בעיות מנוע

nir2far

New member
בעיות מנוע

שלום,
יש לי מנוע יאנמר 40 בסירה, הותקן לפני כ 8 שנים, סה"כ כ 450 שעות עבודה עליו.
לפני כיומיים חזרתי למרינה על מנוע, נוסע יציב, 1800 סל"ד. ללא כל שינוי מהצד שלי פתאום התחילו הטורים במנוע לטפס. הסל"ד הגיע לאזור ה 4000+, נשאר שם כמה דקות, וירד חזרה ל 1800. הסיפור חזר על עצמו כמה דקות מאוחר יותר שוב, אותו התשריט. בניסוי, הורדתי סל"ד ל 1500, הכול נראה נורמלי, חזרתי למרינה בצורה תקינה.
אתמול רציתי לנסות לסמלץ את התופעה, הפעלתי את המנוע במעגן (בניוטראל), עבד תקין כחצי שעה בסל"ד 1500, העלתי ל 1800, אותו הסיפור. שוב עליה ל 4000+ לכמה דקות, וירידה חזרה לתקין אח"כ. במהלך הזמן בו המנוע משתולל ככה, לא משנה מה אני מנסה לעשות, לא עוזר להוריד את הטורים או לכבות את המנוע. מעביר לניוטראל (כאשר הייתי ביים), מנסה למשנק אותו, כלום. נראה כי הקטע במעגן אתמול היה יותר אינטנסיבי, התחיל לזרוק שמן/סולר/עשן דרך יציאת האגזוז. מעולם לא היו לי בעיות עם המנוע, כולל נסיעות לחו"ל והפעלה לאורך זמן ארוך.

אני יחסית חדש בתחום המנועים, יש למשהו רעיון מאיפה התופעה הזאת יכולה להגיע ומה צריך לתקן?

gb228

Active member
diesel runaway - נובע ממקור "לא רצוני" של דלק

שבמקרה זה לא חייב להיות סולר אלא גם שמן
כנראה כניסה של שמן מנוע לצילינדרים (ולכן סגירה של מקור הסולר לא עוזרת כי מקור הדלק אחר ועצמאי לחלוטין)

gb228

Active member
בדקתי בספר של נייגל קאלדר

הסיבה יכולה להיות פשוטה - מילוי יתר של שמן שגורם לעודפים לחזור למנוע - האם החלפת או מילאת שמן לאחרונה?
סיבות יותר "כואבת":
מובילי שסתומים שחוקים
אם זה מנוע עם מגדש טורבו - בעיה באטם השמן שלו
אם יש צינורות דלק פנימיים - דליפה של סולר לתוך השמן

danielia1

New member
זה יכול להיות גם פגיעה במנגנון השליטה בסל"ד . פגיעה במשקולות

ובמנגנון באופן כללי. מכת טורים גבוהים מאוד גורמת לנזק . כשמנגנון משובש לא ניתן לכבות דרכו את המנוע.

אדם99

New member
לפני שאתה מפרק את המנוע לחתיכות

תחליף את מסנן הדלק המפריד, יתכן שהוא סתום וזה גורם לתופעה. היתה לי תופעה כזו במנוע וולבו והיא נעלמה לאחר שהמסנן הוחלף.

למעלה