בעיות הרטבה

Milochka1

New member
בעיות הרטבה

שלום לכולם
מקווה שאוכל לצאת מכאן עם קצת תובנות. הבן שלי הוא בן 2.9. ילד שמח ומפותח בהתאם לגילו. בתחילת הקיץ השנה התחלנו איתו תהליך גמילה מחיתולים שהתקדם בצורה טובה יחסית. תוך חודשיים-שלושה הוא כבר היה יבש רוב הזמן, ולמרות שפה ושם "ברח" לו זה ממש לא הדאיג אותנו. עם הזמן גילינו שיש לנו בעיה רצינית של רגרסיות. בכל שינוי קטן שעובר עליו (אחת הגננות לא הגיעה לגן\מטפלת עזבה\היה חולה וכו') הוא מתחיל להרטיב (4-5 פעמים ביום ויותר). בתקופות "טובות" הוא עובר את שנת היום שלו בשלום וקם יבש, ובתקופות ה"רעות" אני מחליפה לו את הסדין מדי יום ביומו. כשהכול טוב, לפעמים יש תקופות של שבועות רצופים שהוא לא מרטיב. הייתי פחות מודאגת בימים החמים, אך כרגע הבעיה הזאת היא ממש איום על בריאותו - הוא כל הזמן מצונן בגלל שלפעמים הוא מסתובב רטוב בחצר הגן במשך דקות ארוכות עד שהגננות שמות לב ומחליפות לו. אין לי שום תלונה על הגננות, הן עושות את המקסימום, בודקות כל כמה זמן אם הוא יבש ומציעות לו ללכת לשירותים - אך לפעמים הוא טוען שלא רוצה פיפי, ואחרי 30 שניות מרטיב את המכנסיים. גם לי קרה מספר פעמים שהייתי איתו בגן שעשועים ולא שמתי לב כשהוא הרטיב. הוא גם מסרב להגיד כש"בורח" לו ומסתיר את זה. היום ממש נשברתי. נתתי איתו לגן 3 זוגות מכנסיים להחלפה. כשהגעתי לקחת אותו הוא היה בחצר הגן, כולו קר כקרח ורטוב (כולל הנעליים). כשניגשתי לגננת היא ממש לא ידעה מה לעשות עם עצמה מכיוון שהיא כבר החליפה לו לפני רבע שעה, ובכל מקרה הוא כבר הרטיב את כל הבגדים שנתתי לו. אין לי מושג היכן נעוצה הבעיה. הוא מרגיש שהוא רוצה לשירותים, אך פשוט מסרב ללכת ומתאפק עד שהכול בורח לו. כבר ניסינו לדבר, לשכנע, לתגמל, אפילו להעניש - כלום לא עוזר. לחזור עכשיו לטיטולים? נראה לי שזה ממש, אבל ממש לא הפתרון. אז מה עושים? אני אובדת עצות

קרנית 1

New member
בעיית הרטבה

הי, אמנם עוד אין לי נסיון בגמילה, החבר'ה שלי בני שנתיים וחודשיים, אבל נראה לי ש: דבר ראשון, לא לכעוס עליו ולא להעניש אותו. זה בטח לא יועיל. כל פעם שבורח לו, פשוט להחליף לו מבלי להזכיר את הפיפי, רק לומר לו, בו נחליף בגדים שתהיה יבש, לא להזכיר לו כשהוא רטוב, את הסיבה שבגללה הוא רטוב, כיע ברח לו פיפי. אלא באופן פרקטי, אתה רטוב, בו נחליף לך. דבר שני, יש תחתוני טיטול, כאלו שסופגים, אז זה יעזור לפחות לימי החורף - עד שתפתר הבעיה. דבר שלישי, את אומרת שיש לו רגרסיות אם יש שינויים וכו', תבדקי טוב, אולי לא נעים לו בגן? הוא מרגיש בנוח? השירותים נגישים? תנסי לבדוק גם נתונים טכניים שיכולים לעכב אותו, וגם (חשוב יותר) עכבות רגשיות שיכולות לפגוע בו, ז"א אולי הגננת לוקחת אותו בכוח לשירותים? זה קורה רק בגן או גם בבית? תנסי לבדוק מה מפריע לו, מה נותן לו את ההרגשה שעדיף לו לעשות במכנסיים מאשר בשירותים. חוץ מזה יש לי כמה רעיונות... לקבוע על שירותים ספציפי שאליו הוא הולך כשהוא צריך. - אולי (בהסכמת הגננת)להדביק אוז מדבקה שתהיה רק שלו.. עוד שיטה - כל פעם שהוא עושה פיפי בשרותים, הוא מקבל מדבקה, ושיש לו 5 מדבקות מקבל משו, יכול להיות בלון אפילו או מדבקה על כל 5 פעמים, וכו', ואז להמשיך, כל יום שהוא יבש, מקבל משהו גדול יותר... להכין טבלה, לתלות על המקרר וכך שהוא יראה את זה. תנסי גם לעבוד איתו קצת על חיזוק שרירי השלפוחית, ז"א כשהוא מודיע שהוא צריף, תנסי שיתאפק ל10 שניות, ורק אז ללכת, ואח"כ להעלות ל20 שניות, וכו', שתדעי שהוא יכול להתאפק, ובכך תחזקי אצלו את ההרגשה שהוא יכול לשלוט בצורך. בכל מקרה, אל תלחצי עליו, ולפעמים עדיף ללכת צעד אחד אחורה, ולחזור לטיטולים, מאשר שהוא ירגיש שלוחצים עליו. וזה יכולך להשאיר משקעים. בהצלחה, ותעדכני...

