בעיות מין..עזרה

בעיות מין..עזרה

אתחיל בכך שהסיבה שאני מפנה את השאלה פה זה כי סגרו את הפורום "טיפול מיני ומיניות"...וגם יש כאן הקשר נפשי סמוי ללא ספק. מי שיודע אי]ה ניתן לקבל עזרה אני אשמח לשמוע אני הייתי עם מעט בחורות בחיים שלי,למרות שאני בן 28,ותמיד היה לי קשה עם החלק המיני,למרות שהיתה משיכה מינית ותשוקה עד הרגע המיני גם עם החברות שלי לא הצלחתי לקיים יחסי מין,ויותר גרוע מזה,אני לא מצליח להשתחרר כשאני איתם. אני לא רק מדבר על סקס עצמו,אני מדבר על נשיקות וחיבוקים גם,זה כאילו שאני מנשק אותה אך חושב על העובדה ש"אני מנשק אותה" בו זמנית. כלומר אינני "נמצא בתוך הרגע". חשוב לציין שהבעיה של "לא להיות בתוך הרגע" קיימת ברוב הדברים בחיי. אני נגעל מלנשק או לגעת אברי מין מאד,וכל מה שעובר לי בראש זה איך לודא שהבחורה לא תחוש בכך...אני נוגע בה כאילו היא כיסא חדש שאני בודק את המרקם שלו. ללא אהבה אמיתית וללא תשוקה בכלל. לצערי אינני יודע מה זה ההנאה המדוברת של סקס ומרגיש אדיש ו"ילד" בזמן ביצוע מיני. יש לי טיפול פסיכולוגי אך זה לא עוזר בעניין. אשמח לעזרה

גרא.

New member
סתם בחור24סביר להניח שאתה משתייך לקהילייה,די

גדולה של גברים ונשים א-מיניים.כלומר,זן אינה סטייה אלא התנהגות שכיחה למדי .הסבות לא ממש חשובות אלא אם כן אתה סובל מזה ורוצה לשנות את מצבך.תוכל להכנס כאן בתפוז לפורום של א-מיניות.כדאי שתקרא את הכתבה בנושא הזה שפורסמה היום. http://health.walla.co.il/?w=/5010/1853046

