בעיות סוללה...

idbs

New member
בעיות סוללה...

יש לי מחשב GIGABYTE W251U עם סוללת 6 תאים שתמיד הספיקה לי לכ-3 שעות עבודה רגילה, לאחרונה נסעתי לחו"ל ללא המחשב והשארתי אותו מכובה 3 שבועות ללא טעינה, מאז שחזרתי גם לאחר טעינה לילית הסוללה מספיקה לכשעה בלבד, האם יתכן ש'הלכה' הסוללה (הנייד אצלי רק שנה והאחריות עליה היא עד כמה שאני מבין לחצי שנה). האם אפשר לעשות משהו ? האם זו תופעה ידועה ?

יאיר B

New member
אומנם סוללות נחלשות עם הזמן, אבל זה נראה

קצת מוזר. הנפילה היא פתאומית מדי. מצד שני, אני יודע שסוללות ליטיום אסור לפרוק לגמרי (כלומר עד הסוף). זה יכול לגרום למה שקרה לך. אז זה הניחוש שלי שקרה (וזאת הסיבה שהסוללה כאשר קונים מחשב חדש מגיעה בנפרד מהמחשב). לפעם הבאה שאתה עוזב את המחשב להרבה זמן, נתק את הסוללה ממנו (וכדאי שתהיה טעונה לפחות ל-50% כדי שלא תגמר בזמן הזה). למרבית המחשבים יש אחריות לסוללה של 6 חודשים, אבל יש גם כמה שנותנים שנה (לנובו?). אין לי מושג מה התנאים בגיגהבייט (בכלל לא מכיר את המחשבים שלהם).

idbs

New member
המחשב היה מכובה בזמן הזה...

מכובה לגמרי ולא ב-STANDBY. בכל מקרה אם הלכה הסוללה היכן מומלץ לקנות חדשה? יש איזה חנות מקוונת עם הסוללות של GIGABYTE ?

יאיר B

New member
סטנדביי היה גומר את הסוללה כעבר יום בערך ואז

המחשב היה כבה לגמרי. זה עדיין אותו דבר. אני כמובן לא בטוח שהסוללה באמת הלכה לגמרי (זה מתבסס על ניסיון מול הנייד השני שלי: אם אני משאיר אותו בארון עם סוללה מחוברת למשך שבוע/שבועיים כאשר הסוללה מלאה לגמרי, כאשר אפעיל אותו לאחר אותם שבועיים הוא יהיה על 3/4 בערך, אותו כנ"ל עם נגן MP3 שכבוי - אחרי שבוע הסוללה מתרוקנת כמעט לחלוטין). לגבי סוללות חדשות: אין לי מושג מי היבואן של גיגהבייט בארץ. יש את אתר בטריז (תסתכל בקישורים) שהם מוכרים סוללות לניידים (וגם מחדשים).

idbs

New member
עכשיו אני חושב...

עוד הבדל מאז שחזרתי מחו"ל הוא שעכשיו אני מפעיל את ה-BLUETOOTH הפנימי של המחשב כדי להתחבר לעכבר שקניתי, יכול להיות שזה מה שגורם להבדל כזה בזמני ההפעלה ? כמו כן אני לא זוכר שהסוללה היתה מרוקנת כשהפעלתי אותו כשחזרתי... יש רעיונות ?

יאיר B

New member
וואלה? 3 ניידים, בכולם הסוללה הייתה בתוך

ניילון באריזה. תזכיר לי איזה מחשב קנית?

RoyBO

New member
אני יודע חחח

פירסמתי אתמול שישור ביקורת קצרצר + תמונות זה עבר עמוד או שניים הלאה, חפש אותו.

יאיר B

New member
איך לא ראיתי? ../images/Emo163.gif

הוספתי קישור במאמרים. אגב, לגבי הנושא של הלימודים: אתה יכול לעשות ניסיון עם כסאות סטודנט. קנה לוח עם קליפס (כזה שאפשר לחבר אליו דפדפת פוליו) ותשים על ה"שולחן" שצמוד לכיסא. זה יתן לך יותר מקום שעליו יוכל המחשב להישען (אבל עדיין תצטרך לשמור אותו ואולי לתמוך בו מלמטה). אם לא ילך תוכל תמיד לשים אותו על הברכיים (כמו שהוא אמור להיות., לפחות לפי שמו..). גם פה הלוח יוכל לעזור לך (מעבר חום ממנו וכאלה). זוועה כסאות סטודנט (מזל שאצלנו אין כמעט בכלל כאלה).

למעלה