בעיות עם אמא

lili81

New member
בעיות עם אמא

היי לכולם .. אשמח לתגובות בכל אופן שהו חייבת ייעוץ.. מלבדי יש לי שני אחיות נשואות ותיקות עד ליום נישואי היינו גרות אני ואימי לבד והקשר היה של שני חברות טובות והיסתדרנו מעולה . לפני כחצי שנה היתחתנתי ועזבתי את הקן. לאמא שלי גילו סרטן והיתחלנו להתמודד כולנו עם המחלה הקשה ואני ואחיותי היתחלקנו במשמרות הבתי חולים בדיקות טיפולים וכו.. כל אחת באופן שווה העניין הוא שאמא שלי הוא הדבר החשוב לי ביותר בחיי תמיד היה חשוב ותמיד יהיה חשוב. כיום היא גרה לבד אני מנסה לעשות הכל כדי שיהיה לה טוב. עושה לה קניות באה איתה לבדיקות טיפולים מנסה לעלות את מצב רוחה .. ובאמת מנסה אבל כלום לא עוזר אימי שלי יקרתי איננה מקבלת את בעלי אהובי היחיד לטענתה הוא שקט מידי - מה שנכון אהובי באמת לא אוהב להיתערב בדברים שלא שלו..ואני מוצאת בכך תכונה מעולה בבנאדם וזה לא שהוא לא משוחח איתה כלל נהפוך הוא הוא דיי משתדל .. היא פשוט לא אוהבת אותו והיא מפגינה את הרגשות האלה עליי כי ממנו היא מיתביישת.. מה שיוצא שהקשר החם שהיה לנו פעם הוא כבר לא אותו דבר ותמיד היא מיתלוננת על בעלי ..ואנחנו תמיד רבות ויוצא שכל מה שאני לא עושה למענה איננו מספיק. אני מבינה שהיא מאוד מתוסכלת בגלל מחלתה ..בגלל שהיא לבד .. ואני ממש אוהבת אותה היא באמת הדבר היקר לי בחיים.. ואני לא יכולה עם ההרגשה הזו שהיא כל הזמן כועסת עליי.. וטוענת שמאז שהיתחתנתי היתנהגותי כלפיה הישתנה והיתקרר. מה שבכלל לא נכון .... שלכם באהבה לילי

זה ממש לא הוגן מה שאמא שלך עושה

ואת חייבת שוב ושוב להסביר לה, עד שתבין. היא חייבת להפריד את מערכת היחסים שלה איתך ממה שהיא חושבת על בעלך. ותסבירי לה שכשאוהבים מישהו רוצים באושרו. ואם היא אוהבת אותך שתשמח בשמחתך. את חיה עם בעלך, לא היא. בינתיים גם תעשי הפרדת רשויות. תבלי איתה לחוד ועם בעלך לחוד. והכי חשוב - נסי לא לקחת ללב ולתת לדברים שלה להחליק לידך.

מטפל

New member
תשובה ל-lili81

אימך מקנאת ככל הניראה בבעלך. כי הוא במידה מסוימת לקח אותך, את בתה האהובה (על פי התיאור שלך). זוהי תופעה שכיחה מאוד שהחמות מגלה קינאה כלפי מי שמקבל את תשומת הלב של בנם/בתם היקרים להם. התחושות של אימך גדלות ככל שהיא חלשה יותר וזקוקה לך יותר. הדבר הבולט ביותר הינו העובדה שאת מתחילה להרגיש חצויה ונקרעת בין שני אנשים משמעותייים לך. אמך שדאגה לך וגידלה אותך כל השנים, לבין בעלך שבחרת מתוך אהבה לחלוק איתו את שארית חייך ולהעניק לו את הקירבה הגדולה ביותר בהמשך. אני מאמין שלו קל לאף אחד מחברי המשולש הזה. מאחל לך שתדעי לנווט בתבונה ובסבלנות ותנהגי כראות עינייך. בברכה אלון

ענתי 10

New member
אמא שלך עוברת תקופה קשה מאוד

גם המחלה וגם ה"פרידה" ממך (וכאן אני מסכימה ב-100% על מה שכתב המטפל). לצערי אני מכירה את התופעה שאנשים חולים מפתחים סוג של פוביה ומתחילים לקטר על כל העולם שלא מטפלים בהם, שלא מקדישים להם זמן, וכו' וכו'. ואני לא שופטת אותם חס וחלילה. זה לא שאני מצדיקה את אמא שלך, אבל צריך להבין גם אותה. היא מתמודדת בבת אחת עם המחלה, עם הלבד שלה, ועם החתונה שלך, וזה מאוד לא קל. לא יודעת איך אפשר להציע לה, אבל לדעתי כדאי לה לפנות לטיפול. זה יכול לעשות לה סדר בראש, ואולי אפילו להקל על התמודדות עם המחלה.

למעלה