בעיות במינון

tully

New member
בעיות במינון

אני ממש משתגעת. בהתחלה לקחתי ריטאלין רגיל 10 מ"ג 4 ימים והייתה השפעה קלה על החוסר שקט. זה היה נחמד כי לפחות הצלחתי לשבת וללמוד אח"כ לקחתי רגיל 15 מ"ג לעןד 4 ימים והייתה השפעה טובה על הריכוז גם אבל הרגשתי קצת מסוחררת ו"מסוממת" ואז קיבלתי קונצרטה לקחתי יומיים 18 מ"ג ולא עבד (די צפוי) ואז לקחתי עוד כמה ימים 36 מ"ג וגם לא עבד, אפילו לא על האי שקט. עכשו קיבלתי SR. לקחתי יומיים כדור 1 ולא עבד כלום והיום לקחתי 2*SR ואני עיין לא מרגישה השפעה. זה די מסתכל. הבנתי מהפורום שSR הוא כמו 8 מ"ג של רגיל ולכן 2*SR זה כמו 16 מ"ג. 1. הלכתי קצת לחפש באינטרנט וראיתי שיש אנשים שלא מגיבים טוב לSR - אבל לא הבנתי מה זה אומר: לא מגיבים מבחינת הפחתת סימפטומים של ADHD? או שSR לא משפיע על ADHD אבל כן תום תופעות לוואי? אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את הנקודה... 2. קראתי גם שיש אנשים שאצלם האפקט המתקבל הוא אפילו נמוך מ-8 ויכול לרדת על אפקט של 5 מ"ג. האם זה נכון? אם זה כך, אין פלא ששני כדורים של SR לא משפיעים עלי... אשמח לשמוע מידע שיבהיר את הסוגיות הללו, בין אם מידע מדעי או מתוך ניסיון. ועוד - האם למישהו היה ניסיון לא מוצלח עם 2*SR מהבחינה שלא הייתה השפעה על הסימפטומים של ADHD ועבר ל LA וקיבל השפעה טובה? הטיפול הוא בשבילי (26)

05 מיכל

New member
טולי, את לא נותנת צ'אנס להסתגלות!!!

יומיים, שלושה, ארבעה, זה בקושי מספיק זמן כדי לבחון השפעה חיובית, וזה ממש ממש לא מספיק כדי לבדוק אם ההשפעה השלילית היא עניין של מינון או סוג תרופה, או שהיא פשוט עניין של הסתגלות. הייתי ממליצה לך לחזור לרטלין הרגיל, למינון של 15 מ"ג שעזר לך אבל גרם הרגשה לא נעימה, ולקחת אותו לפחות שבועיים.מאוד מאוד ייתכן שההרגשה המוזרה תחלוף, ושזהו המינון שלך. בכל מקרה, ממליצים בד"כ קודם להגיע למינון הנכון עם רטלין רגיל, ורק אח"כ לנסות את ארוכי-הטווח. (אלא אם כן יש תגובה לא טובה לרגיל, שאיננה חולפת עם הזמן.)

tully

New member
זה מה שרופא אמר....

לי אין בעיה לתת צ'אנס, זה המרשמים של הרופא שהם קצרים... בדיוק בגלל זה אני שואלת פה כדי לבוא מוכנה לפגישה הבאה. אנילא רוצה שייווצר מצב שהוא יגיד לי ש2*SR זה כמו 15 של רגיל ואם זה לא עבד,אין טעם לחזור לרגיל...

05 מיכל

New member
השאלה שכדאי לשאול:

כדאי לשאול את הרופא אם מה שהרגשת הוא תופעה שעשויה לחלוף עם ההסתגלות. דרך אגב, זה נשמע די דומה למה שאני הרגשתי עד להסתגלות, כך שבאופן לא מוסמך יש לך תשובה חיובית... האם הרופא הוא מומחה ל ADHD? זה חשוב מאוד!

tully

New member
הרואפ מומחה לADHD

1 - אני אשאל את הרופא אם זה תופעה שחולפת אחרי ההסתגלות 2 - לא הבנתי לגבי מה יש לי תשובה חיובית?