אנסה להסביר שוב

זה קשור בעקיפין ומעניין אם מישהו/י מרגיש דומה,אל תתביישו זה נושא חשוב לדבר על. אני הייתי עם מעט בחורות בחיים שלי,למרות שאני בן 28,ותמיד היה לי קשה עם החלק המיני,למרות שהיתה משיכה מינית ותשוקה עד הרגע המיני גם עם החברות שלי לא הצלחתי לקיים יחסי מין,ויותר גרוע מזה,אני לא מצליח להשתחרר כשאני איתם. אני לא רק מדבר על סקס עצמו,אני מדבר על נשיקות וחיבוקים גם,זה כאילו שאני מנשק אותה אך חושב על העובדה ש"אני מנשק אותה" בו זמנית. כלומר אינני "נמצא בתוך הרגע". חשוב לציין שהבעיה של "לא להיות בתוך הרגע" קיימת ברוב הדברים בחיי. אני נגעל מלנשק או לגעת אברי מין מאד,וכל מה שעובר לי בראש זה איך לודא שהבחורה לא תחוש בכך...אני נוגע בה כאילו היא כיסא חדש שאני בודק את המרקם שלו. ללא אהבה אמיתית וללא תשוקה בכלל. לצערי אינני יודע מה זה ההנאה המדוברת של סקס ומרגיש אדיש ו"ילד" בזמן ביצוע מיני. יש לי טיפול פסיכולוגי אך זה לא עוזר בעניין אם כבר העליתי את הנושא אז אני אנסה להרחיב כמה שאפשר הבעיות המיניות שלי התחילו מגיל קטן אני חושב. מגיל 10 בערך היה לי משיכה מוזרה שתמיד ניסיתי להסתיר. המשיכה הזאת התחזקה ונהייתה יותר מינית ככל שגדלתי. אני יודע שלאורך כל השנים היה בי פחד שיגלו,אם זה אח שלי או כל אחד. הבעיות האלו אולי יותר דומות לסטייה מינית אך מרגיש לי שזה נובע ממשהו נפשי עמוק. מצד שני בגלל שזה התחיל בגיל כה קטן,ואני לא עברתי טרואמה או סבל כל שהוא לפני גיל 16...אז אולי זה מולד. מצד שלשי, כן יש לי בעיות,בעיקר חברתיות מגיל קטן,מהגן. אולי זה קשור לזה... אז כל השנים חייתי בפחד שיגלו וחייתי בתחושה מוזרה כי ידעתי שזה לא נורמלי. רק התחלתי לדאוג באמת כשהמוח התחיל לעבוד שעות נוספות,ואני מדבר על גיל התיכון. עד אז זה סתם היה מוזר אך לא בעיה. הבעיה התחילה כששמתי לב שאני מאונן ונמשך לסטייה הזאת (2 סטיות בעצם)...ושאני לא נמשך לגבר ואישה שוכבים. ואף נגעל מזה. כמו ילד קטן. התחושה שמלווה אותי כל חיי הוא שאני "ילד" ולא "גבר"...גם היום,למרות שפחות. זה נובע לדעתי מכמה סיבות,בין היתר המראה הגופני שלי (נמוך ושמנמן) וגם תכונות שבסטיגמה המוחית שלי מבשרים על "לא גבר"...המשך יבוא היית חושב שאין משיכה מינית לנשים,אך ההפך הוא הנכון. אני נדלקתי על בנות כל הזמן,ותמיד רציתי להיות בקשר מיני,דמיינתי סקס ומה לא. המשיכה שלי לנשים היה חזק אך לא מציאותי בגלל החוסר יכולת להאמין שאני מסוגל בכלל להשיג אישה שתרצה לשכב עימי,או בכלל לגעת בי. החוסר ביטחון היה עצום מצד המיני אך מצד הנפשי וקשר של אחד על אחת בדיבור הייתי מלך. הייתי כובש ליבות נשיים כל הזמן ואולי זה בראש שלי,אבל חשבתי שהן רוצות אותי אך מחכות שאהיה הגבר,וזה לא קרה. הרצון ופחד בו זמני ממש מבלבל. תמיד רציתי קשר מיני אך ידעתי שבאמת אני לא בחור של סטוץ אלא רק רוצה לחוש מה זה מין,סקס וכל מה שזה כולל. הרצון הזה נבע מתחושה יותר עמוקה של להיות כמו כולם,ובעצם נורמלי,או גבר ככל הגברים. הדבר הזה מזכיר את מה שמנחה את חיי עד היום,התחושה שאינני "גבר"... הסטוץ או ניסיון מיני שרציתי לחוות גם נבע מהרצון להיות נורמלי וגם נבע מהתשוקה,האהבה למגע והסקרנות. משום מה,תמיד הרגשתי שאני לא אדע איך לתפקד במיטה עוד לפני שנכנסתי לאחת עם משהי. אוסיף ואומר שמאז שאני קטן,ובעיקר מגיל ההתבגרות, אני בן אדם שמודע לעצמו ולסביבתו בצורה קיצונית ו"לא נמצא בתוך הרגע" הרבה מהזמן,ורק לעיתים רחוקות באמת מרגיש משוחרר. אני מרגיש את זה בזמן אינטרקציה מינית אך גם בכל דבר אחר בחיי. במין יש לי גם תחושה של"איכס זה מגעיל אותי האיבר מין",וזה למרות שאני מלא תשוקה בהתחלה. פתאום לפתע באמצע "ביצוע" מיני,אני חושב לעצמי" הממ...מעניין...אז עכשיו אני נוגע בשדיים. איזה מוזר אני מנשק גוף. זה מרגיש לי כמו שאני מנשק איזה חפץ...למה אני לא יכול להיות פה?! עם הגוף ועם האישה הזאת שאני אוהב?! למה אני חושב וחושב במקום להיות "בתוך הרגע,המצב שאני נמצא בו פיזית"...אלו מחשבות לדוגמא שממחישות מה אני עלול לחוש בזמן ליטוף הגוף או במקרים לא מיניים,ישיבה עם אנשים וחשיבה על מה חושבים עלי ומה נראה לי שחושבים עלי,ובטח רואים שאני בדיכאון,מוזר,לא חברתי וכו... אז גם אז בתוך הקבוצה אני מאבד את הרגע,וכשאני מדבר אני מודע לפה שלי ומה שיוצא ואיך זה נשמע(זה גורם לגמגום)...המשך אולי תבוא....

sengoku

New member
אחי אני לא פסיכולוג אבל...

