בעיות מנוע

shakshuki

New member
בעיות מנוע ../images/Emo7.gif

המנוע שלי (fx 46) מתנהג מוזר מאד. נראה כאילו הכוונים שלו משתנים כל הזמן, לפעמים הוא לא מצליח לעלות לטורים גבוהים, ושניה אחר כך הוא מצליח. כשזה קורה באויר זה בכלל לא נעים. היום הוא נחנק באויר כמה פעמים, וכאילו התאמץ לעבוד, ואז חזר לעבודה רגילה, אחר שוב הפיל את הסל"ד והמנוע כבה. כשאנחנו מכוונים אותו נראה שהכוון בורח שוב באמצע הטיסה. ואגב, זה מנוע חדש. מיכל הדלק ממוקם טוב והצינורות חופשיים מפיתולים. יכול להיות שהסיכה הנגדית זזה מעצמה? יש משהו שאני יכול לעשות בעצמי? תודה, אבי

alonj

New member
תבדוק כמ דברים :

1. יתכן שהאטמים של המנוע קרועים/מפוררים. יש להוציא אותם ולבדוק במישוש ובעין. כמו-כן אתה יכול להרטיב במעט רוק (עם האצבע, בזהירות) נקודות שבהן יש אטמים בזמן שהמנוע עובד. אם יש בועות - מצאת את הבעיה. 2. יתכן שהסיכות משתחררות מעצמן. תבדוק ידנית אם הן תפוסות טוב, כולל בזמן שהמנוע מתחמם. בהצלחה.

shakshuki

New member
אבל זה מנוע חדש

יכול להיות שהאטמים התפוררו כל כך מהר? הוא אמנם התחמם לי פעם אחת אבל אחר כך עבד מצויין כמה טיסות, עד שהכוון ברח שוב והיום, כאמור, היה בעייתי מאד.

hifly

New member
דלק דלק דלק

תנסה להחליף את הדלק,אולי הור כבר ישן? אולי תוצרת ....הארץ (עזה המיזרחית) מים בדלק גורמים לתופעות כאלו. האם אתה סוגר את המיכל אחרי המילוי? אמיר

shakshuki

New member
זה מיכל חדש

5% של טיסן חיפה. מה שנכון זה שהבעיות החמורות התחילו כשהתחלתי להשתמש במיכל החדש, אבל גם לפני כן הוא היה בעייתי ושינה כוונים מידי פעם. אז מה עוד חוץ מדלק? אבי

hifly

New member
תנסה דלק אחר -מתוצרת מיובאת

מוכרת וטובה, ושיהיה חדש. ואז ניראה. בדוק צנרת למיכל הדלק ובדוק את המיכל לנזילות זעירות או כניסת אויר.אולי יש לך חור קטן במיכל,לפעמים קורה שבירגי תושבת המנוע ניכנסים למיכל ואז יש כניסת אויר,או חור/חריץ זעיר בצנרת דלק. תנסה גם לעלות לדלק עם 10% ניטרו. אמיר

אולי לכלוך בסיכה ורעיונות נוספים

שלום רב, ישנם כמובן הרבה סיבות אבל אחת נפוצהוהיא שיתכן שהצטבר לכלוך בכניסה לקרבורטור. הטיפול: פתח לגמרי את סיכת הדלק והוצא אותה. כעת תדלק את הטיסן מכיוון הצינור של האגזוז. מה שיקרה זה שהדלק יזרום בכיוון ההפוך וישטוף את המעברים. כעת שטוף את סיכת הדלק לאחר מכן סגור אותה מעט ושוב הזרם דלק דרך הצינורית של האגזוז. הפעם הדלק יזרום בחזקה לתוך הקרבורטור בתקווה שישוטף את החריר של הדלק שעובר מברז הדלק לתוך הקרבורטור. כעת סגור את הברז לגמרי, פתח אותו שני סיבובים וכוון את המנוע. אפשרות אחרת היא שאחד או שני הברגים שמתחת לקרבורטור משוחררים, פשוט נסה לחזק אותם. מיותר לומר שתוודא שאין היווצרות בועות בצינורית הדלק שמגיע לקרבורטור כי זה גם גורם לתופעות דומות בברכה אבי ורטהיימר www.tisan.co.il

לדעתי...

פתח מעט סיכה נגדית זה הכל... אם המנוע חדש אז לא צריכה להיות שום בעיה אחרת פרט לכוון גם הדלק שציינת פה צריך להיות בסדר. בברכה דני קרנר

shakshuki

New member
אתה מתכוון שהתערובת עניה?

בדקתי והסיכה הראשית (לא אני כיוונתי) פתוחה סיבוב אחד בלבד. כאן למדתי שהיא צריכה להיות פתוחה כשני סיבובים. אז זה אומר שהתערובת עניה כרגע, או שהסיכה הנגדית פתוחה מדי ולכן המדריך שלי סגר את סיכת התערובת, או שניהם ביחד? אגב, כשהמנוע מותנע, בשניות הראשונות אני רואה בועיות אויר בצינור. אין לי מושג מהיכן הן באות כי הכל סגור והצינוריות שלמות. זה נורמלי? בתודה, אבי (מבולבל מעט)

למעלה