בעיות בשכירות

dalit12

New member
בעיות בשכירות

שלום לכולם בדערה שאנו משכירים נמצאים שוכרים שמסרבים להעביר לידנו שטר חוב למרות שסוכם על כך בחוזה, עד עכשיו לא היו בעיות בתשלום אך כצפוי הבעיות החלו והחודש קיבלנו רק מחצית מסכום השכירות עם "הבטחה" שהחצי השני ישולם בעוד מספר ימים. אני כמובן מעוניינת לסיים את חוזה השכירות איתם או לחילופין לבטל את החוזה הקיים ולערוך הסכם עם עו"ד וערבויות מתאימות. השאלה היא איך ניתן לעשות זאת? בחוזה בינינו קיימים הסעיפים הרלוונטים הבאים: 1.במידה והשוכר יפר הסכם זה או חלק ממנו יהייה רשאי המשכיר לבטל הסכם זה ולדרוש את פינוי הנכס בכפוף למתן אורכה של שבועיים מראש. 2. המשכיר זכאי לנתק חשמל, מים וגז בתאריך סיומו של הסכם זה. לפי סעיפים אלו חשבתי להוציא מכתב רשום מעו"ד מודיע לשוכרים כי עקב הפרת החוזה אנו רואים בחוזה זה מבוטל(ע"פ סעיף #1 בחוזה), לתת אורכה של שבועיים לפינוי הנכס או לחתימת חוזה חדש עם עו"ד וערבויות. במידה והדיירים לא יגיעו לחתום חוזה חדש ארצה לנתק את החשמל והמים בדירה (ע"פ סעיף #2). מבירור שערכתי עם חברת החשמל והעיריה, שמות החשבונות מגיעים עדיין על הדיירת הקודמת שגרה בדירה ולא על שם השוכרת הנוכחית. אשמח לשמוע תגובות, האם המהלכים שברצוני לבצע חוקיים? מהן הבעיות שעלולות להיווצר? אשמח גם לשמוע מנסיון של אחרים, אפשר גם במסרים. תודה מראש

א ל ו ן פ

New member
צריך לקרוא את כל החוזה

לראות אם זו הפרה יסודית וכו´.דיני ביטול והפרת חוזים הם לא פשוטים לא כל הפרה מקנה אפשרות לביטול או לביטול מיידי .אם ממילא את מתכוונת לשלוח מכתב מעו"ד ,הוא יצטרך את החוזה ממילא ויוכל ליעץ לך ספציפית לחוזה שלך. אני לא בטוח שאפשר לממש את סעיף הניתוק-אם יתברר שמסיבה כלשהיא הביטול לא נעשה כדין,עלולה להיות לך בעיה שלא לדבר על עלויות החיבור מחדש. "לקחים" להבא: לא מוסרים חזקה במושכר אלא אם מקבלים קודם את הבטחונות. להעביר את כל החשבונות ע"ש השוכר במעמד מסירת החזקה כאשר השוכר היוצא והנכנס נוכחים. אפשר היום לעשות את זה טלפונית וכך גם מוודאים שהשוכר היוצא שילם את כל חובותיו. לעיריה (ארנונה ומים) לשלוח בנוסף בדואר רשום הודעה על חילופי מחזיקים-חשוב מאד כי אם החשבונות היו ממשיכים להגיע ע"ש השוכר הקודם והדואר היה מחזיר את החשבונות לעיריה או שהנוכחי לא היה משלם כי הם לא מופנים אליו, את כבעלים עלולה להתבע לשלם את החוב מאחר וחובתך להודיע לעיריה על חילופי מחזיקים. אם אינך מתמצאת בנושא תני לעו"ד להכין חוזה

בטחונות ...

