בעיות הג"א

robertwatk

New member
בעיות הג"א

שלום לכולם, הג"א ביקשו מאיתנו להוסיף קיר נוסף בין דלת הממ"ד לקיר חיצוני (הקיר הנוסף כפי שמתואר בשרטוט). האם יש דרך אחרת בה ניתן לענות על דרישותיהם ולא להכניס קיר באמצע החלל אשר הורס את הפונקציונליות שלו? תודה לעונים

ronencohen34

New member
מצטער לאכזב אותך אבל...

הקיר הנ"ל נועד כעקרון לשמור על הדלת מפגיעה ישירה והוא אמור להיות מבטון בעובי של לפחות 15 ס"מ לדעתי תוכל לבנות אותו בלי ההקיר הנ"ל יהווה יסוד , עמוד, משהו תומך לקומה העליונה. ולאחר טופס 4 ולאחר אישור הגא להרוס את הקיר הנ"ל בהצלחה

robertwatk

New member
כמה אפשר להזיז את הקיר לכיוון מעלה?

או אולי דרך יצירתית אחרת להגן על דלת הממ"ד בלי להרוס את החלל?

בינא

Member
ניתן לבצע ללא קיר המגן אם יוצרים מבואה...

כחלק מהממ"ד, מה שאומר שהדלת של הממ"ד תפתח אל קיר של הממ"ד ומולה , גם לא באלכסון, לא יהיו פתחים של המבנה (דלתות ו/או חלונות). היות והראית רק שרטוט חלקי של הקומה, קשה להמליץ כיצד להציב את הדלת, אך אם ניתן הייתי מציב אותה לפתיחה בקיר הפנימי הניצב לקיר בה היא הוצבה. האם הקיר הניצב (הנישה) הוא קיר מפריד בין הממ"ד לחדר אחר?

THE UNDER TAKER

New member
גם לי הייתה בעיה כזו

יש כמה אפשרויות . אני בניתי את הקיר הזה שיהיה קל לשבור אותו . שמתי בתוך היציקה כ 20 קרשים ומעל 2 מטר שמתי בלוקים. אבל זה בלגן לשבור כאשר גרים בבית ולכן לא שברתי אותו עדיין . אפשר להזיז את הדלת לקצה קיר ההדף כך שהשטח יתוסף לחדר ולא יהיה מעבר ללא תועלת . אולי אפשר להזיז את הדלת לקיר שליד המדרגות , אי אפשר לראות בתמונה שהבאת . אפשר גם את המחסן לעשות ממ"ד ולא את החדר .

רשר

Well-known member
מנהל
מצטער זו אינה בעית הג"א

הבעיה היא באדריכל/ית שלא חי בארץ אלא בעולם חלופי כלשהו!! הקיר מול דלת הממ"ד הוא סיפור בן יותר מ 15 שנה (אישית נתקלתי בו ב 1991) ואם הגשתם תוכנית כזאת לביקורת הג"א אשם המתכנן!!

רשר

Well-known member
מנהל
10 דרכים להסתבכות עם הממ"ד

במאמר של פירמן שרץ כאן בראש הדף ראו סעיף 7 בדקו את שאר הסעיפים

esr124

New member
האם צריך קיר הדף רק במקרה שהדלת ממוקמת מול חל

חלון? אצלי אין קיר הדף, והתוכנית עברה את אישור הג"א. מצד שני, הדלת לא ממוקמת מול חלון, צירפתי את השרטוט של הבית לעיונכם כדי למנוע הפתעות בהמשך

רשר

Well-known member
מנהל
יש אצלך קיר הדף

הוא נמצא בחדר שנה הורים בהתאם לתקנות זה בדיוק סוג הפתרונות שאדריכל/ית צריך/ה לתכנן ואם לא תכנן/ה צריך להתנצל ולדאוג לפתרון ללא תרוצים והתחמקויות,

צימעס

New member
איפה אתה רואה שם קיר הדף?

מול דלת הממד יש דלת לחדר שינה, ועל הקיר ממול יש חלון. אולי הקיר של חדר השינה מספיק רחוק מדלת הממ"ד.

calila

New member
גם אצלנו אין שום קיר הדף

ועבר אישור של הג"א, אולם כמו אצל קודמי, גם אצלנו החלון לא נמצא מול הדלת אלא ב 90 מעלות לה...

calila

New member
אבל הקיר הזה הוא לפחות 5 מטר מהדלת של הממ"ד

אז למה קיר המחסן של השואל, הנמצא במרחק קטן מזה אינו מתפקד כקיר הדף? אני שואלת לא כדי להוכיח למישהו שהוא טועה אלה משום שאני מאמת לא מבינה את ההבדל

calya

New member
אם הקיר מול הממ"ד היה קיר רציף ללא חלון

הוא היה יכול להיות קיר ההדף עד כמה שאני מבינה (אבל אני לא אדריכלית ולא באמת מכירה את החוקים אז אולי אני טועה).

robertwatk

New member
כנראה שאתה צודק

אבל בינתיים אנחנו צריכים להתקדם. מבחינת האדריכלית צריך להוסיף את הקיר (היא פשוט רוצה לגמור עם זה וזהו). אולי יש למישהו פתרון יותר יצירתי? מצורפת התוכנית המלאה של הקומה.

רשר

Well-known member
מנהל
איזה תרוצים ממש בושה

הזזת החלון במחסן או חלוקתו ל 2 חלונות אחד בקיר הנצב פותרת את הבעיה (כן אני מודע לכך שזה עלול לפגום במראה החיצוני של החזיתות), אמור לאדריכלית הנכבדה ש"תגמור" אחרי העבודה ולא על חשבונך

galee77

New member
מסקנה-כאשר הדלת הממ"ד היא מול חלון אין אישור

כי אצלי דלת הממ"ד היא בדיוק מול חלון המטבח ואין שום קיר שמפריד בניהם (היה קיר שבוטל ואף החלון במקור לא היה מול הדלת אלא הוזז במהלך הבניה) האם יתכן כי האדריכל לא העמיד אותנו על הטעות שאסור היה להזיז החלון וכעת טופס 4 בסכנה ???

למעלה