בעיות דיבור ו -adhd

spidergirl

New member
בעיות דיבור ו -adhd

יש לי נטיה לשבש אותיות או לא להגות אותן כמו שצריך (ש' קצת שורקת, ז' קרובה לס', ועוד כמה אותיות) - זה לא בדרגה שאוזן בלתי מקצועית שמה לב אולם ברור לי שלא כך אני אמורה להגות את האותיות. בנוסף יש לי בעיה בשטף הדיבור שאובחנה לבסוף כגמגום עצירתי. תחת מינון גבוה של ריטלין (שהוא כנראה המינון שמתאים לי) המוטוריקה של הפה משתפרת לאין שעור, השטף משתפר ואף ההגיה מתוקנת. כאילו הפה זז ביתר קלות ולא מסורבל כמו בדרך כלל. כמו כן, אני לא הופכת אותיות ומילים, כפי שאני עושה ללא ריטלין. גם המוטוריקה העדינה בידיים משתפרת. שאלתי היא: לאור הנתונים הללו, לאן ניתן לשייך את בעייתי, ומי יכול לעזור לי לעבוד על הבעיה? האם זה בתחום התמחותכם? חשוב מאוד לציין שטיפולים קלאסיים בגמגום לא הועיל. בתודה מראש,

מוּסקט

New member
לפי מה שסיפרת

ניתן לשייך את הבעייה לתחום הנוירולוגיה. יכול מאוד להיות שלמוח שלך יש תת פעילות דווקא באזור מסויים באונה הפרונטאלית הקשור לשטף דיבור... ואולי לעוד דברים הדורשים תכנון מראש ותאום לשם ביצוע 'חלק'. האם אי פעם עשית מבחן נוירו-פסיכולוגי מקיף?

spidergirl

New member
לא

תוכל לספר לי מה זה, איפה עושים את זה, ובכלל עוד פרטים? זה חשוב לי מאוד, אני בת 24 ולא יודעת מה עוד אפשר לתקן בגילי, אבל רוצה לשפר כמה שיותר. תודה רבה.

spidergirl

New member
עוד קושי

שמוקל תחת השפעת ריטלין הוא הגית 2 מילים, כאשר הראשונה מסתיימת בצליל מסוים והשניה מתחילה באותו צליל, למשל: makeS Sense.

ערב טוב וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

שלום לך, הצגת כמה בעיות תפקודיות שמפריעות לך ... הייתי מציעה לך לשאול שאלות אלו גם בפורום קלינאיות תקשורת, בפורום רפואי - נוירולוגי, וכמובן תמיכה רחבה תוכלי לקבל מחברי פורום ADHD מבוגרים - פורום מדהים דרך אגב ... בהצלחה.

spidergirl

New member
ערב טוב נגה

ותודה על קבלת הפנים. יותר מעשור הבעיה מתגלגלת מתחום לתחום. בעיקר הבעיה בדיבור שהיא הבולטת ביותר וסווגה לבסוף כגמגום עצירתי. אובחנתי כ- adhd לפני שנתיים אולם רק בשבוע שעבר התחלתי להשתמש בריטלין במינון גבוה יותר (בפיקוח פסיכיאטרי, כמובן) והבחנתי בשיפור הרב. קלינאי תקשורת לא הצליחו לאבחן נכון את הבעיה, לכן ברור שאינם הכתובת, ושהבעיה מורכבת יותר ממה שהם מסוגלים להתמודד. חשבתי שאולי אתם תדעו לכוון אותי. נתון נוסף: יש לי בן דוד עם דיספרקסיה. ואגב, פורום adhd מבוגרים לא מדהים כמו לקויות וזכויות adhd, שהרבה יותר תומך.אבל כאמור, אינני מחפשת תמיכה אלא פתרונות. בתודה מראש

zivadina

New member
תודה ל-spidergirl

ואנחנו נשמח לראות את כל משתתפי הפורום המצוין הזה בביקורים תכופים יותר אצלנו, היות שמתבקש הרבה קשר בין ADHD לבין ריפוי בעיסוק. להתראות!

שריד

New member
קשר בין אוזן לדיבור

ישנו קשר הדוק בין תפיסה צלילית לבין דיבור. אם התפיסה הצלילית מקוטעת עקב סיבות שונות קשיי ויסות, דלקות אוזניים בגיל מוקדם, מצבים סטרסוגנים במהלך ההריון הלידה וההתפתחות אזי יש סיכוי טוב שהדיבור יהיה גם כן לא רציף ומשובש. אני אשלח לך קישור שיכול אולי לקדם אותך. בברכה שריד

למעלה