בעיות עיכול

ini4

New member
בעיות עיכול

אני סובל במשך כשלוש שנים מבעיות עיכול .
רב הזמן יציאות רכות יחסית וחוסר נוחות, ולפעמים נראה ומרגיש שהכל בסדר לתקופה קצרה ויציאות רגילות, ואחר כך שילשול והרגשה מאד לא טובה בבטן ושוב רק חוסר נוחות ויציאות רכות.
זה התפרץ לפני 3 שנים כשילשולים קשים, אחרי עלייה במשקל מכוונת (אני שוקל שישים וקצת על מטר שבעים וארבע, בן עשרים וארבע) ומאז הפסקתי עם חלב ניגר, גלוטן לחלוטין ואז חזרתי לאכול רק לחם מלא, זה שיפר את המצב, אבל מאז שהמצב כפי שתיארתי אין שיפור.
עשיתי הרבה בדיקות, כולל קולונסקופיה, שלא מצאו כלום, גם לא רגישות.
עכשיו אני בעיקר לא יודע למי לפנות כי מבחינת הרופאים כנראה יש לי מעי רגיז.

0 אור 0

New member
טיפול בתזונה + טיפול הוליסטי מחזק

תמצא לך מטפל שמשלב תזונה עם שיטה נוספת (צמחי מרפא, רפלקסולוגיה , דיקור ..) ותתחילו לעבוד,
רוב בעיות מערכת העיכול מהסוג שלא מזוהה על ידי הרופאים נפתרות על ידי התאמה של אורח החיים בתוספת של איזון מערכות הגוף,
המלצה ראשונית עוד לפני שתתחיל בטיפול: אם לא לקחת אף פעם פרוביוטיקה אז לקחת פרוביוטיקה טובה כבר מחר, ולנסות לעבור לתזונה הכי פשוטה (זו שעשתה לך הכי טוב אי פעם) כדי להרגיע את מערכת העיכול

yaeli 101

New member
בנוסף לכל ההמלצות של קודמי

תתחיל לאכול דברים כתומים ומבושלים.
מרק בטטה עם דלעת יכול לעזור מאוד.
רצוי להקפיד על לפחות ארוחה חמה אחת ביום, לאכול אותה בשקט ושלווה - חצי שעה של ארוחה.
רצוי להמנע מבוטנים, אגוזים, מאכלים מטוגנים.
והכי חשוב - לגשת למטפל טוב, שיאבחן את הבעיה. צמחי מרפא יכולים לעשות שינוי משמעותי בתוספת לדיקור.
תרגיש טוב

תוספת קטנה..

ניתן להשתמש בשמנים אתריים לחיטוי ואיזון מערכת העיכול כגון כוכבי אניס, ג'ינג'ר, הל, אגוז מושקט, קימל
כמובן בהתאמה של המטפל/ת שלך.

barakshiatsu

New member
תוספת גדולה

לא יודע עד כמה תמצא את זה רלוונטי אליך אבל,
במיוחד במעי רגיז חשוב לבדוק את ההשפעה של המצב הרגשי על הבעיות בבטן.
איך היום יום שלך? האם אתה לחוץ? האם "שומר דברים בבטן"? וכולי...
העבודה הזאת לוקחת זמן, ונעשית בד בבד עם כל ההמלצות הטובות שכבר קבלת.
לזהות הרגלים שלנו ולשנות אותם בהחלט לא דבר קל, אבל אפשרי, במיוחד עם נעזרים
בבעל מקצוע מתאים (פסיכולוג או מטפל/ת ברפואה משלימה שיכולים לחדד לך את החיבור גוף-נפש).
כמו כן, אפשר להתחיל לחשוב, מה אירע לפני 3 שנים שגרם לבעיה "להתפרץ"...
אולי זה יעזור לשפוך אור על כיוון לפתרון.
שיהיה בהצלחה,
ברק.

hal767

New member
אינני יכול לאבחן את הבעיה במסגרת הפורום.

אך אני מניח שכדי להחזיר את מערכת העיכול למצב שהיא פועלת נכון יש לתת את הדעת גורמי על הבעיה, ולתקן את הטעויות התזונתיות שאתה מבצע. סילוק המזונות מהחי מתפריטך, מומלץ. אבל במקביל יש להתאים לך דרך תזונתית, אותה יש לשנות לפי המצב עד שיסתיים תהליך הריפוי.
מעבר לתזונה יש להקפיד גם על כללי אכילה נכונים. אלה חשובים במיוחד במצבים כאלה.

העובדה שאין מימצאים רפואיים בבדיקות היא מעודדת. זה סימן שכנראה לא נגרם נזק משמעותי למערכת, אלא נוצרו בה שיבושים, שלדעתי ניתן לתקנם.

יש לתת את הדעת למצב נפשי המשפיע ישירות על תקינות מערכת העיכול.

אני לא דוגל בתוספים שונים שהם בניגוד לצרכי הגוף ומפריעים לו. מזון מתאים זה בדיוק מה שהגוף צריך, וזה גם מה שמערכת העיכול צריכה כדי להתרפא.

למעלה