יש לי לפעמים בדיוק את אותה הבעיה (תראה שתי הודעות למטה) שאתה מתאר וגם אני הייתי מעט עם נשים, אצלי זה יותר קורה שאני פוגש ומדברים עם בחורות (לפעמים) יש מחשבות כמו "יש לי יש לי בעיה עם נשים" "היא חושבת שאני מוזר" לא יצא כלום"... בקיצור אני ממש לא נמצא ברגע ו"האני האמיתי " לא מתבטא בכלל, אני נלחם עם הראש שלי היו גם מקרים שהמחשבות האלו התמוססו בגלל החלטה שהחלטתי שאלו רק מחשבות והכל בסדר איתי והשגתי דברים.. תראה תחלאס נראה לי שאין לך בעיה רצינית אלו רק מחשבות אוטמטיות שעולות לך בראש והם לא בהכרח נכונות כי עובדה שאתה אומר שאתה נדלק על נשים, תעבוד על עצמך ותלמד לנהל דיאלוג חיובי עם עצמך ואני אתן לך את הטיפ הכי גדול תעשה ספורט באופן אינטנסיבי 5 פעמים בשבוע ותאכל בריא ותראה איך הבעיות נעלמות לך..

גרא.

New member
סתם בחור 24,ההסבר שהבאת עכשיו,משנה את התמונה.

בפנייה הקודמת שלך,תארת את עצמך כ"אדיש וילד" בזמן בצוע מיני,וזו אחת התכונות המאפיינות א-מיני.כעת המחשבות שאת טרוד בהם בזמן מגע מיני,הן בין היתר ביטוי כנראה של חרדת בצוע,שעה שאינך יכול להיות ממוקד תחושתית במשגל ,כפי שתארת "אינני נמצא בתוך הרגע",נגעל מעצם המגע,ובעצם אתה כפי שנהוג לומר בספורט,לא באת למשגל.האם במסגרת הטיפול הפסיכולוגי שלך,עלתה האפשרות שתעזר בסרוגייט?

גרא.

New member
סתם בחור בן 24,סרוגייט הוא טיפול מיני זוגי

מעשי בעל מאפיינים התנהגותיים.הטיפול נעשה באמצעות בן זוג חליפי במקום בן הזוג הקבוע. הטיפול יקר,אבל עשוי מאד להשתלם למי שמסוגל לממן אותו.כמה בדיוק זה עולה?אין לי מושג אפשר להכנס לאתר טיפולי במנוע החיפוש גוגל בשם הזה.

מנצלת במה זו להביע התנגדותי ל'סרוגייט'

