בעיות במחשבות

מצב
הנושא נעול.
בעיות במחשבות

בעיות במחשבות
שלום, אני שואל בשביל חבר קרוב שהסתבך עם עצמו בעקבות שימוש באקסטזי,האם יכולים להתרחש שינויים קוגניטיביים בעקבות השימוש , אפילו אחרי שהחומר מזמן כבר לא נמצא במערכת? אני מתכוון לשינוי באופן החשיבה וגם בתפיסות כלליות לגבי הרבה דברים בעולם. לפי איך שזה נראה לי, הוא פשוט בלחץ סביב הנושא וזה מה שמפריע לו, אבל הבטחתי לו שאנסה לברר בשבילו.
בנוסף, רציתי לשאול האם במצב כזה, טיפול קוגניטיבי יכול להועיל או שזה לא רלוונטי וצריך רק תרופות?
מודה לכם

שימוש באקסטזי

בעיות במחשבות
שלום, אני שואל בשביל חבר קרוב שהסתבך עם עצמו בעקבות שימוש באקסטזי,האם יכולים להתרחש שינויים קוגניטיביים בעקבות השימוש , אפילו אחרי שהחומר מזמן כבר לא נמצא במערכת? אני מתכוון לשינוי באופן החשיבה וגם בתפיסות כלליות לגבי הרבה דברים בעולם. לפי איך שזה נראה לי, הוא פשוט בלחץ סביב הנושא וזה מה שמפריע לו, אבל הבטחתי לו שאנסה לברר בשבילו.
בנוסף, רציתי לשאול האם במצב כזה, טיפול קוגניטיבי יכול להועיל או שזה לא רלוונטי וצריך רק תרופות?
מודה לכם
שימוש באקסטזי
לרומן שלום
שאלות מאתגרות.... הינה כמה תשובות
1) אקסטזי זה מותג רחוב לכדורים שמכילים כל מיני חומרים, במקור היו אלו כדורי MDMA, אך עם הזמן התחילו להכיל בעיקר "ספידים" (אמפטמינים). אז קשה לדעת מה החבר שלך לקח.
2) בהנחה שהוא קיבל MDMA. יתכן מאד שנוצר שינוי בתפיסות עולם. שינוים אלו מדווחים על ידי אנשים כחיוביים לרוב. יש הרבה סיפורים של אנשים שבעקבות טריפ של MDMA (בעיקר כאשר נעשה בהדרכה מתאימה) שינו את החיים שלהם לטובה.
3) אני אישית הייתי מעורב במחקר מאד גדול אשר חקר את השימוש ב- MDMA בטיפול בפוסטטראומה. יש סרט דוקומנטרי בנושא שנקרא "טריפ של חמלה". התוצאות היו חיוביות לרוב.
4) סמים פסיכדלים יכולים לעורר מחלת נפש סמויה ואנו רואים הרבה מקרים כאלה (אם כי לאחרונה פורסם מחקר סטטיסטי שלא תמך בקשר זה בין שימוש בסמים פסיכדלים לבין מחלת הסכיזופרניה). כל פסיכיאטר יודע מניסיונו שמחלות נפש לעיתים מתחילות אחרי שימוש בסמים מסוג זה, כולל MDMA.
5) ברור שחומרים יכולים לפעמים לגרום לנזק מוחי של ממש, בעיקר בכמויות גדולות
6) שאלתך האם CBT יכול להועיל. יתכן שכן, אך תלוי באבחנה ובסיבה הרפואית שבעתיה נגרמו השינויים במחשבות. אני הייתי פונה קודם להערכה פסיכיאטרית ומתייעץ עם פסיכיאטר מומחה לגבי האבחנה ודרכי טיפול מומלצות.

שיהיה בריא

מצב
הנושא נעול.
למעלה