חוזה חדש זה רעיון טוב, אם הם יבואו לחתום. עם ניתוקים יכולה להיות לך בעיה - התיעצי עם עו"ד. לדעתי, שטר חוב זה לא בטחון מספיק טוב בימינו, גם כשיש ערבים "טובים". הבטחונות שבאמת נותנים בטחון זה ערבות בנקאית (או פיקדון במזומן) על כ-3 חודשי שכירות. אם היה לך ערבות בנקאית - לא היתה לך כל בעיה כיום. המלצתי - בכל מקרה להתעקש על ערבות בנקאית, גם אם המשכיר יצטרך להשתתף בעלות של הוצאת הערבות וגם אם יהיה קשה יותר למצוא שוכר ויהיה צורך לתת הנחה בדמי השכירות.

ERA victory

New member
סעיף 2 אינו ניתן לביצוע

משום שאם הדיירים אינם חיבים כסף לרשויות הנ"ל אף אחד לא יכול לנתק אותם!וזאת למיטב ידיעתי ! ועצתי התיעצי עם עו"ד שמתעסק בנדל"ן ותקבלי את היעוץ הטוב ביותר. לא לכל אחד יש את הנסיון בפינוי דיירים,התראות,והתדינות בבתי משפט. בהצלחה

dalit12

New member
../images/Emo51.gif על כל התשובות אבל....

האם מישהו יכול להסביר לי מדוע סעיף של ניתוק המים והחשמל מופיע בחוזה שכירות אם אין אפשרות לבצעו בצורה חוקית
האם המצב זהה (חוסר היכולת לנתק חשמל ומים) גם עבור שוכר שסיים את חוזה השכירות לא משלם ולא מוכן לפנות את הדירה? אם כן, אז המצב הוא מאוד מעצבן לא הוגן.... ומה יכולים הדיירים לעשות במקרה זה, להגיש תביעה למרות שהם גרים בשכירות ולא משלמים!!!! ועוד שאלה למי שיודע, יש לי הרגשה שהשוכרים הם לא בדיוק "אזרחים למופת" ויש לי סיבות לחשוד שיש להם תיקים בהוצלפ בגין מעללים קודמים (אינני יודעת האם בנושא נדל"ן או בנושאים אחרים), האם במקרה כזה התהליך המשפטי הוא קצר יותר? שוב תודה רבה לכל מי שעונה, בשבוע הבא אלך להתייעץ עם עו"ד אבל עד אז אני ממש לא יודעת מה לעשות. יש לנו שני ילדים ואנו משלמים משכנתא על הדירה ושכירות במקום אחר, ואין שום מצב שאוכל לספוג את אי תשלום השכירות אפילו לחודשים בודדים.

ERA victory

New member
יש לי עוד הפתעה בשבילך...

גם אם העברת את שם הדיירים בחברת חשמל ובעיריה (מים) והדיירים עזבו ולא שילמו את חובם ,לאחר תקופה מסוימת בה הרשויות ניסו לגבות כסף מהדיירים ולא הצליחו הם ינתקו לך את המים והחשמל. חוקי אני לא יודע אך זה המצב!!! ולכן בהשכרת דירה חיבים להזהר מאד ולעשות זאת עם אנשי מקצוע עו"ד ו/או מתווכים בעלי רשיון שזהוא מקצועם וטביעת העין שלהם שווה לפעמים הרבה יותר מכ"ט של חודש. לגבי שאלתך אם התהליך יהיה קצר יותר בגלל מעלליהם למיטב נסיוני יהיה יותר קשה לגבות מהם כספים מכיון שהם "בעלי נסיון" והגנו על עצמם מלכתחילה.לכי לעו"ד כבר מחר חבל על כל יום !!! בהצלחה

אבל ...

