בעיות הרטבה
שלום לכולם
מקווה שאוכל לצאת מכאן עם קצת תובנות. הבן שלי הוא בן 2.9. ילד שמח ומפותח בהתאם לגילו. בתחילת הקיץ השנה התחלנו איתו תהליך גמילה מחיתולים שהתקדם בצורה טובה יחסית. תוך חודשיים-שלושה הוא כבר היה יבש רוב הזמן, ולמרות שפה ושם "ברח" לו זה ממש לא הדאיג אותנו. עם הזמן גילינו שיש לנו בעיה רצינית של רגרסיות. בכל שינוי קטן שעובר עליו (אחת הגננות לא הגיעה לגן\מטפלת עזבה\היה חולה וכו') הוא מתחיל להרטיב (4-5 פעמים ביום ויותר). בתקופות "טובות" הוא עובר את שנת היום שלו בשלום וקם יבש, ובתקופות ה"רעות" אני מחליפה לו את הסדין מדי יום ביומו. כשהכול טוב, לפעמים יש תקופות של שבועות רצופים שהוא לא מרטיב. הייתי פחות מודאגת בימים החמים, אך כרגע הבעיה הזאת היא ממש איום על בריאותו - הוא כל הזמן מצונן בגלל שלפעמים הוא מסתובב רטוב בחצר הגן במשך דקות ארוכות עד שהגננות שמות לב ומחליפות לו. אין לי שום תלונה על הגננות, הן עושות את המקסימום, בודקות כל כמה זמן אם הוא יבש ומציעות לו ללכת לשירותים - אך לפעמים הוא טוען שלא רוצה פיפי, ואחרי 30 שניות מרטיב את המכנסיים. גם לי קרה מספר פעמים שהייתי איתו בגן שעשועים ולא שמתי לב כשהוא הרטיב. הוא גם מסרב להגיד כש"בורח" לו ומסתיר את זה. היום ממש נשברתי. נתתי איתו לגן 3 זוגות מכנסיים להחלפה. כשהגעתי לקחת אותו הוא היה בחצר הגן, כולו קר כקרח ורטוב (כולל הנעליים). כשניגשתי לגננת היא ממש לא ידעה מה לעשות עם עצמה מכיוון שהיא כבר החליפה לו לפני רבע שעה, ובכל מקרה הוא כבר הרטיב את כל הבגדים שנתתי לו. אין לי מושג היכן נעוצה הבעיה. הוא מרגיש שהוא רוצה לשירותים, אך פשוט מסרב ללכת ומתאפק עד שהכול בורח לו. כבר ניסינו לדבר, לשכנע, לתגמל, אפילו להעניש - כלום לא עוזר. לחזור עכשיו לטיטולים? נראה לי שזה ממש, אבל ממש לא הפתרון. אז מה עושים? אני אובדת עצות
שלום לכולם