בעיות מיקום

• פותח הנושא rnsh
  • פורסם בתאריך

rnsh

New member
בעיות מיקום

האם גם אתם נתקלים לפעמים בקשיים למצוא מקום לשחק? לפעמים זה לא נוח להזמין הביתה קבוצת אנשים קולנית שמשטלתת על הבית למספר שעות לא מבוטל, במיוחד כאשר בן/ בת הזוג אינם שותפים לתחביב, או כשיש חתול בבית והוא מחליט "להתעניין" במשחק (במקרה הפרטי שלי, חתול אחד שינה במחי זנב את פני כל המערכה בסטלינגרד). בנוסף, הצורך להזיז משחקים ממקום למקום הוא בעייתי (במיוחד כאשר מדובר משחקים עתירי רכיבים), וגורם לשחיקה מיותרת ולאובדן של רכיבי המשחק. בחו"ל ישנם מספר מקומות בהם יש "מסה קריטית" של שחקנים, שהצליחו להקים מועדונים, ובכך לפתור אחת ולתמיד את בעיית המיקום. האם הדבר מעשי גם בארץ? מה דעתכם?

backdoorslam

New member
חדשות רעות - אתה חייל בודד במערכה

רן, אני מבין לליבך. באמת. אך אני מאמין גם שחלק גדול מיושבי הפורום הזה מרימים גבה תמוהה לנוכח סיפורך המעציב. דווקא תחת מטרית ההגדרה הנרחבת של "משחקי לוח" נמצאות שחקניות (נשים יעני) רבות. שחקני המלחמה, ובעיקר אלה שמתמקדים בHex & counter, אינם מצייתים לסטטיסטיקה של מגדר ומשחקי-לוח. Hex&counter הם משחקים שתקועים בנישה מאוד מסויימת, שהולכת בד בבד עם תחביבים גבריים נוספים כמו בניית דגמים או מכנאות למשל. ובקשר למועדון; עד שלא נתאגד - חבורה של גברים חובבי מלחמה וקרטונים - אני לא רואה את הרעיון מתממש. שים לב שדווקא קיימים מועדונים לשח-מט וברידג' למשל, כשמועדון ברידג' מיוצג ממש כמו מסדר אבירים ותיק. לסיכום, אם כל החיבה הרבה שאני רוכש למשחקי-לוח "רגילים" - אין לhex&counter יותר מידי במשותף מבחינת האווירה התרבותית. אני בטוח שגם שחקני השח תוקעים חיוך מזלזל..

rnsh

New member
מה הקשר?

ראשית, הסיפור שלי אינו מעציב, וכל מי שרוצה להרים גבה חופשי לעשות כן. אני לא יודע לכמה אנשים יש ותק משחק של מעל 15 שנים, אבל אחרי תקופה כל כך ארוכה של משחק, אני יודע היטב את הערך מקום ניטראלי שמאפשר לך לשחק באופן חופשי בלי להשתלט על הבית ובלי לגרום אי נוחות לבת הזוג שלך / בני ביתך, במיוחד כשמשחק יכול להמשך בקלות גם 10 עד 12 שעות ברציפות. אתה צודק בכך שז'אנר משחקי המלחמה קוסם יותר ללבם של גברים מאשר לנשים, אבל אין קשר בין עובדה סטטיסטית זו לבין הטענה שלי שקיום מועדון יכול להועיל לכלל שחקי השולחן בארץ, נשים כגברים, על מגוון הז'אנרים שלהם. עם זאת, הרושם שלי הוא שכמות המתעניינים במשחקי לוח בארץ, על כל גווניהם, איננו מצדיק פתיחת מועדון, ולא תהיה כל אפשרות מעשית לממן את פעילותו.

ycyclop

New member
שני חלקים לתשובה

היות ולמעשה יש שתי שאלות אצלך אענה בשני חלקים 1: לצערי בגלל מגבלות זמן ומציאת אנשים למשחקי מלחמה קצת נטשתי את הז'אנר ועברתי לשחק משחקים קצרים יותר. הרווח שלי הוא כפול: גם אישתי היא שותפה מלאה לתחביב וגם תפיסת הבית היא לזמנים קצרים יותר כך שהבעיה לא ממש קיימת (חוצמזה שיש לי חדר פנוי במקרה הגרוע ביותר) 2: אני לא חושב שיש מספיק אנשים בשביל פתיחת מועדון. רוב המועדונים שיוצא לי לקרוא עליהם מורכבים מ20-30 שחקנים שנפגשים פעם בחודש למרתון משחקים של 4-6 שעות ולפעמים אירוע מיוחד של יום שלם. מועדונים שפעילים פעם-פעמיים בשבוע יש רק בחנויות שמאפשרות לשחק בתחומן (עבור תשלום לפעמים די סימלי) ועד שלא תהיה חנות רצינית פה זה לא יקרה (וגם אז לא בטוח כי חנות שיש בה שטח משחק צריכה להיות לא במרכז העיר אחרת השכירות רצח, אבל אז יהיה קשה לאנשים להגיע והיא לא תצליח, לא פשוט) אני כן מקווה שבעזרת הפורום ואירועי משחקי תפקידים נגיע ליותר אנשים ונגדיל את הקהילה ואולי נוכל לבנות מועדון כמו שצריך.

ycyclop

New member
קשה להעריך

קודם כל השאלה היא מהם שחקני משחקי לוח? האם כאלה שמשחקים רק מונופול/שבץ-נא וכו נחשבים? לפי מה שראיתי בביגור האחרון אז ניתן לאמוד אותם: בכמה ימי פעילות שיחקו בביגור כמה עשרות והיות ורק חלק לא גדול מגיע לביגור אז אני מעריך בכמה מאות בודדים אבל השאלה היא האם ירצו לשחק במועדון? הרבה אנשים נוח להם עם הקבוצה הקטנה של חברים, ולא לשכוח שהם פרוסים בכל הארץ...

למעלה