בעיות ב -

almonit15

New member
בעיות ב - ../images/Emo82.gif

אני בת 16 וחצי ויש לי בעיות בבית, אבל אני אתמקד בבעיה העיקרית. אז ככה, בתחילת השנה עברנו לעיר אחרת. המעבר הזה השפיע עלי מאוד. יצא ככה שעברנו ממש כשאני עליתי לתיכון שזה בעיקרון מעבר נורא קשה. מה שאני מבקשת מהורים שלי זה לבקר פעם בחודש בעיר שלי אבל כשהם שומעים את השם של העיר הם ישר מתחילים לצעוק עלי. האם הם צודקים?

גרא.

New member
זו אינה שאלה של צדק,אלא של סגנון

התגובה הכועס,תוקפני מה של הורייך.יתכן ואינך יודעת את הסיבה האמיתית למעבר לעיר בה אתם מתגוררים כיום,יתכן שהורייך עברו בגלל אילוצים כלכליים או אחרים לעיר הנוכחית,יתכן והם עברו עקב טראומה זו או אחרת שאינך יודעת ועלכן,זו אינה שאלה של צדק,אלא של צורת תגובה שאינה במקומה..שלא ברור אם נסית לשאול אותם בפשטות,מה הסבה לתגובתם הצעקנית..ואולי זה מה שאת צריכה לעשות.אם הם אינם רוצים לספר מדוע,וזו זכותם,את יכולה להסביר,שאת נפגעת מהצעקות הללו..תוך כדי שאת מבקשת,להנמיך את הטון,ולהתיחס לבקשתך,בצורה ענינית.יחד עם זה,נסי להיות אמפטית לרגשותיהם.גם אם אינך יודעת למה.אם שם העיר,מקפיץ אותם,ומוציא אותם מגדרם,כנראה שיש סבה לכך..הטוב ביותר היה לו יכולת להתעלם מהצעקות הללו,ולקבל את אישורם,לבקר שם,בעיר האסורה..גם בניגוד לרגשותיהם.

almonit15

New member
בתגובה...

הסיבה היא בטוח העבודה של אבא שלי. אם הסיבה הייתה אחרת הייתי יודעת חוץ מזה הסיבה אינה יכולה להיות מתוך סיבה כלכלית משום שהעיר שעברנו אליה בהרבה יותר יקרה מהעיר שבה גרנו. האם המצב יכול כל כך להשפיע על אנשים?

למעלה