בעיות דיור

s a t o r i 7 9

New member
בעיות דיור

רק להקדים את המאוחר. נרמז לי הערב שלדירה שאני אמור לעבור בעתיד הקרוב, יכול להיכנס דייר אחר - לא בהכרח משיקולים ראויים. כאשר מתפנה אצלנו דירה בקיבוץ, היא מועמדת לכלל המעוניינים בהכרזה. במקרה שלי אני ניצחתי באותה הכרזה, וגם עברתי את מועד העירעורים בשלום. כעת אני כבר ממתין מספר חודשים לקבלת הדירה..הבעיה היא עם אלו שהיו צריכים לפנות אותה. כעת אלו כבר קיבלו דירה חלופית, החלו לעבור בימים אלו, ועוד מעט הדירה שאני אמור לקבל - תקבל דייר חדש, שלפי דעתי צריך להיות כמובן אני. אבל, ויש אבל.. הערב שמעתי מכמה מכרים בקיבוץ שיש מישהו שכבר לוטש עיניים לדירה, והיות והדירה בה הוא מתגורר כרגע תוסב למשרד, יתכן מאוד שהוא יקבל את הדירה שלי כפיצוי - שזו דירה טובה שעברההרחבה ו שיפוץ רציני לפני שנתיים. . עכשיו, אין לי מושג מה האמינות של המידע שקיבלתי. המידע הגיע מאח שלי ומחבר שלו שנכווה מאותו בחור בקשר לדירה הנוכחית שלו. הזכרתי את הבחור הזה? הם טענו שהוא והמשפחה שלו מאיימת על הקיבוץ בגלל כל מיני אירועים שקרו בעבר ויפעילו לחץ.אותו בחור עבר התעללות מינית לפני מספר שנים, פרשה שהתפוצצה לפני שנה - ואתם כבר יודעים איך זה בקיבוץ, מטאטאים את רוב הלכלוך מתחת לשטיח. אם באמת הדירה תלקח ממני, האם אני תהיה לי איזשהי אפשרות להיאבק עלי בצורה משפטית?

GMN

New member
אני חושש שאין כאן קייס

למיטב הבנתי והכרתי, ברב הקיבוצים אין ממש סדר בחלוקת הדירות לחברים. אני יודע שאצלנו זה פחות או יותר מי שמגיע קודם, מקבל את הדירה. (למרות שעכשיו אין בכלל דירות פנויות...ככה שאין על מה לריב) בכל אופן, אני מניח שלא חתמת על חוזה או מסמך כלשהו שיבטיח לך את הדירה המבוקשת. כמו המון דברים בקיבוץ, כל עוד זה לא רישמי על הנייר, קשה מאוד להתמודד עם חוקי הקיבוץ בבית משפט ואני יכול לתת כמה דוגמאות בנושא אם תרצה. זה רק אתה מול מקבלי ההחלטות בקיבוץ...בהצלחה.

MsUnderstood

New member
לא נראה לי...

פה נהוג שאם הקיבוץ אומר לך לפנות את הדירה שלך בשביל צורך של הקיבוץ זכותך לבחור איזה דירה שאתה רוצה.. ויש שיקולים שכנראה צצו אחרי שאתה קיבלת את המכרז,אתה יודע דברים משתנים בכמה חודשים...

s a t o r i 7 9

New member
אני מקווה שהבעיה נפתרה

אכן היה אמת בשמועות.. לחבר'ה הצעירים יש אוזניים ומקורות מהימנים. לאחר שחשבתי להיכנס לדירה באופן מיידי (כולה נשארו לזה שעזב כמה אובייקטים).וגם הבהרתי לרכזת הדירות שלא יצא מצב כזה, למרות שזה כנראה לא תלוי בה, אבל היא מצידה הבטיחה להגן עלי. מאוחר יותר אבא שלי נכנס לתמונה וברגע שבמזכירות הבינו שהולכת לפרוץ מלחמת משפחות בקיבוץ. כאשר מעמד המשפחה שלנו הוא גבוה יותר משלהם - מן הסתם לנו המונופול שחולש על מרבית ענפי התקשורת השונים בקיבוץ. וגם באחרונה היו סיפורים מסריחים אחרים שקשורים לשיקולים כאלו ואחרים שנעשו על ידי המזכירות. הם נסוגו. גם ההורים של אותו בחור אמרו שהם לא מוכנים להיכנס לכסאח איתנו. לראשונה בחיי הבנתי שאבא חמום מוח יכול להיות גם דבר טוב.