אכדית

New member
כמה דברים

מה שציינת הם דברים מעולים לגמילה, אבל מדובר פה בילד גמול עם רגרסיות, אי אפשר להעניק פרסים כל פעם שיש לו רגרסיה, זו תהיה שנה רוויה פרסים ומתנות
וסתם דבר - אבל אולי זה רק אצלי - הבת שלי ממש לא מתרגשת ממדבקות, ובטח אין מצב לאסוף, איך שהיא מקבלת אותן היא מדביקה על דף... מה שקרה אצלנו, לא יודעת מה עבר עליה (היא בת שנתיים+8) יומיים רצופים היא פיספסה, אומנם רק פעם אחת בכל פעם, אבל על המיטה והכי מעצבן - בכוונה. היא גמולה מהקיץ, נגמלה תוך שבוע ללא פיספוסים בכלל אחרי זה, וזה ממש בא לי בהפתעה. בפעם הראשונה הסברנו ודיברנו והיא לא אמרה למה היא עשתה פיפי אבל התלהבה מתשומת הלב. כשלמחרת היא שוב באה אליי במבט ערמומי "עשיתי פיפי" כולה מבסוטה מעצמה, אמרתי לה "טוב, אם את תינוקת עכשיו נשים לך טיטול ותעשי פיפי וקקי שם" בהתחלה היא הייתה מבסוטה מהמשחק שהיא תינוקת, אבל אחרי חצי שעה- שעה היה לה פיפי והיא בא אליי, אמרתי לה שהיא תינוקת יש לה טיטול והיא יכולה לעשות שם, כמובן שלעשות פיפי בטיטול לא קוסם לילד גמול, היא ניסתה למחות ואני "התעקשתי" והיא שוב מחאה, שאלתי אותה אם אני אוריד לה את הטיטול היא לא תעשה אח"כ פיפי במיטה או בתחתונים, והיא הבטיחה שלא. לא יודעת אם זה היה מעשה "נכון", אבל זה עשה את העבודה, כ"כ פחדתי להיכנס עכשיו ללופ של פיספוסים.

Milochka1

New member
תודה קרנית ואכדית

כן, ברור לי שעונשים וכעס זו לא השיטה הכי נכונה, אבל ניסיתי כבר הכול (גם תגמולים). השירותים בגן נגישים, אין שום בעיה עם הגננות - הגן נהדר והוא מאוד אוהב להיות שם. זהו גן של חינוך אנטרופוסופי, לכן אין מצב שיצרחו עליו או יכריחו אותו לעשות משהו בכוח. חוץ מזה, זה קורה לו גם איתי בבית, במיוחד כשהוא שוכב מתחת לשמיכה ולא בא לו לצאת. בחיתולי הגמילה של האגיס אנחנו משתמשים בלילה ודי מהר הוא קלט שאפשר לעשות בהם פיפי בלי להיות רטוב - ככה שלשים אותם ביום זה לא הפתרון, הוא פשוט יהיה מרוצה שהוא לא צריך להתאמץ וזה יגרום יותר נזק. אין לו גם בעיה של להתאפק במשך זמן רב. לפעמים אני רואה עליו שהוא מת ללכת לשירותים, מציעה לו, אך הוא מסרב ומסרב עד שבסוף הוא פשוט לא מסוגל להתאפק יותר ועושה במכנסיים. כמו שאמרתי, ניסינו כבר הכל.
כרגע מה שמלחיץ אותי יותר מהכול זו לא בעיית ההרטבה עצמה, אלא העובדה שהוא כל הזמן חולה בגלל ההרטבות. עם זאת, יש לי הרגשה שהצלחתי להגיע לפחות לאחת הסיבות שהוא עושה את זה. אתמול, אחרי הרטבה נוספת, שוב דיברתי איתו ושאלתי למה הוא לא הולך לשירותים בזמן ומתאפק עד שמרטיב. הוא ענה לי משהו כמו "אבל ילדים אחרים בגן כן מרטיבים". ואז קלטתי, שהוא כנראה פשוט לוקח דוגמא מילדים שקטנים ממנו. הסברתי לו שהוא צריך לקחת דוגמא מילדים גדולים בגן ומאמא ואבא, ונראה שבינתיים זה עבד. עד סוף הערב הוא הלך לשרותים "כמו גדול" (וכמובן קיבל מחמאות מכאן ועד להודעה חדשה). נראה איך יעבור היום בגן. נקווה לטוב.

אכדית

New member
אני כל הזמן מחמיאה לה שהיא הכי גדולה

(באמת כמעט הכי גדולה בגן) והכי בוגרת, ושהיא יודעת לעשות פיפי בשירותים, ואני אומרת לה גם להשוויץ בגן שהיא גדולה ולא צריכה טיטול וכו'... לתת לה להרגיש בוגרת ומיוחדת על כך שהיא עושה פיפי בשירותים. היו לי קצת חששות בתחילת שנה כשגיליתי שהיא לא עלתה כיתה (פיספסה בחודש מבחינת גיל) אבל עבדנו על הגישה הזאת ובאמת אין פיספוסים, אפילו הגן תמך בשנ"צ ללא טיטול ושם היא גמולה גם בשנ"צ, לעומת הבית שהיא עם טיטול, כי פה היא נרדמת עם בקבוק אז היא קמה כולה ספוגה גם אחרי שעתיים שינה בלבד... בכל אופן - תעבדי חזק על חיזוקים חיוביים.

למעלה