FreeFeeling

New member
היי מיכל ../images/Emo140.gif

שלום לכן
יופי של דיון
מיכל ,כמה זמן הסתגלות נדרש לך? (פחות מחודש?) אני כרגע הולך לבדוק את הקונצרטה לחודש ימים בשביל תקופת נסיון וניראה אם זה עוזר או לא.. יכול להיות ש18 יעזרו? (בדרך כלל נוטל 10MG רטלין) אגב ניסיתי 9 כדורים=קונצרטה-18 שהיה ניראה שיפור רק לטובה.. בהצלחה לטולי אם המינון (מה זה גם את מתחרפנת) ,אולי גם תה?
כניראה שזה רק אני
בברכה ואהבה לכם בן

05 מיכל

New member
תשובות:

לטולי: התשובה החיובית הבלתי מוסמכת היא שלדעתי יש סיכוי שזה יחלוף עם ההסתגלות. לבן: לקח לי פחות מחודש. ולגבי קונצרטה 18, זה מינון נמוך במחצית מהרטלין 10, אבל אם ניסית והיה טוב - אז מה הבעיה?

tully

New member
אני עדיין אשמח לתשובה על הSR

אשמח אם למישהו יש תובנות בנושא, אז אני אחזור על השאלה: האם יכולה להיות תגובה טובה ל15 מ"ג רגיל (עם סחרחורת ו"סימום" קל) אבל שום השפעה כשלוקחים 2*SR תודה

ואם תקחי אותם אחד אחרי כ-4 שעות?

פשוט ההשפעה מאוד חזקה למעט זמן, קרי אחרי 3+ שעות היא מדרדרת. לגבי הסימום, שלא תחת ההשפעה, זה עבר לי אחרי מספר שבועות יחד עם הנמנומיות.

tully

New member
אני ADHD ולא מבינה כשלא מסודר ../images/Emo13.gif

לאיזו שאלה ענית כן מה זאת אומרת לקחת אחרי 4 שעות? מה לקחת? SR? או רגיל? לי ההשפעה של הרגיל (15 מ"ג) ירדה אחרי שעתיים ואחרי 3 שעות לא הרגשתי כלום. תחושת הסימום היא תחת הכדור וזו הבעיה. למרות שהיום כי גם לא תחת הכדור...

אין השפעה מדהימה ל.SR*2

עדיף מינון נמוך ברגילים, אלא אם לא בולעים את הSR בבת אחת.

tully

New member
מה זה אומר "לא מדהימה"

אצלי אין השפעה בכלל על הקשב, לא בהתחלה ולא אחרי ההתחלה.

zivadina

New member
2SR לעומת 15 מ"ג ריטלין רגיל

יכול להיות הבדל בין שני המינונים, למרות שמשקל המנה בשניהם שווה. הסיבה היא שב-SR יש ציפוי שמשהה את התפרקות הכדור. יש אנשים שאצלם הציפוי הזה מתפרק באופן לא אחיד ולכן ההשפעה לא טובה. ככלל, ה-SR ידוע ככדור לא יציב (אם כי ילדיי ואני מגיבים אתו נהדר), ולעומתו ה-LA והקונצרטה נחשבים יציבים. בכל זאת, לכל כדור יש קבוצת ADHDים שמצביעה ברגליים ונוטשת אותו בגלל הפשעה לא טובה. כנראה שההשפעה של כל כדור תלויה לא רק בגודל המנה ביחס למשקל הגוף, אלא גם באופן בו מערכת העיכול של המטופל המסוים מפרקת את מנגנוני השחרור המושהה של כל כדור. ריטלין רגיל הוא החומר הפעיל ללא מנגנוני השהייה, הוא פועל בשיטת ה"זבנג" ולכן עלולות להיות לו יותר תופעות לוואי מכל כדור אחר. מצד שני, אין לו מנגנונים שמשבשים את פעולתו.

tully

New member
תודה רבה

זה לפחות מסביר את הרכבת הרים שעברה עלי היום : רגעים של מרץ והיפריות מול רגעים של אפטיה וקושי להניע את עצמי.

tairp

New member
שלום לך

אני אימא לבן שלוקחsrבעבר היה לוקח ריטלין 10 אני שואלת אותו איך הריכוז הוא אומר לי שיותר טוב מ10על sr רשום 16 מה זה ?עכשיו אני קוראת פו בפרום וכולי התבלבלתי במינוןפו מה אני רוצה להגיד פו שהבן שלי לא מסביר לי טוב ככה ניראה לי על ההשפעה כי במחברות עדין יש קושי בכתיבה לא ברור בהכנת שעורי בית אני כבר לא כול כך לוחצת כמו שהיתיורציתי לשאול יכול להיות שאחרי 6אוו8 שעות הגוף עוד מושפע מהתרופה כי ניראה לי שהוא יותר מתון מה דעתך

למעלה