MsUnderstood

New member
מעמד המשפחה שלנו..הופה הופה

שונאת שאנשים בקיבוץ חושים שהם יכולים לעשות הכל כי "מעמד המשפחה שלהם בקיבוץ גבוה משל אחרים" במקום מהשפחה של הבחור הייתי עושה לכם דווקא נכנסת לחסאח...אייומים זה לא משו...בריונות זה ממש לא משו...

s a t o r i 7 9

New member
אני גם לא אוהב את זה

הבחור ההוא שעשה את כל הבלגן על דעת עצמו תוך כדי הצגת מעשיות כזבים ושקרים מכוערים למזכירות. הוא נמצא בבעיה בגלל הפרשה הקודמת שהזכרתי, בגינה הוא די מנודה על ידי יתר הצעירים בקיבוץ - בצדק או לא, קטונתי. לצערי מדובר בבחור עם בעיות, שנשר מבית ספר ומשירות צבאי ולא מסתדר במסגרות. שוחחתי עם אבא שלו לפני זמן קצר. הם היו בעדו עד שהם הבינו שהוא מנסה להשתלט על דירה שלא מיועדת לו. הקיבוץ ימצא לו פיתרון אחר - הם הרי כפו על מי שכביכול פגע בו פעם לעזוב את הקיבוץ לזמן מה. ההוא, אם באמת פגע בו או לא - כבר לא ממש יכל להיראות בקיבוץ, הוא היה שכן שלי והבנאדם חי 24\7 בתוך הדירה הקטנה שלו. המשפחה שלו לא תלחם עבורו על הדירה. לצערי האבא של אותו בחור לא נמצא כרגע בקו הבריאות ואני מניח שגם לא נשאר לו עוד הרבה זמן...חרף זאת אני מקווה שיבריא ויזכה להמשך חיים ארוכים. בניגוד ל'משפחות' אחרות בקיבוץ שכוח הוא כל עניינן, ולפעמים ה'משפחות' האלו הן אפילו 'חמולות', אנחנו לו נכנסים למאבקי כוח בתוך הקיבוץ - הפוליטיקה הפנים קיבוצית בדרך כלל לא מעניינת את המשפחה. רק במקרים מכוערים שכאלו, שבהם האחד מנסה לקחת מן האחר שלא בצדק, מתחייבת התערבות כוחנית מסויגת שדרך אגב, עוד לא הספיקה להגיע לכדי איומים וביריונות מכוערים. יש 'משפחות' שכן מנצלות את ה'כוח' שיש להן וגורמות לפיטורים של מנהל ענף כזה או אחר בכדי להכניס בן משפחה במקום, מהתנהגות כזו אני סולד. מצד אחד צר לי שהעניינים בכלל הגיעו למצב כזה, מצד שני, אני שמח שזה נעצר בשלב הזה ולא נהיה מכוער יותר.

moranka

New member
מכיוון שקראתי את השרשור ואין לי מה להוסיף:

רק אוכל להציע לך, מנסיון קודם שלי ב"עסקים" כאלה עם הקיבוץ, תמיד לצאתעם נייר חתום ביד, על הדברים הכי קטנים, שתהיה לך הוכחה קטנה אחת שאף אחד אחכ לא יוכל להכחיש. בהצלחה! מורנקה.

s a t o r i 7 9

New member
קיבלתי מכתב שאישר את הזכייה שלי במכרז

לדירה הזו. בסופו של דבר נראה לי שהייתה כאן אי הבנה מצערת. גם פנו אלי בערב ושאלו אותי אם אסכים להתפשר על דירה אחרת במקם אחר. סירבתי. מקווה שימצאו לו דירה אחרת.

Nipiy

New member
איך פספסתי שרשור כזה מעניין??

יש לי קצת נסיון בעניין כזה, לאיים על הקיבוץ משפטית חחח או יותר נכון על המנהל משק צרכני. ימח שמו.

s a t o r i 7 9

New member
העניין נסגר כבר, נחתם סופית

לא מעט התרעמו על העניין. היו כאלו שלא הגיבו מהר דיו ואיבדו את הדירה המובטחת שלהם לאותו בחור. אחד כזה, שכן שלי לשעבר, עבר השבוע לדירה אחרת, הייתי אומר כמעט "בין לילה". יום אחד הוא היה שכן שלי, ויום לאחר כבר לא. הוא כבר איבד דירה אחת לאותו בחור, והשבוע הוא מיהר להיכנס לדירה ה"חדשה" שלו.

Nipiy

New member
לא לא..עברתי לשבירת מראות..

לפחות ככה בעל הרכב יוכל לסוע משם.

shahf

New member
ת'כלס, חשבתי על זה...

בגוש דן נהוג לסנדל רכבים שחונים במקום אסור (חוץ מהקנס), מה ההיגיון מאחורי זה?! אם הוא חונה במקום אסור שגם מפריע מה הרעיון לסנדל אותו ולמנוע ממנו לנסוע משם?

למעלה