בעיות מפרקים

פומפול

New member
בעיות מפרקים

שלום. אני אוטוטו בת שלושים, ורציתי לקבל חוות דעת גלבי טיפולים או תוספי מזון או תרופות לחידוש הסחוס. כרגע אני נמצאת במצב בו תנועות שגרתיות מוציאות לי "קנקים" ממפרקים שונים כגון ירכיים, מרפקים, קרסול וכמובן האצבעות. אני מתחילה להרגיש לפעמים כאב קל במפרקים הנ"ל, ואני רוצה לעשות משהו לפני שיהיה מאוחר מידי. למי עלי לפנות ומה כדאי לי לעשות? תודה מראש, והמשך יום טוב לכולכם.

0 אור 0

New member
מזל טוב - את יכולה להתחיל לחיות

גיל 30 זה גיל נהדר, מספיק בוגר כדי ללמוד מהנסיון ולקבל החלטות שקולות, מספיק צעיר כדי להתחיל לחיות כמו שצריך, להתחיל ללמוד משהו חדש, לשנות כיוון בחיים וכו' (האמת גם ב 40 או 50 אפשר - אבל ב 30 זה ממש קל וטבעי) ולבעיות המפרקים שלך: כמובן שאם התזונה שלך אינה בריאה, אז זה הזמן לשנות אותה ולעבור לתזונה בריאה, למען לא יהיו בעיות בריאות גם מעבר למפרקים, אבל הטיפול הטוב ביותר הוא תנועה - כל שיטה של תנועה מודעת החל מפלדנקרייז ועמיתיו, המשך ביוגה או צ'י קונג או טאי צ'י - אין כמו פעילות גופנית ותנועה נכונה כדי לשמור על מפרקים בריאים ומאושרים לשנים רבות. למען הסר ספק, סוגי ספורט מאומצים, כמו ריצת מרתון או טניס תחרותי או הרמת משקולות, אינם נכללים בהגדרה שלי לתנועה מודעת. אם את בכל זאת עוסקת בספורט מאמץ, חשוב מאד להתייעץ עם מומחה לתנועה על מנת להתאים את התנועתיות ורמת המאמץ למניעת פגיעה במפרקים. וכמובן, שאת גם יכולה להוסיף להנאתך טיפולי מגע מסוג כלשהו - בפרט תאילנדי , שיאצו או טוינא שיעבדו על שיפור התנועתיות (ועל הדרך יפתרו עוד כמה בעיות אם יש לך)

פומפול

New member
תודה

אז אני מבינה שאיגרוף תילאנדי לא נמצא ברשימת ההמלצות שלך? אגב, מה זעתך על מגה גלופלקס וסוגו? ומה זה פלדנקרייז?

0 אור 0

New member
אני לא מספיק מכירה אגרוף תאילנדי אבל

אמנויות לחימה אחרות כמו קאראטה או טאי צ'י כן נמצאות ברשימת המומלצים שלי ואפילו במקום גבוה, אז בהחלט שווה לשקול את העניין עם מישהו שכן מכיר או לפי שיקולים ענייניים של סוג הפעילות. אני הפסקתי לעסוק בקראטה כי לא הייתי ברמה מספיק גבוהה כדי להמנע מפגיעה, ובמצב שהייתי בשנה שעברה הרגשתי שאני לא מסוגלת לעמוד בפגיעה נוספת. אבל ממש חבל ...

למעלה