תשאלי את מי שניסח את החוזה (אני מניח שהשתמשת בחוזה סטנדרטי ולא בחוזה שערך לך עו"ד). חוץ מזה בחוזה מופיע "המשכיר זכאי לנתק חשמל, מים וגז בתאריך סיומו של הסכם זה", אך מי קבע שההסכם הסתיים? כאשר את קובעת חד-צדדית שההסכם הסתיים, בית המשפט יכול לפסוק אחרת. וחוץ מזה, גם אם מותר לך לנתק, זה לא אומר שאת מוגנת מפני תביעת נזיקין במידה והניתוקים יגרמו לנזק. ומה בכלל יעזור לך הניתוק אם השוכר ימשיך להחזיק בדירה למרות הניתוק? כן ... המצב מעצבן, פינוי שוכר סרבן יכול לקחת זמן ממשוך ולעלות הרבה כסף - לכן רק בטחונות טובים יכולים להגן במעט על המשכיר. ערבות בנקאית ניתן לממש ללא הליכים משפטיים וזה נותן "מרווח נשימה" של כמה חודשים.

ERA victory

New member
אבי : היה לנו כבר דיון על ערבות

בנקאית . יש 2 סוגים הרגילה שבה משתמשים רוב דורשי הערבות הבנקאית ניתנת למימוש רק אחרי הודעה של 7 ימים מראש ואז מוציאים צו מניעה ומגיעים להליך משפטי . והשני זה ערבות אוטונומית שזה הכי טוב אך עדיין לא נתקלתי בדיירים שיתנו דבר כזה.

ההבדל ...

שכדי להוציא צו מניעה על השוכר לרוץ, לטרוח ולטפל בעניין - ואם הוא באמת פישל לא בטוח שהוא יעשה זאת. בכל מקרה של בטחונות אחרים - הטרחה ובלבול המוח נופלים מראש על המשכיר.

poaro

New member
בקשר לחברת החשמל

את חשבון החשמל שולחים לכתובת שרשומה בחוזה של שעון החשמל ( כן יש דבר כזה) עם חברת החשמל . כשאת קונה דירה את בודקת לפי מספר חוזה, אם יש על מספר החוזה חובות . כבעלת החוזה את רשאית לשנות את שם הנימען ורק את רשאית! היום נהוג לקיים שיחת ועידה בין בעלת הדירה ובין המשכיר לבין נציג חברה (103). ולשאלתך כן את יכולה לנתק את זרם החשמל בכל עת שתחפצי אבל!!! קחי בחשבון שהדיירים יכולים לתבוע אותך כאשר הם מנסים להוכיח שגרמת להם נזק בכך שניתקת אותם כי...(ככל העולה על רוחך) בקשר לעיריה : לפי דעתי אם השוכרים נימצאים מעל שנה בדירה החוב הוא שלהם (כאשר העברתם מסודר את השם שלו לעיריה)

ERA victory

New member
אתה טועה ומטעה ידידי!!!

לאף אחד אין זכות לנתק את החשמל בדירה אם התשלומים מבוצעים כדין!!! רק לחברת חשמל הזכות לנתק אם לא שולם לה החוב!!!!!!!!!! והיא תנתק את הנכס אם לאחר תקופה מסוימת היא לא תצליח לגבות מהחיב! ושבעל הנכס ישבור את הראש!!! כנ"ל לגבי העיריה וחוב המים !!!!

poaro

New member
חברת החשמל אחראית לזרם המגיע

למונה מה שמגיע מעבר למונה לא באחריות חברת החשמל הכוונה היתה שבעלת הדירה יכולה לבקש ניתוק של הזרם אל המונה בא ואחדד לך בעל הדירה יכול לשים מנעול על המפסק הראשי חברת החשמל אינה "נוגעת" במה שיש מאחורי המונה.

אני חושב ש...

גם בעל הנכס יכול לבקש ניתוק זמני - בלי קשר אם יש או אין חוב לחברת חשמל.

ERA victory

New member
בעל נכס יכול ,נכון אך אם גר שם

דייר אחר שהחשבון עבר על שמו לא חושב שאתה יכול לבקש ניתוק ולפי מיטב ידיעתי חברת החשמל לא תנתק כל עוד החשבון משולם וסיבה נוספת לאי ניתוק היא שהדייר יכול לתבוע את חברת החשמל על הניתוק.חברת החשמל אינה בוררת בסיכסוכי דיירים.

למעלה