בעיות עם אחיינית

rif125

New member
בעיות עם אחיינית

יש לי אחיינית בת 25 שיושבת לה מזה כמה שנים בבית, היא מאוד אינטליגנטית,אבל יש לה התנהגות כפייתית, היא תולשת שיער, ואין לה בטחון בכלל, היא לא מוכנה ללכת לפסיכיאטר ולא לשום אדם שיעזור לה לצאת מהבית היא טוענת שאף אחד לא יכול לעזור לה, ידוע לי שאם הבן-אדם לא רוצה עזרה אי אפשר להכריח אותו ואי אפשר לפעול במקומו אבל זה מתסכל אותי לראות את השנים עוברות, האנשים מסביבה מתקדמים והיא תקועה, אודה לכם על תשובתכם המהירה.

גרא.

New member
אחייניתך,סובלת כנראה מ-OCD

כלומר,התנהגות טורדנית כפייתית.ובעייתה מהיא כנראה טריכוטילומניה,שהיא דחף בלתי נשלט לתלוש את שיער הראש.מי שסובל מהתופעה,חש מתח גובר לפני שהוא מתחיל בתלישה,והקלה וספוק עם בצוע תלישת השיער.הטיפול,הוא משולב, התנהגותי,תרופתי(מינוקסידיל),והתערבות משפחתית.את חייבת לנסות לשכנע את אחותך לטפל בהתנהגות הכפייתית שלה.הגישה הפסימית שלה לרלוונטיות של הטיפול,נובעת אולי מבושה,אולי גם בחוסר ידיעה.מכל מקום,היא יכולה לבקש מרופא המשפחה שלה,הפנייה לרופא עור,וכנראה שיומלץ לה להשתמש במינוקסידיל. ע"פ מחקרים קליניים רבים לאורך זמן,אחרי שמוש של 8 שבועות לערך,מתחילה צמיחת שיער במקומות הקרחים.אבל,הטיפול הההתנהגותי/משפחתי,יכול לעזור לה להתמודד עם ההתנהגות הכפייתית.שלה.אחרי הכל רק שימוש בתרופה,אולי רק יצמיח עוד שיער,שבהמשך המחלה,היא שוב תתלוש אותו.

למעלה