ראשית, בסרוגייט מדובר באישה זרה שהמכון מארגן ששוכבים איתה תמורת תשלום. אסור לדעת את שמה האמיתי, אסור להיות איתה בקשר בין הפגישות, אסור לה לספר לסובביה את עיסוקה, והתשלום מבטיח מין בסוף התהליך. בלשון המעטה - זו ממש לא הדרך ללמד קשר בריא או מיניות בריאה מהי. שלא לדבר על כך שכל מקצוע "טיפולי" שניתן ללמוד בשני סופי שבוע עוקבים ללא כל תואר קודם - כדאי שירים אצלנו גבה על מידת ה"טיפוליות" ומהו בעצם ההקשר. כך שגם מבחינה ערכית וגם מבחינה טיפולית למרות יח"צ המשומנים שיש לנושא בישראל בשל הכספים הרבים המתגלגלים בתעשיית ארגון הנשים למטופלים (בארצות אחרות הרבה הרבה פחות) - הדבר איננו מומלץ. באופן דומה דברים כאלו לא ניתן לפתור לא ערכית ולא טיפולית באמצעות 'הליכה לזונה'. שנית - כי יש טיפולים מועילים יותר שיעלו הרבה פחות. ספציפית בחרדה שאיננה ממקור אורגני אני ממליצה על EMDR. חרדה יכולה להשפיע לרעה על מיניות (תחושת ניתוק, שפיכה מוקדמת, חרדת ביצוע) וטיפול ושינוי מהשורש כמו באמצעות EMDR עוזר לשנות זאת באופן שיאפשר לאדם לחיות את חייו ללא חרדה ושהמין בחייו יהיה *הדדי*. מצרפת הודעה נוספת שמרכזת את עמדתי בנושא חשוב זה - אנחנו כאנשי מקצוע לא נעבוד לעולם כסרוגייטס, כך שבהקשר של סרוגייטס עולה השאלה האם עלינו כאנשי מקצוע להעסיק אנשים נוספים כדי שישכבו עם הלקוחות שלנו - התשובה היא ודאי שלא. ראשית אין בכך כל צורך - אפשר לטפל בכל בעיה חברתית, פסיכולוגית ומינית בלי לסרסר/לרכוש מין בתשלום.וחשוב מכך - יש בכך פגיעה אנושה - גם באלו שמשלמים להם כדי לקחת חלק בתעשיית המין הזו (על הנזקים הנפשיים של דכאון חרדה וניתוק מהגוף אפשר לראות הדגמה קצרה בקישור המצורף, בשיחות שנעשו עם סרוגייטס לא במסגרת כתבות יחסי ציבור, וגם מתוך ידע שניתן להשיגו על השלכות מין בתשלום בענפים אחרים של תעשית מין כמו זנות וזנות מתועדת) וגם במשלמים - על הסוציאליזציה שעושים להם למודל מעוות למיניות, ועל המקרים בהם האדם מאלץ את עצמו לקיים מין בשעה ספציפית עם אדם ספציפי בשל הלחץ שמדובר בשעה קצובה, הוא שילם על כך כבר מאות שקלים שירדו לטמיון ויש את לחץ המטפל. בין אם הקושי של האדם מצוי במחסור בידע , בעמדות הרגשיות או בחרדה - יש שפע דרכים מועילות להשלים את החסר בלי מין בתשלום, ובטח ובטח בלי מין בתשלום שהמטפל הוא המתווך שגובה על כך תשלום. מי שלא יודע איך לעזור למטופל שלו בתחום המיני בכלים טיפוליים צריך לקנות הדרכה או להפנות למטפל אחר, לא לגבות כסף מהמטופל עבור זה שהוא יארגן לו עם מי לשכב.

גרא.

New member
טל קרויטרטו MSW,לגטימי ומכובד מאד להתנגד

לסרוגייט,ולהציע במקומו טיפול ב-EMDR,שבמקרה,זה אחד מתחומי ההתמחות שלך.חייב לומר שיש רקשימה ארוכה של פסיכולוגים וסקסולוגים,המטפלים בגישה הזו.וודאי וודאי,אנשי מקצוע לא עובדים כסרוגייטים,אלא מעסיקים מטפלות שהוכשרו לכך.בכדי לסבר את האוזן,כמה שמות מגוגל:ד"ר בירן,ד"ר רונית אלון ,ד"ר גילה ברונר,ואחרים כמו מירב ששון ארזה אשכנזי,מלכה ספקטור ועוד.כל אלה מופיעים כמומחים בטיפול מיני.זה עדיין לא מטה את הכף לטובת טיפול כזה,אבל חשוב לדעת שיש דעות לכאן או לכאן,לשיקולו של הלוקה בתפקוד המיני שלו.

לא שקלתי ולעולם לא אשכול סרוגיט!

הרעיון כל כך אבסורדי שזה מצחיק אשכרה זונה בתשלום יקר

גרא.

New member
זאת לא היתה המלצה,אלא מידע על גישה טיפולית

שאינה מקובלת על מטפלים רבים בעיקר מבחינה מוסרית.נקווה שתמצא גישה אחרת שתעזור לך.

לדעתי

אם אתה אומר שיש משיכה ויש תשוקה, אז כנראה שאתה לא א-מיני. כלומר כנראה אתה אדם מיני "כמו כולם". אם הבעיה מתבטאת בעיקר בזה שאתה "לא נמצא כאן" בזמן שאתה מקיים יחסי מין, אז אולי מדובר פשוט על חרדת ביצוע. כלומר, פחד מ"כישלון"? חשש שלא תספק את בת זוגך? ועוד אפשרות: אתה אומר שהבעיה של "לא להיות בתוך הרגע" קיימת אצלך ברוב הדברים בחיים -- האם אתה טיפוס חרד באופן כללי? או אולי סובל מהפרעות קשב וריכוז? בשביל להבין קצת יותר את התמונה הכללית: מותר לשאול מדוע אתה נמצא בטיפול פסיכולוגי? כלומר, באיזו בעיה אתה מנסה לטפל? ובעניין הריכוז -- איך אתה למשל בלימודים? אני יודעת שלא נתתי תשובה. רק כמה נקודות למחשבה.

למעלה