בעיות מעיים

orlyhalevy

New member
בעיות מעיים

הייתי אתמול אצל גסטרו נתן לי סוללה של בדיקות : קולונסקופיה, בדיקת סבילות למזון וגסטוקופיה מישהי מכן יכולה לספר לי על הבדיקות איך הן מתבצעות? תודה אורלי

היי אורלי

נראה לי שהתכוונת לגסטרוסקופיה, בדיקת גסטרוסקופיה מבוצעת בטשטוש מכניסים צינור או שזה סיב אופטי דרך הפה לבדוק את הוושט והקיבה, הבדיקה מבוצעת למיטב זכרוני משהו כמו 2,3 דקות. ממש לא נורא עשיתי לפני 5 שנים בערך. לגבי קולונוסקופיה - לא עשיתי - אבל ממה שאני יודעת, צריך לשתות חומר בשם סופודקס להתרקנות, מכניסים סיב דרך פי הטבעת ובודקים את הרקטום, המעי הגס, המעיים. מקווה שקצת עזרתי. יום טוב ובהצלחה בבדיקות.

galim29

New member
היי אורלי../images/Emo140.gif

גם את הקולונוסקופיה עושים היום עם זריקת טשטוש. לא מרגישים כלום. קצת לא נעיםם מהגזים שיש כי הבטןן מתנפחת אבל בדיקה סבירה לגמרי. לגבי סבילות למזון אין לי מושג - אולי בדיקת רגישות לחלב או לדברים אחרים כמו גלוטן וכדומה. המטרה לשלול שהבעיות מעיים שלך אינן קשורות לתחום הגסטרו... למשל מחלת קרוהן ורגישות לצליאק.. זה התחום של גסטרו. שווה לעשות אותן כדי לא לעבור סתם לפרוסקופיה. מה שכן, חשוב שזה יהיה גסטרו שמבין באנדו ויודע את הרגישויות והתסמינים של המחלה כי לפעמים קולונוסקופיה היא בדיקה רגישה לבנות עם אנדו. צריך להיות מודעים שיש לך אנדו. שיהיה בהצלחה!!!

זואילי

New member
לגבי בירוקרטיה וכו'

ולגבי הקולונוס' - קיבלת את הפרטים מהבנות. תגיעי עם מלווה כי בגלל הטישטוש אסור לנהוג. תדללי את הסופודקס בספרייט או משהו אחר, כדי שיהיה אפשרי לבלוע... חוזרת על ההמלצה - רצוי אך ורק אצל ד"ר בארגבל. חבל לעבור את הבדיקה סתם אצל מי שלא מבין גם באנדו. להפנייה והבקשה לטופס 17 צרפי כל מיני תכתובות שקיבלת כדי שיאשרו לך בקופ"ח. אם קובעים לך תור רחוק - אל תהססי להתקשר פעמיים בשבוע, בקונסיסטנטיות - כי תמיד יש שם ביטולים... בהצלחה

למעלה