בעיות לב

קריסטה

New member
בעיות לב

לפינצ'רית בת ה-13 שלי יש בעיות לב בשנה האחרונה שמתבטאות בשיעול היחנקות מאוד מפחיד.
הלכנו לוטרינר שרשם לנו אנלדקס 5 מ"ג, חצי טבליה בבוקר חצי בערב. הייתה הפוגה לתקופה ואז החמרה גדולה. הלכנו שוב, העלה את המינון לטבליה בבוקר וטבליה בערב. אמנם יש שיפור אך הוא זניח יחסית והיא עדיין משתעלת מס' רב של פעמים ביום.
לא מזמן חיסנתי נגד כלבת וניצלתי את ההזדמנות לשאול את הוטרינר העירוני לדעתו.
הוא אמר שצריך תרופות אחרות שאני כרגע לא זוכרת את שמן אך לא יכל לרשום מרשם... רק אצל וטרינר פרטי.
אני חייבת להודות שאני לא סומכת על הוטרינר הקבוע במיוחד ולא בא לי לזרוק בפעם השלישית כסף על איבחון שגוי.
גם לא כל כך נעים לי לבוא ולהגיד לו שהתייעצתי עם וטרינר אחר שחלק על דעתו ואם יוכל לרשום את התרופות שההוא המליץ.
אז... תהיתי אם תוכלו לגלות לי את שם התרופות הנעלמות שיעזרו למסכנה שלי ואני כבר אדאג להשיג אותן.
(החלפת וטרינר לא באה בחשבון כרגע משיקולים כספיים+לוגיסטיים)

תודה על כל עזרה.

sapirdvm

New member
שלום קריסטה

יש מספר לא גדול של בעיות לב בכלבים שיכולות לגרום לתופעה שאת מספרת כאן.
לא כתבת כאן איזה הליך איבחון עברה הכלבה. לצערי, אני חושב שאין ברירה וצריך לגשת לאיבחון ולפי זה לתת טיפול.
אני מרגיש, למרות שאת מביעה אי אמון בווטרינר שלך, שהוא מכיר אותך ומכיר את הבעיה הכלכלים-לוגיסטית ולכן נקט בטיפול שיכול לעזור למספר בעיות לב. במידה והטיפול שניתן לא עוזר צריך לשוב, (או להתחיל) לתהליך איבחון של הבעיה ולתת טיפול בהתאם לה.
אני חושב שזאת תהיה חוסר אחריות מצד וטרינר, קלינאי או וטרינר רשותי, לתת לך שם ומינון של תרופה ללב, שיכולה להיות לה גם השלכות לא טובות על הכלבה שלך בלי להיות מעורב בתהליך האבחון.
רפואה שלמה ומהירה

yaelofer

New member
התשובה שלך הזכירה לי מקרה מלפני מס' שנים....

בתשובתך כתבת ש: "למרות שאת מביעה אי אמון בווטרינר שלך, שהוא מכיר אותך ומכיר את הבעיה הכלכלים-לוגיסטית ולכן נקט בטיפול שיכול לעזור למספר בעיות לב".
נקיטה בטיפול שיכול לעזור במספר בעיות לב, נחשב לפתרון מצוין במס' מיקרים.
לפני מס' שנים נתקלתי במקרה הזוי לגמרי. (ולהלן הסיפור, שאמנם אין בו שום תוספת רפואית לקריסטה, אבל בכל זאת אביאו.)
היתה לי מכרה שגרה לידי, הגיעה לחיפה מירושלים. היא טיפלה ב-5 חתולים בייתיים (כל הטיפול הכי טוב, חיסונים, טיפולים מונעים, אוכל הכי טוב, הכל הכי טוב), וכשהיתה אפשרות היתה מטפלת גם בחתולי חצר כשנוצרה בעיה. מבחינה כלכלית לא היה פשוט לאותה מכרה, אבל במעט שהיה לה עשתה הכל לטובת החתולים. את הוטרינרים בחיפה היא לא כ"כ הכירה, ועל הוט' הירושלמי היא סמכה מאד, ולכן כשהיתה נוצרת בעיה רצינית, היתה נוסעת אליו או לפחות מתייעצת איתו בטלפון.
באחד הימים התגלו מעין גושים בבטן התחתונה של חתול רחוב משותף שטיפלנו בו אני והיא. לקחתי את החתול לוט' שלי שאמר שצריך לנתח את החתול, להוציא את הגושים ולשלוח לאבחנה (במיוחד אם הם יראו בעייתיים). המכרה התקשרה לוט' הירושלמי לספר לו על המקרה ולהתייעץ איתו. תשובתו היתה שזה כלום, שזה רק תולעים, ושתטפל בתולעים. היא התקשרה אליי לומר לי שהוט' שלי מדבר שטויות, והפתרון הוא תילוע...
התקשרתי לאותו ירושלמי כדי לברר על תשובתו התמוהה. תשובתו היתה: "אני יודע שהמצב הכלכלי של מכרתך קשה, ושהדברים היחידים שהיא יכולה להתמודד איתם זה חיסונים, פירעוש, ותילוע, ולכן אמרתי לה שזה תולעים, כי זה דבר שהיא יכולה להתמודד איתו כלכלית....."
כשענית לקריסטה את תשובתך על הוטרינר שלפחות נתן פתרון כללי לבעיית לב, נזכרתי באותו ירושלמי, והתנחמתי שלפחות לא ניסו לפתור לה את בעיית הלב ע"י רוולושין, או cestal, וכד', אלא הציעו לה פתרון שאולי יוכל לעזור לה.

קריסטה

New member
היא לא עברה שום תהליך איבחון

הוט הקבוע שמע את התיאור שלי, אפילו לא שמע אותה משתעלת. הוטרינר הרשותי שמע אותה משתעלת ולכן שאלתי אותו והוא הסביר לי שמדובר בבעיה של לחץ בלב והתרופות אמורות להקל עליה.
הוט הקבוע אגב לא יודע כלום על המצב הכלכלי, והבעיה הכי גדולה היא שהמטפלת העיקרית היא אמא שלי (אני גרה בצד השני של המדינה) והיא לא תלך לוט שמצריך נסיעה או עלול לקחת מחיר גבוה יותר.

אגב, לפי טיפול שיניים שהיא עברה לפני קצת יותר משנה, יש לה איוושה בלב. אז עדיין לא היו השיעולים המפחידים האלה.
עוד משהו - אתמול בטעות היא קיבלה מנה כפולה. היום מס' השיעולים פחת בצורה משמעותית.

ובכן

עכשיו אני יכול להבין למה את לא סומכת על הווטרינר - איך אפשר לסמוך על אבחנה שלא בוצעה ?
בקיצור - אין ברירה אלא להתקדם ולו קצת באבחון.
נכון שאבחון מלא של מחלת לב כולל הרבה דברים וכרוך במאמץ, אבל חלק ניכר מהמחלות ניתן להתקדם באורח משמעותי ע"י הסכתה פשוטה בסטטוסקופ. זו יכולה לקדם אותנו ולהבין איך הרשרוש נשמע, האם הוא החריף מאז הפעם הקודמת והאם יש חשד לבצקת ריאות (כתוצאה ממחלת הלב).
השיעול כמובן יכול לנבוע ממחלות אחרות, וברוך השם יש גם כאלו.
אני חושב שכדאי לגשת לבדיקה, ואז, כפי שד"ר ספיר אומר, לפרוש את האפשרויות - האבחוניות והטיפוליות ולהתאימן לאפשרויות שלכן. יש תרופות שניתן לתת על סמך הנתונים הראשוניים שמתקבלים.

למעלה