בעיות ברכיים.. שוב

Lagrangian

New member
בעיות ברכיים.. שוב

לגבי הקונספט של חיזוק הברכיים - מלבד חיזוק שרירי הרגל, מה המשמעות בכלל של חיזוק הברכיים? האם יש מסביב לברך שרירונים קטנים שמחזיקים אותה? או גידים? ואם כן - למה הם כואבים לי (גם כבר בעמידות לא נמוכות במיוחד) וכיצד ניתן לחזק אותם? ניצן

Cheetah

New member
הממם..

לי היתה בעיה בברך.. ואתה לא צריך להניח שלי ולך הייתה אותה דבר אני הלכתי לאורטופד, הוא אמר לי לעשות תרגיל של לשבת בקצה של כיסא. להרים רגל אחת שתיהיה מקבילה לריצפה וישרה, ואז להוריד אותה קצת ולהחזיר (כשהרגל נשארת נעולה) הוא אמר לעשות שלוש סטים של 20 בכל רגל שלוש פעמים ביום.. זה תרגיל לחיזוק של השרירים בברך... אבל אתה לא צריך להסתמך על זה, אתה צריך ללכת לאורטופד בעצמך, ולדעתי גם לא להסתמך על תרגיל או חוות דעת שאף אחד אחר כאן נותן לך רק בגלל האפשרות שיש לך משהו יותר מסתם גידים חלשים

Lagrangian

New member
מצאתי שרשור

כלומר, מצאתי אותו שוב - רק הפעם קראתי יותר בעיון. מופיעים כל מני טיפים של Yin ודוד, אם מישהו מעוניין, אני אוסיף קישור.. בעצם..

Yin

New member
לך לרופא

וחוצמיזה, תרגל את כל תרגילי הברכיים והעיסויים הם יכולים להועיל גם כתוספת לכל טיפול רפואי

Lagrangian

New member
אני אלך..

אני אלך, בן ימליץ לי על מישהו שלא יגיד לי להפסיק להתאמן, בתקווה.. ואני מחמם אותן כל הזמן, לזה מוקדם רבע מהזמן שלי :) אני אעדכן אותכם בגזר הדין של האורתופד, לכשאלך.. בינתיים אמרו לי שיש לי יותר מדי לחץ בברכיים בזאנג זואן.. ניצן

ברכיים

במצב האידיאלי, הברך היא "שקופה", כלומר, לא מורגשת בתנועות השונות. כדאי להתייחס אל הברך לא כאל נקודה שנושאת בעומסים, כמו שריר, אלא כאל מפרק פאסיבי. כלומר, בעת כיפוף הרגליים, השרירים שעושים את העבודה הם שרירי הרגליים (ירך, שוק) ולא "שרירי" הברכיים. האיברים מושפעים מהדימויים שלנו - ובדרך כלל (אם כי לא תמיד) זה הדימוי הנכון והמומלץ ביותר עבור הברכיים (דימוי השקיפות, ה"אוויר", העדר-המאמץ, העדר-ההתנגדות). אני לא יודע למה הברכיים כואבות לך.
ואני גם לא יכול לדעת זאת דרך הפורום, לצערי (אחרת הייתי שמח להגיד לך
). יש אינספור אפשרויות, החל מסחוסים שחוקים וכלה ב"סתם" תיאום לקוי בין הרצועות באיזור. המשמעות של חיזוק הברכיים היא הגברת ההרמוניה הכללית של הגוף כולו עם עצמו. אינך יכול להפריד מרכיבים ולקבל תמונה נכונה. למנח הראש שלך, לדוגמא, יש בסופו של דבר השפעה על תחושתך בברכיים, לפעמים לא פחות מאשר למצב הפיזיולוגי של מפרק הברך עצמו. אורתופד טוב יהיה רעיון נחמד. מהו איזור המגורים שלך? אולי אני אוכל להמליץ לך. פנה אלי בעניין זה במייל. והעיקר - לא להזניח! לטפל! ויש במה לטפל - עובדה שאתה חש כאב.

m_katzmann

New member
יש לך בעיה ביציבה

שלום לך, חיזוק ברכיים מלבד חיזוק השרירים משמעותו חיזוק הרגש שקשור ביציבה ובבטחון שיש לך לעשות את הצעד הבא בחייך. הברכיים הן רק התגובה הגופנית. מאיה

Lagrangian

New member
לא הבנתי

האם הכוונה היא בחוסר בטחון לגבי היציבה במהלך האימון? האם את גורסת שזהו מעין משוב שרק מגביר את חוסר הבטחון?

m_katzmann

New member
קשר גוף-מוח

הכוונה שלי היתה הקשר ההדוק הזה בין הגוף לרגש. לכל בעיה גופנית יש את ההשלכה הרגשית שלה ולא במקרה אנחנו סובלים מהברך ולא מכאבים ביד. ניסיתי כאן לאמר שטיפול רגשי יסלק את הכאבים בברך, כי הכאב בברך הוא רק הצעקה של הגוף שתטפל בו. ואתן לך כמה דוגמאות על עצמי שימחישו זאת אולי הטוב ביותר. לפני שנים רבות כאשר האדמה רעדה מתחת לרגלי ולא ידעתי לאן לפנות האם להמשיך את הזוגיות שהגיע למשבר קשה או לסיים אותה נפלתי בטיול משפחתי(!) ושברתי את הקרסול בשבר משולש. כשאבי אושפז בבית חולים במצב קשה בדרך לבית החולים שוב נפלתי על ברכי(בבית החולים בדרכי אליו). לא היתה שום סיבה שאפול, פשוט הלכתי במדרכה ונפלתי.בעקבות השבר בקרסול נשחק שם הסחוס לגמרי היו לי כאבי תופת וכבר הסכמתי לקבע את הקרסול ואז התחלתי את הקורס לקנסיולוגיה (תורת התנועה) ואז אני רואה שמפעם לפעם מצב הרגל הולך ומשתפר. ויותר מזה, כל פעם שיש לי מצב רוח רע - הכאבים ברגל כל כך חזקים וכשיש לי מצב רוח טוב אני כמעט יכולה לרוץ עם רגל שאין בה שום סחוס. היום באופן כללי כאשר אני רגועה יותר ומרוצה יותר ומצליחה יותר הרגל כואבת לי הרבה פחות. הסיבה היחידה לכך הוא הקשר בין הגוף לרגש וטיפול ברגש יכול לפתוח קיבוע של שנים. מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי טוב יותר, מאיה

יעל :-)

New member
מעניין

אם זה באמת נכון, ואם הבנתי נכון... אז זה באמת מתאים לי באופן מסויים.

למעלה