בעיות דת במשפחה

בעיות דת במשפחה

אמא שלי חילונית ואבא שלי דתי. כשהייתי בת 7 הם התגרשו. מאז אני ושני האחים שלי נמצאים יום אצל אבא ויום אצל אמא. מבחינה דתית הם החליטו ביניהם שמותר לנו להיות מה שאנחנו רוצים להיות. היום אני בת 16 וכבר החלטתי שאני אהיה דתיה. עד היום כל פעם ששאלו אותי בתדהמה איך אני מצליחה להסתדר אמרתי שאנחנו מכדים אחד את השני ואמא שלי מכינה רק אוכל קשר, ואנחנו לא נוסעים ולא עושים מוקצה בשבת. העניין הוא בכךשלאחרונה התחזקתי מבחינה דתית והרבה דברים שפעם נראו לי בסדר אני מגלה שמאוד בעיתיים אצלנו בבית, לדוגמה: אין לנו כיור נפרד לבשרי ולחלבי, אנחנו אוכלים במסעדות לא כשרות, אמא שלי מדברת בטלפון ומדליקה אור בשבת ועוד כל מיני דברים שבעבר לא הפריעו לי, אבל היום ממש מעיקים עלי. לאמא שלי כבר ככה קשה לקבל את זה שבת שלה הולכת עם חלצאיות ולומדת בלי בנים, ואנני חוששת ששני הערכים: ערכי המשפחה וערכי הדת עלולים להיות סוטרים במקרה הזה. מה לעשות?

גלבועא

New member
לכבד את אמך, בראש ובראשונה

כלומר, לקיים אתה שיחה מלב אל לב ולבדוק מה אפשר או אי אפשר לקיים בביתה. להשיג ממנה הסכמה לכך שתעברי לגור אצל אביך, אבל תשמרי אתה על קשר קבוע.

m i t a l y

New member
היי סבלנית

כבדי את אמך וכל זמן שאת נמצאת בחזקתה, עליכן לקיים שיחה מלב אל לב ולהגיע להסכמות בנוגע לסידורי הבית.

afi fon

New member
הי לכולם ../images/Emo140.gif

אני שמחה להצטרף בפעם הראשונה לפורום שלכם... את כותבת "אמא שלי מדברת בטלפון ומדליקה אור בשבת..." לדעתי את חייבת לעשות הפרדה בין מה שעושה אמא שלך, שזה עניינה הפרטי לחלוטין, לבין דברים שיש להם השפעה ישירה עליך כמו כיורים נפרדים, מסעדות לא כשרות וכו'... אני בהחלט חושבת שאת צריכה לדבר איתה ולהגיע איתה להבנה. אני מאמינה שתגלי שבהרבה תחומים היא תבוא לקראתך אך חשוב שתביני שגם את צריכה לבוא לקראת ולא לכפות עליה את אורח החיים הדתי שבחרת בו. אני חושבת שיש מקום להעריך מאוד את החלטת הוריך לאפשר לך ולאחים שלך להחליט מה טוב להם ואת צריכה לכבד אותם על כך ולאפשר להם לחיות את חייהם כפי שהם בוחרים. גם אצלי המקרה הוא דומה: אבי דתי ואימי חילונית. אני בחרתי לחילוניות. אבי לא כפה עלי בכלל אורח חיים דתי גם כאשר התארחתי בביתו בשבתות. אם רציתי לראות טלוויזיה לדוגמא, אז הייתי נכנסת לחדר קטן שבו היתה טלוויזיה וצפיתי בה בשקט על מנת לא להפריע לו במנוחת השבת. גם אם הייתי צריכה לדבר בטלפון אז נהגתי באותה הדרך (הדבר לא נעשה בהסתרה ממנו אלא בידיעתו ומתוך כבוד לאדם לבחור את דרך חייו). בהצלחה...

למעלה