברים אחרים אבל כבר הכנסתי לרשימת הסביבה)....בקיצור....טוב שמותניי התרחבו בשנה האחרונה, כל שאוכל לספוג את היריות....

לאה_מ

New member
אז את יכולה תמיד לבוא לפרוק כאן

כעסים וקיטורים. אנחנו כאן. אורי שותה מים בבקבוק (רק מים. חלב הוא מקבל ישירות מהציצי). חשוב מאד להקפיד לא לתת שתיה מתוקה בבקבוק (ושימו לב שכל סוגי התה לתינוקות ממותקים!), בגלל ההשפעה ההרסנית של זה על השיניים (הרבה יותר גרוע מאשר אותה שתיה מתוקה אבל בכוס!). את שני הגדולים שלי לא היתה לי שום בעיה "לגמול" מבקבוק - עומר הפסיק לשתות מבקבוק רק בסביבות גיל 3, יחד עם הגמילה מטיטולים - הוא היה מאד בשל לכך, וכשהצעתי לו שאם הוא לא צריך טיטול אז מה דעתו להתחיל לשתות רק מכוס, הוא פשוט הסכים. שירה ביקשה בעצמה לשתות מכוס בגיל מסויים (נדמה לי שנתיים). אז אני מקווה שגם המעבר של אורי מבקבוק מים לכוס מים לא יהיה כרוך ב"גמילה" מסוג כלשהו.

dana29

New member
אם אתשואלת אותי, לא..ועדיין לא ממש

שותים מכוס, אבל פה ושם אני נותנת למור ללגום כוס של אוונט....עוד מעט עם המוצקים ניתן יותר גז בעניין.....

למעלה