בעיות במחזור...?

בעיות במחזור...?

שלום לד"ר. דניאלה, כמעט14, מקבלת מחזור כבר שנה וקצת. כתבתי פה לפני כמה חודשים, על כך שהמחזור מאוד לא סדיר ומאחר. את אמרת שזה נורמלי בשנתיים הראשונות ושזה יסתדר לבד בקרוב. ובכן, מאז קיבלתי שוב מחזור (2-3), והתופעה רק הלכה והחמירה. אנסה לתאר לך את המצב שוב ביתר פירוט, כי למרות שהרגעת ואמרת שזה נורמלי, זה כבר מתחיל להציק (שהמחזור לא סדיר) וגם עוד כל מיני דברים. אז הנה הפירוט: לפני כשנה קיבלתי בפעם הראשונה. בפעמים הראשונות היה הפרשות כהות כהתרעה (יום לפני בערך), כאב נסבל ביותר בשעה הראשונה למחזור, ואח"כ עבר ולא כאב כמעט. לא הייתי נוטלת משככים כי לא היה בכלל צורך, הייתי פעילה כרגיל, הזרימה אמנם היתה מסיבית אבל הכל היה בסדר. הייתי מקבלת 7 ימים (כלומר, שבוע עד שהמחזור הפסיק לחלוטין). התדירות אז לא היתה סדירה גם, אבל היה איחור של רק כמה ימים, ובדרך כלל המחזור לא ממש הפתיע אותי כשהגיע. (מה גם שבפעמים הראשונות קבוע קיבלתי במשך הלילה ובבוקר הייתי מתחילה לשים את התחבושות והכל). לאחרונה (4-5 פעמים אחרונות), שזה בערך יותר מחצי שנה.. אולי אני מגזימה, אולי אפילו קצת פחות, המצב השתנה. אין לי שום סימני התרעה, המחזור מגיע בכל שעה נתונה, פשוט מגיע בבום מוחלט, ובאיחור דרמטי. כל פעם זה מאחר יותר ויותר. (לא שאני מתלוננת- הרי מחזור זה לא חגיגה..) והכי גרוע, מפעם לפעם ככל שעובר הזמן הכאבים חזקים וממושכים יותר. אני ממש נהיית נכה ממורמרת לשבוע, ואפילו 8-9 ימים! זה ממש סיוט! כאבי תופת, שלא נדבר על ביה"ס שזה בלתי אפשרי לתפקד וללמוד, אני יושבת עם זרימות חזקות ואי נוחות ופשוט מרחמת על עצמי. זה נורא. הכאבים האיומים ששום משכך כאבים לא מסוגל לרפא כמעט... אני כבר חודשיים לא קיבלתי מחזור... מה שרק מראה לי שההפרש בין מחזור למחזור ממשיך לגדול בהתמדה. זה נורא מציק לי כי אני לא יודעת מתי אני בערך אקבל, ואני לא יכולה לדעת מתי זה יפתיע אותי. זה מתסכל! בקיצור, אחרי כל החפירות האלו (מצטערת), אני כבר שוקלת לקחת תור אצל גניקולוג/ית, אבל מה שמרתיע זה שכנראה הבדיקה או האבחון יהיו נורא נורא לא נעימים, כי אמא שלי הזהירה מפני אצבעות הנדחפות למקומות היפים וכל זה..
וזה מרתיע מאוד. מה אני עושה? לדעתי זה כבר חורג מגבול ה-"זה יסתדר מעצמו, זה נורמלי לחלוטין". מאוד מאוד מדאיג. אשמח לתשובה ארוכה ומפורטת. תודה רבה רבה, דניאלה.

שלום לדואגת

לפי התאור המפורט, נשמע שבאמת כעת המחזור לא סדיר. דוקא הכאבים פחות מדאיגים כי בד"כ נוכחות של כאבי מחזור מצביעה על תקינות של כל המערכת, שינויים הורמונליים נכונים וטובים ונוכחות של ביוץ. למרות זאת , זה לא אומר שצריך לסבול את זה. יש כל מיני טיפולים לכאבי מחזור וגם אולי צריך לברר את האי סדירות שהולכת וגוברת אצלך. אין שום צורך לחשוש מהביקור אצל הגינקולוגית. אני מניחה שאת לא מקיימת יחסי מין ולכן הרופאה בכלל לא תבדוק אותך במקומות היפים , כמו שאת קורית לזה. ייתכן שישלחו אותך לבדיקות דם ואולי היא תעשה לך או תשלח אותך לבדיקת אולטראסאונד שממש לא כואבת וגם לא מביכה. לקראת הביקור אצלה , כדאי שתצטיידי בתאריכים של המחזורים האחרונים שלך . זה מאד יעזור באבחון. בהצלחה!

למעלה