בעיות בשינה

sasiboni

New member
בעיות בשינה

שלום רב! זמן רב לא הייתי בפורום. לא היה זמן. התינוק שלנו בן 11 חודשים, עדיין יונק ובזמן שאני בעבודה הוא אוכל מזון מוצק. לפני כחודש הפסקתי לשאוב בהדרגה ולפעמים כשהחזה מתמלא אז אני שואבת כמות קטנה. הבעיה היא שהבן של מתעורר הרבה פעמים בלילה ואני לא יודעת אם זה בגלל שהוא רעב או שזה נובע מסיבות אחרות. כשהשארתי אותו כמה פעמים בערב אצל אמא שלי כשהייתי צריכה לצאת הוא אכל מבקבוק אבל גם היה מתעורר בלילה לינוק או אפילו איך שהייתי באה הביתה הוא הריח אותי כנראה והיה מתעורר. הרבה פעמים יוצא כי הוא ישן איתי במיטה והפחד שלא יתרגל לזה. מה עושים אם יש לכן מצבים דומים או פתרונות אשמח לשמוע. כמו כן, הסביבה לא ממש תומכת עכשיו וכל הזמן מזכירים לי שהגיע הזמן להפסיק להניק מה עושים? נ.ב לא מוכן לקחת מוצץ

1טלטלים

New member
בעיות שינה

קודם אצרף לך תשובה לשאלה שנשאלת בפורום די הרבה.שאלה די זהה לשלך. אז... ****כי דייסות תעשתיות (אלה שנמכרות בלנויות) מכילות קלוריות ריקות ולא מזינות ובכלל עד גיל של חצי שנה רצוי להימנע מתוספות אלה ואחרות הן תינוק שיונק הנקה מלאה והן תינוק ניזון מתמ"ל.אגב,זה נורמליב בגיל שלה להתעוור על מנת לינוק ולמה את חושבת שדייסה כארוחה אחרונה תיתן לך לישון כל הלילה?ההיפך,הוא הנכון,דייסה תגרום למעמסה במע' העיכול של קטנה,הרי חלב אם נעכל מהר,נספג טוב יותר במע' עיכול,עם דייסה מע' עיכול תעבוד יותר קשה ותגרום לתחושת הכובד,לווא דווקא שובע העלולה לגרום לאי נוחות ולהתעוררויות .ועוד,בינתיים אין מחקר אחד שיראה בודאות שתינוק שניזון מתמ"ל/דייסה ישן יותר טוב ולא מתעורר,שוב גם אלו וגם אלו מרבים להתעורר בלילה על מנת לינוק/להשלים ארוחה מבקבוק.עוד נקודה למחשבה,התעוררויות לא תמיד נובעות מרעב אלא יש לפחות תריסר סיבות אחרות: חלום רע,חם,קר,בודד,חשוך,בקיעת שיניים,סיבות התפתחותיות(תינוק עומד לפני "קפיצת גדילה"התפתחותית מתחיל להתהפך,לזחול,לשבת או להתיישב,ללכת,לדבר...),גם לתינוק מעגלי שינה או מחזורי שינה קבועים,הם טיפה יותר קצרים משלנו ובכלל מע' העצבים עדיין בהתהוות וחוסר בשלות לא ,מאפשרת לתינוק לישון לילה שלם וזה אבן התפתחות-ילד מתחיל לפתוח בפערי שינה כאשר בשל או מוכן לכך,פיזית,נפשית. חשבת על לינה משותפת,פתרון מצויין להתעוררויות,אני מבינה,עכשיו בחורף,כשקר באסה לקום ולהניק,נסח להשאיר אותה לידך ולהניק בשכיבה,כך בעצם לא צריך אפילו להתעורר ,שולפים ציץ והופ....חוזרים לישון מהר. ועכשיו ,לגבי "סביבה תומכת ושאר נשמות טובות",מציעה לך לרכוש אטמי אוזניים ולחבוש אותם כל פעם שדיון "עד מתי" עולה לאוויר.את יוכלה כמובן,לענות,למחות,לשתוק או להשתיק,מה שתבחרי ,זכיר תמיד שזכות לגמול היא בלעדית,שלך.הקשר בין הנקה שלך,משך לבין אנשים"נשמות טובות" הוא מקרי ביותר.נשאת אותו ברחמך 9 חוד',אח"כ ילדת אותו בכאבים גדולים או קטנים,עם או בלי אפידורל,טבעי,ספונטני,עם זירוז או בלי,קיסרי או במים... שורה תחתונה,את אמא שלו ואת תחליטי מה מתאים לך ומה לא. ***לגבי מוצץ,סוד קטן,יונקים רבים לא מוצאים שום עניין בחפץ זה ומסתדרים מצויין בלעדיו,בשבילך פחות דאגה להיגמל או לגמול ממנו.גם טל שלי,מסתדרת מצויין בלעדיו,שובבה לא קטנה מוצאיה אותו מפיות של ילדים אחרים בגנון וזורקת אותם הצידה.מוצץ בפה אומר "פחות זמן אמא" ואת גם כך רחוקה ממנו להרבה שעות במהלך היום.הניקי אותו יותר כשאת לידו וגם צורך שלו להתעורר בלילה זה לא תמיד רעב,אלא להשלים את אותן שעות שלא היית לידו,תתחשבי בו,הוא זקוק לך.שינה משותפת זה ממש כייף שמספקת לילד וגם למבוגר הרבה צרכים גלויים או נסתרים גם פיזיולוגיים וגם פסיכולוגיים. אני מקווה שהבנת את הנקודה.אם את צריכה תמיכה או מילת עידוד אנחנו פה! אמא של טל

sagitlaleche

New member
בעיות בשינה ../images/Emo20.gif

אנא, קראי מה שכתבו בשאלה דומה על הנקה בעמוד זה. הבן שלך זקוק להנקה כמקור מזון גם בלילה ואין עדיין לצפות ממנו שיישן לילה שלם. הוא קטן וזקוק לך. מה את חושבת לגבי הפסקת ההנקה בגיל זה? אגב, המלצת ארגון הבריאות העולמי היא הנקה עד גיל שנתיים. איך זה בתור טיעון למפרגנים?

sasiboni

New member
הפסקת הנהקה

מצידי אני יכולה להמשיך להניק אני אוהבת את זה וגם הבן שלי אוהב ואני לא מוכנה להפסיק כרגע וזה מה שאני אומרת לכולם. ואת המשפט האחרון הקראתי אתמול לבעלי מהספר שקניתי על הנקה בגאווה ואמרתי לו שירגע.

למעלה