בעיות בסגירה

perhay

New member
בעיות בסגירה

דלת המקרר שלנו לא נסגרת מעצמה. אם לא מלווים אותה עד הסוף המקרר נשאר פתוח.
איזה בעל מקצוע אמור לטפל בזה? המקרר שלנו הוא מפירמה kuppershultz
תודה מראש

raya

Well-known member
דלת מקרר.....
ראשית - בדקת שאין עומס של בקבוקים בדופן הדלת?
האם המקרר עומד ישר, כלומר מפולס?
לדעתי - אם את צריכה טכנאי, הכי פשוט להתקשר לסוכנות שמוכרת מקררים מהסוג הזה, או אפילו בכל חנות שמוכרת מכשירי חשמל- לשאול אם אפשר לקבל עזרה טכנית.
שמחתי לקרוא שהאירוח היה מוצלח.
רעיה

frankthe

New member
למעט העיצות הטובות שרעיה נתנה

כל טכנאי מקררים הגון אמור לדעת לפלס מקרר או דלת. כדי לפלס את המקרר אפשר לשים חתיכת דיקט קטנה מתחת לגלגלי המקרר ובזה לפתור את הבעיה (זאת בהנחה שאת לא יודעת איך לסובב את ההברגה של הגלגלים או לא רוצה להתעסק איתה)
דבר שני - יכול להיות שגומיה יבשה או גמרה את הקריירה שלה. יש מקררים שבהן ניתן לפרק גומיה, יש מקררים שהגומיה היא built-in בדלת ואז צריך להחליף דלת שלמה. במצב כזה כדאי לנסות לחדש את הגומיה. צריך לבצע מספר דברים:
לנקות את הגומיה עם סמרטוט טבול במים רותחים. אני שפכתי ישירות מים מהקומקום על הגומיה וניקיתי אותה עם הסמרטוט. לאחר מכן מרחתי על הגומיה משחת ידיים - זהו.

raya

Well-known member
לתשובה שלך.....
אגב, אני לא חושבת שבגלל גומיה פגומה הדלת לא נסגרת.
הבעיה אצל השואלת היא אי סגירת דלת המקרר, ולכן חשבתי על בדיקת פלס למקרר.
אבל.... השאלה שלי מתייחסת דווקא לגומיה.
יש לנו מקרר של שארפ, מאז שהוא אצלנו - מצטבר קרח במקפיא.
כשעוד היתה אחריות על המקרר הזמנו טכנאי שאמר שהוא לא מחליף גומיה אלא רק הופך אותה.
זה כמובן לא פתר את הבעיה.
איך שפכת ישירות מים רותחים על הגומיה? זאת אומרת שפירקת אותה?
הגומיה אצלנו איננה built-in.
אשמח לרעיונות איך לאטום את הדלת כראוי, כי מהשירות אין שום סיכוי שאקבל שירות.
תודה,
רעיה

frankthe

New member
שבת שלום רעיה

מצטער שחוזר באיחור!
אצלי דלת המקרר לא נסגרה. הפתרון היה משולב - גם פילוס המקרר וגם תיקון לגומיה כמו שביצעתי וכזה לא עזר - החלפתי גומיה לחדשה. אני שפכתי ישירות מהקומקום את המים על הגומיה. לא אמליץ לך לעשות זאת עכשיו על המקרר שלך.
כשיש בעיה כמו שציינת צריך לבדוק אטימה. הבדיקה פשוטה מאוד: לוקחים חתיכת נייר ושמים בין הגומיה לבין גוף המקרר עצמו. אם יש מקום שבו הגומיה חלשה אז הנייר יצא בקלות או לא יתפס כלל ויפול. ניסית בדיקה כזו? האם בדקת שמעברי האויר בין המקפיא לתא ההקפאה נקיים פתוחים?

raya

Well-known member
תשובות.....
ראשית - לא צריך להתנצל על תשובה לא "מיידית". אנחנו הרי לא יושבים מול המחשב און ליין ללא הפסקה.
עכשיו - במקרר שלי - מההתחלה היה קרח במקפיא. לא בדקתי אטימות עם נייר, המעברים מהמקרר למקפיא - סביר להניח שהם נקיים. מוכנה ליתר בטחון לבדוק, אם כי לא כל כך ברור היכן "רואים" אותם.
כאמור הטכנאי שבקושי הסכים לבוא אמר שאינו מחליף גומיה, הוא רק "הפך" אותה - מה שלא עזר.
שבוע טוב!
רעיה

למעלה